Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@p.Zv. píše: Více
Ruby ,zakl.tvar Ruben. Dcery ho nedostaly neboť mame v příjmení na začátku R. Jinak mě jméno se mi líbí
@Anonymní píše: Více
Terezii dávají spíše lidé katolického vyznání. Měla jsem v okolí.
Měla jsem období, haha, drtivou většinu života, kdy jsem měla se svým jménem problém kvůli složitým rodinným záležitostem. Chtěla jsem se jmenovat jinak, ale nikdy mě žádné jméno neoslovilo natolik, abych ho vyměnila za původní. Později jsem se chtěla zbavit rodného příjmení, což se vyřešilo svatbou, a teď je to tak, že bych si nechala příjmení po manželovi, i kdybychom šli v budoucnu od sebe. Slíbila jsem to tchánovi, se kterým jsem měla blízký vztah, když umíral, takže příjmení mám definitivně vyřešeno. Moje křestní jméno mi nevadí jako jméno a čas obrousil i moji dávnou touhu se ho zbavit.
Dcera se měla jmenovat Karla, Klára, Yvonne, anebo Mikuláš. Nakonec se jmenuje úplně jinak.
@krecik.dzungarsky píše: Více
Terezie nevím, neznám žádnou Terezii,
ale Terezu dávají velmi často Romové, téměř v každé rodině je jedno dítě Tereza
Terezu a Terezii dávají často křesťanské rodiny. Natálie je hodně u Romů.
@stinga píše: Více
Tak to bych absolutně neřekla
to spíš třeba natalie, isabela a podobnej typ jména, jakoze něco neobycejnyho, co trochu jsme s - ie na konci působí. Terez znám spoustu, romku žádnou.
Terezy znám pouze z majoritní společnosti a Terezií více z ortodoxního prostředí, kde se rodiny hlásí k Římskokatolické církvi.
Romku jsem znala v dětství a dospívání - Renátu, Annu, Andreu, Jindřišku, Kateřinu, Sabinu. Všechno spolužačky nebo vrstevnice z místa, kde jsem vyrůstala, což je pouze těsně vedle Prahy. Z chlapců Jan, Josef, Daniel, David.
Znám spoustu Terez. A žádná z nich není Romka. Terezii znám jednu, rodiče nejsou věřící. Chtěli dát Teresii, ale tu jim nepovolili.
@Kelsey1 píše: Více
Tady v církevní škole je to samá Anna, Anežka, Anastazie a Marie, furt dokola. Terezie žádná.
A Romové frčeji na španělských jménech z telenovel, Onar, José, Jennifer…Tereza je pro ně moc obyčejná.
Jsem Tereza a se jménem spokojená, je to krásné, nadčasové jméno, možná je varianta Terezie vznešenější, máš dceru Terezu?