slabší pohyby ve 31 týdnu?

361
21.1.09 11:07

slabší pohyby ve 31 týdnu?

Ahoj holky zase mám jeden dotaz…asi jsem moc citlivá ale nechci nic zanedbat. Jsem teď ve 31. týdnu přesně a od včerejška cítím pohyby prcka tak nějak slaběji..Nelíbí se mi to a mám srach aby bylo vše v pořádku. Pohyby se přece mají zesilovat a né naopak. Hledala jsem v knížkách a na netu ale všude píšou jen že se má jít hned k lékaři když se 12 hodin prcek vůbec nepohne, to prý signalizuje problém. jenže můj Matěj se hýbe asi tak často jak předtím ale slaběji…jako by neměl sílu pořádně kopnout…ale dřív už mi dával pěkné bombičky..mám jít na pohotovost? nebo mám počkat a jít zítra ke svému lékaři (ordinuje jen pondělky a čtvrtky) Nebo to mám nechat být a nehysterčit? máte s tím zkušenosti?Co si myslíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
21.1.09 11:41

Monali, já jsem to měla zhruba stejně a ve stejném týdnu jako popisuješ ty. Šla jsem pro sichr k dr., udělal ozvy a pro jistotu pozval na test průtoku pupečníkem, vše se ukázalo OK. Katuška se narodila přesně v termínu a měla 4,30 kg :) , tak asi už měla málo místa ke konci.

Pro klid v duši bych ti doporučila tam zajít, nic tím nezkazíš a budeš klidnější :wink:

Přeji pohodový porod! Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
21.1.09 12:03

Ahoj, ke konci děti už aktivní v kopání nejsou jako třeba v 6 měsíci. Dítě už je veliké a má menší prostor.Za celý den by jsi měla mít minimálně 10 pohybů a když ne, tak pak odjet do porodky na ozvi pro jistotu. Moje mimčo mě za celej den ani jednou nekoplo. Akorát tak v 8 hodin večer párkrát aby se neřeklo. No a zůstalo mu to to ted. Celý den spí, ale večer u telky je aktivní. Takže klid, bude to tím prostorem určo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
21.1.09 12:38

no je pravda že břicho nějak extra velké nemám…takže myslíte, že na síle pohybu nezáleží?jen na četnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
21.1.09 12:56

Souhlasím s Kykouškem. Aspoň tak jsem to četla v chytré knížce - čím je mimčo větší, tak má méně místa a už se nemůže tak mlít, jako okolo toho 6.M.

V minulém těhu jsem taky občas řešila, že se mimčo někdy méně hýbe a někdy více. MUDr. mě uklidňoval, že je to normální - prostě má dny, kdy je aktivnější a dny, kdy je klidnější. Jako každý z nás :lol:

Takže pokud pohyby cítíš, tak si myslím, že je vše OK :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
21.1.09 13:01

čauky,

no nemyslím si, že by mimčo bylo v 31 tt tak velké, že by se už nemohlo pořádně hemžit. to může vážit tak 1500g, takže míň jak polovičku toho co bude mít při narození. Spíš si myslím, že pohyby cítíš míň, protože se mimi otočilo a čumí ti do páteře. Já jsem to na sobě vypozorovala. Občas jsou pohyby ukrutné a občas jen takové slabé škubání, a to si myslím, je právě tehdy, když mě mimčo kope jakoby do páteře. Když je naopak, tak jsou pohyby citelnější a je vidět jak se mi vlní břicho:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
21.1.09 20:37

Souhlasím se sajou1,taky si myslím,že je to tím,že se mimi otočilo,já od té doby taky cítím pohyby jinak a počkej až ti sestoupí úplně dolů a bude tě mlátit hlavou do močáku,tak budeš vzpomínat na ty jemné pohyby,já jsem 39tt. a kolikrát za den dostanu takovou ťafku,že jdu do kolen. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
21.1.09 23:13

Někdy se mi taky zdá, že jsou pohyby jiné. Přijde mi, že mi právě čučí do páteře a tudíž mě kope jakoby dovnitř do těla. Jindy cítím jak se mi tam mimi celé převaluje a břicho se mi vlní ze strany na stranu. Jindy jsou to zase vyloženě kopance až mi břicho poskakuje.. A někdy má škytavku. Ale říkám si, dokud cítím pohyby, je vše ok.

Takže podle mě se neděs, asi ti čučí mimi směrem k páteři. Ale pro klid si můžeš skočit k doktorovi, za to nic nedáš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
23.1.09 09:31

holky díky za odpovědi..Včera jsem si vzala v práci volno a celý den jsem ležela..a ejhle prcek kopal jak šílený a břicho mi poskakovalo jedna radost:-) Možná že se málo hýbal protože jsem byla unavená a on taky neměl energii když jsem si odpočala tak mi začal dávat co proto…Takže už jsem klidná…a dneska jdeme cvičit..Díky všem za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
23.1.09 20:02

Monali, tak to je dobře, že jsi klidná. Jinak u mě to je tak (a doktor to potvrdil) že když chodím, nebo jsem v pohybu tak to mimi uspává a tolik nekope. Pokud si lehneš, začne se mimi „nudit“ neuspává ho houpání a tudíž začne řádit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
23.1.09 20:26

Já také nemívala extra mohutné pohyby. Mě zase doktor říkal,že je to tím,že mám placentu vpředu a tudíž mi tlumí pohyby miminka,tak že to moc necítím..a ono si tam přitom vesele poskakuje :wink:
Ted jsem ve fázi,kdy už tam nelítá,nemá prostor,jen vystrkuje-bouluje nožičky,ručičky a tak.a samozřejmě mohutně škytá až se mi břicho otřásá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.19 08:00

Ahoj, dneska jsem 37 0 a od vcerejska citim min pohyby,ne ze bych necitila malyho vubec,ale stejne oproti patku kdy vyvadel je to min… sem tam se neco ozve. Mam plasit a jet na pohotovost nebo mam pockat do zitra,kdy jdu na kontrolu? Diky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí