Mája je Marie

1210
28.5.23 10:39

Mája je Marie

Ahoj,

moje znama ma Marusku a rikaji ji Mája. Myslela jsem, ze je to specialita jen te jedne rodiny. Nedavno na pisku volali na holcicku Májo, tak jsem se zeptala, jak se jmenuje - a pry Marie. A ted jsem potkala treti! Znate taky takove Máji? A jak se vam to libi? Mne velmi. Jmeno Marie neni muj styl, ale pokud by se Mariim zacalo rikat Majo, tak by se mi to libilo. Myslim, ze by to to starsi jmeno prijemne osvezilo, aby se dokazalo vic prosadit v moderni dobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1977
28.5.23 10:41

Kdybych měla holčičku, Marie byla mezi favority a právě Mája se mi jako oslovení líbilo moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
28.5.23 10:42

U nás se Mariím běžně Májo říká.
Nicméně já oslovení Mája moc nemusím, nelíbí se mi to, stejně jako se říká Magdalénám Majda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
28.5.23 10:42

Marii se Májo říkalo už za mého dětství. Takže mi tohle oslovení nepřijde jako nějaká novinka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4385
28.5.23 10:43

Ano znám a hned několik, a nejedná se o děti, ale o dospělé ženské ve věku 35 až 65 let :D říká se jim Mája, Májka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
28.5.23 10:48

Tak určitě to specialita není, tak se Mariím říká :) Já jsem jedné kamarádce z legrace vždy říkávala Májoslave :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42352
28.5.23 10:50

A kde to bydlíš? Mája je úplně nejznámější domácí přezdívka Marie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.23 10:51
@p.Zv. píše:
Ahoj,moje znama ma Marusku a rikaji ji Mája. Myslela jsem, ze je to specialita jen te jedne rodiny. Nedavno na pisku volali na holcicku Májo, tak jsem se zeptala, jak se jmenuje - a pry Marie. A ted jsem potkala treti! Znate taky takove Máji? A jak se vam to libi? Mne velmi. Jmeno Marie neni muj styl, ale pokud by se Mariim zacalo rikat Majo, tak by se mi to libilo. Myslim, ze by to to starsi jmeno prijemne osvezilo, aby se dokazalo vic prosadit v moderni dobe.

Mariím se říká různé v rodině třeba Majka, Maryška, Mája
Mája jsme říkali i Markétě
Dokonce Margitě Maruško :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15183
28.5.23 10:51

Už jsem se s tím setkala, znám i jednu Marianu které se říká Májo. Jinak mě se jméno Marie libi a myslím si, ze je v dnešní době docela oblíbené. Není výjimka potkat malou Marušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.23 10:54
@p.Zv. píše:
Ahoj,moje znama ma Marusku a rikaji ji Mája. Myslela jsem, ze je to specialita jen te jedne rodiny. Nedavno na pisku volali na holcicku Májo, tak jsem se zeptala, jak se jmenuje - a pry Marie. A ted jsem potkala treti! Znate taky takove Máji? A jak se vam to libi? Mne velmi. Jmeno Marie neni muj styl, ale pokud by se Mariim zacalo rikat Majo, tak by se mi to libilo. Myslim, ze by to to starsi jmeno prijemne osvezilo, aby se dokazalo vic prosadit v moderni dobe.

Myslíš jako třeba Maya? To dost osvěží :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8448
28.5.23 10:55

My říkáme naší příbuzné Majdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.5.23 10:59

@p.Zv. ano, znám Marie a jsou to Máji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.5.23 11:01

Ale doplním už v 80.letech to byly Maji.
Za mě jediná možná přípustná zdrobnelina.
Jinak základní Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
28.5.23 11:03
@Betty MacDonald píše:
A kde to bydlíš? Mája je úplně nejznámější domácí přezdívka Marie.

Jsme Prazaci, slysela jsem to poprve 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
28.5.23 11:04
@Pitaya1 píše:
Marii se Májo říkalo už za mého dětství. Takže mi tohle oslovení nepřijde jako nějaká novinka :nevim:

Tak jsem zas prisla s novinkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko