Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, posledni dobou se tu skoro nediskutuje o jmenech. Napiste jedno jmeno, jak byste se chteli jmenovat.
*Ja nejsem zastancem zmeny jmena (pokud se nejmenujete Kunigunda a nezijete v Ceske republice), tohle je jen takova hra.
*Diskuze se stejnym nazvem tu je, ale skoro nikdo tam nepise, jak by se chtel jmenovat.
*Pokud se vam nejvic libi vase jmeno, napiste to vase.
Já si myslím, že se na mě moje jméno hodí.
Kdybych si vybírala něco podle současného vkusu, tak bych to nebyla já, ale někdo mladý a cool. ![]()
Asi bych nemenila
nikdy jsem nikde neměla jmenovce krom rodiny. Poprvé jsem se s jmenovkyni v jedné místnosti potkala ve 30. Takže jsem si myslím originál 90. let. Žádná všudypřítomná Lucie, Veronika, Nikola…
Já miluju svý jméno, neměnil bych. Ale líbí se mi Kostěj Nesmrtelný.
Asi jakékoli neobvykle, obycejne, české jméno, u kterého by se nikdo nedivil a neptal „co“ a „jak ti říkají?“ ![]()
@p.Zv. píše:
Ahoj, posledni dobou se tu skoro nediskutuje o jmenech. Napiste jedno jmeno, jak byste se chteli jmenovat.*Ja nejsem zastancem zmeny jmena (pokud se nejmenujete Kunigunda a nezijete v Ceske republice), tohle je jen takova hra.
*Diskuze se stejnym nazvem tu je, ale skoro nikdo tam nepise, jak by se chtel jmenovat.
Berenika
Já mám poměrně originální jméno (ne tolik dávané), takže bych neměnila. Jinak se mi ale hodně líbí Lucie, tu bych brala. ![]()
@Anonymní píše:
Asi bych nemenilanikdy jsem nikde neměla jmenovce krom rodiny. Poprvé jsem se s jmenovkyni v jedné místnosti potkala ve 30. Takže jsem si myslím originál 90. let. Žádná všudypřítomná Lucie, Veronika, Nikola…
A jak se teda jmenujes?
@p.Zv. píše:
Ahoj, posledni dobou se tu skoro nediskutuje o jmenech. Napiste jedno jmeno, jak byste se chteli jmenovat.*Ja nejsem zastancem zmeny jmena (pokud se nejmenujete Kunigunda a nezijete v Ceske republice), tohle je jen takova hra.
Anna.
@MrsNorris @Ploskutáček
Ano, presne takove komentare jsou v te druhe diskuzi.
Nedali jste zadne jmeno do placu ![]()
Já jsem Michaela, jméno se mi moc líbí, měnit bych asi nechtěla, ale vadí mi, že vždy a všude jsem prostě Míša. To jméno nemá žádné neutrální oslovení. Jenže většina z těch, které takové oslovení mají, se mi nelíbí, tak smůla
navíc si nedovedu představit, že bych se jmenovala jinak, žádné jiné jméno mi ke mně samotné nesedí. Ale líbí se mi Veronika, Petra, Martina..z toho bych asi vybírala, kdybych musela.
Princess Consuela Bananahammock ![]()
Pardon, to mi automaticky naskocilo, kdyz jsem videla nazev disuse. ![]()
Je to asi divne, ale nikdy jsem o rom nepremyslela - asi jsem se jmenem spokojena.
Ale s holkami na zakladce jsme snivaly o nejakych vznesenych prijmenich, a tam vedla nemecka -mann, jako napriklad Lindemann, Hofmann, a tak ![]()