Jak byste se chtěli jmenovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9143
28.5.25 16:11
@mado píše: Více

A píšu snad něco takového? Nevím, proč mi tyhle své fantas vůbec podsouváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22085
28.5.25 18:17

@Kelsey1 ty tady tvrdíš, že Terezy a Terezie jsou věřící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9143
28.5.25 18:52
@mado píše: Více

Ale psala jsem o naší rodině, jestli umíš číst. Konkrétně ten příspěvek. Kde ty reaguješ. Proto absolutně nechápu tvůj výpad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22085
28.5.25 18:55

@Kelsey1 chápu, blíží se konec školního roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37658
28.5.25 20:01

Jsem spokojený. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
28.5.25 21:30
@Janča6 píše: Více

Já to vnímám trochu jinak, mám čtyři skupiny těchto dvojic.

1. Když v obojí verzi je to úplně normální, tj. např. Jana-Jan, Martin-Martina, Petr-Petra aj.
  2. Když mužská verze je hezčí, spíš preferovaná - Karel, Václav, František aj. a naopak ženská verze se mi moc nelíbí. Ale obecně nejsem na tento typ jmen.
  3. Naopak ženská je hezčí a mužská mi zní divně - Kamila, Gabriela, Marcela
  4. Úlety na obou stranách: Ondřejka, Vojtěška, Květoslav, Mária pro chlapa aj.

Každopádně jsem si jako 12leta protlačila sestru Martinu, doteď to jméno miluju a nemít ségru, tak se moje holky jmenují jinak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14753
28.5.25 21:44
@Bibi110 píše: Více

S Tvým rozdělením plně souzním. A přiznám se, že jsem pro naši nejmladší jméno Martina moc nechtěla. (Ale to kvůli jedné Martině, kterou znám.) Ale s manželem jsme se nemohli na žádném jméně shodnout, jedno z jím navrhovaných byla právě Martina a starší holky se do něj hned zamilovaly. A teď to jméno miluju i já a neumím si představit, že by se dcera jmenovala Linda nebo Andrea, jak jsem chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33632
28.5.25 22:00
@Hana2016 píše: Více

Jméno Hana, Hannah se mi taky moc líbí.
Vám se to tedy sešlo, ze dvou stran samá Hana :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33632
28.5.25 22:01

Kdybych si bývala mohla vybrat, tak Hana, Klára, Sára, Romana, Simona, Judita, Tereza, Barbora.
Manželovi se nelíbí ani jedno z nich, takže dceři jsme dali úplně jiné jméno. Normalni, ale málo časté, široko daleko není ani jedna toho jména

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
31.5.25 01:16

@Janča6 To jméno bylo dříve holt populárnější. Mám ségru, nejlepší kamarádku a zároveň znám jednu kosočtverec. A ač jí vyloženě nemůžu vystát, i tak mi to jméno neznechutila. Pro mě fakt nejhezčí.
Já si takhle nebyla jistá s naší Sabinkou. Jednak je to moc podobné ke starší Gábince, druhak nebýt Gábi, tak by Sabi ani nebyla, vyhrálo právě proto, že je podobné. Původně to nebylo jméno, které by se mi nějak víc líbilo, nebyla to láska na první pohled a naopak trošku jsem ho považovala za vtip. Manžel mi ale prakticky nedal na výběr. :D A dnes nejen, že si taky neumím představit, že by se jmenovala jinak, ale také se mi to začalo líbit víc než Gábi a to je co říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.25 19:16
@Anonymní píše: Více

Zajímavé, že Vlastimil Brodský dal svoji dceři jméno Tereza a musel matrikářky podplatit neboť do tej doby tam byla jen Terezie. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze