Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já mám celkem obyčejné, všední jméno. Nikdy mi nevadilo, ale nadšená taky nejsem, ale je jednoduché, nejsou s ním problémy v cizině, takže asi ok. Kdybych si měla vybrat jméno pro sebe, líbí se mi Gabriela, Adriana, Daniela nebo Monika. Dcery jsem tedy pojmenovala jinak, ale mám to asi nějak oddělené, jak bych se chtěla jmenovat já a co si mi líbilo pro dcery ![]()
@MamkaDouDou píše:
Moje mamča mi říkala “náno” a dodnes je to pro mě největší urážka
Někteří rodiče jsou zkrátka „za odměnu“.
A to se jmenuješ Naděžda nebo to byla jako fakt nadávka? ![]()
Já jsem Martina, ale kdybych se nemohla jmenovat Martina, chtěla bych být Mariana ![]()
Musela jsem se se svým jménem sžít, přijmout ho. Jsem několikátá Anna v řadě. Dneska už si neumím představit že bych se jmenovala jinak. Kamarádky, spolužačky a další vrstevnice z dětství se jmenovaly „normálně“, třeba Monika, Iveta, Lenka, Jana, Petra, Klára. Jsem jim ta jména záviděla.
Nejkrásnější jméno pro mne je to, které nosí moje dcera a vnučka -Kristinka, Kristýnka.
Já jsem se chtěla dlouho přejmenovat na Theodoru. Nakonec jsem tak pojmenovala dceru a už mi to přijde divné.
A připojuji se k těm, kterým vadí jejich plná varianta jména. Děti oslovuji jejich plnými jmény často, aby to pro ně byla varianta. A ne jen spojení s negací.
Na svoje jméno jsem si už zvykla, tedy na zkratky kterými mě oslovuji.
A taky jsem tak pojmenovala dceru ![]()
Mě se líbí mé jméno. Vím, že jsem byla hodně chtěné a očekávané miminko. ![]()
A proto respektuji mé rodiče, jaké mi vybrali jméno. Beru to tak, že mi ho dali s láskou.
Neměnila bych. ![]()
@Psylocke píše:
Někteří rodiče jsou zkrátka „za odměnu“.A to se jmenuješ Naděžda nebo to byla jako fakt nadávka?
Nadávka, moje máma nemluví sprostě, takže tohle bylo když už jsem byla fakt na pěst. Za tohle se na mámu fakt nemůžu zlobit, neměla jsem zrovna “lehkou” pubertu
Jmenuju se Kateřina.
@Psylocke píše:
Někteří rodiče jsou zkrátka „za odměnu“.A to se jmenuješ Naděžda nebo to byla jako fakt nadávka?
Teď vidím, že to vyznělo blbě. Říkala mi Kačenko nebo Katko, náno bylo tam kde by třeba jiní rodiče použili skot.
Jsem Jana a jméno se mi nelíbí. Jak už psal někdo výš, vadí mi oslovení Jano. A to používá velká část lidí kolem mě - i když mě někteří oslovují Jani, tak v jiných pádech je to Viděl jsem Janu, šel jsem tam s Janou…A nesžila jsem se ani s Jančou.
Jako dítě jsem si přála jmenovat se Laura. Teď už se mi to moc nelíbí a kdybych si měla vybrat jiné jméno, byla by to nejspíš Magdalena.
@p.Zv. píše:
@MrsNorris @Ploskutáček
Ano, presne takove komentare jsou v te druhe diskuzi.Nedali jste zadne jmeno do placu
To je v pohodě, já taky ne. ![]()
Jsem hrd a spokojen. ![]()
Ta druhá diskuze? ![]()
@Anonymní píše:
Jsem Jana a jméno se mi nelíbí. Jak už psal někdo výš, vadí mi oslovení Jano. A to používá velká část lidí kolem mě - i když mě někteří oslovují Jani, tak v jiných pádech je to Viděl jsem Janu, šel jsem tam s Janou…A nesžila jsem se ani s Jančou.Jako dítě jsem si přála jmenovat se Laura. Teď už se mi to moc nelíbí a kdybych si měla vybrat jiné jméno, byla by to nejspíš Magdalena.
@Anonymní píše:
Jsem Jana a jméno se mi nelíbí. Jak už psal někdo výš, vadí mi oslovení Jano. A to používá velká část lidí kolem mě - i když mě někteří oslovují Jani, tak v jiných pádech je to Viděl jsem Janu, šel jsem tam s Janou…A nesžila jsem se ani s Jančou.Jako dítě jsem si přála jmenovat se Laura. Teď už se mi to moc nelíbí a kdybych si měla vybrat jiné jméno, byla by to nejspíš Magdalena.
Jsem Dana a mám to stejně, snesu jen variantu Dani, když mi tak někdo řekne, tak radostí slintám. Původně jsem se měla jmenovat Ráchel, ale tenkrát to neprošlo na matrice. Ráchel bych brala. A jinak bych chtěla být Kateřina, za předpokladu, že by mi všichni taky Kateřina říkali.
Svoje jméno mám rád, ale písnička Boy named Sue by mohla být o mně. K mému solidně cáklému příjmení mi rodiče nadělili krásné, silné, velice české jméno.
Blbečci na základce měli z mého jména a příjmení nekonečné vánoce dokud jsem nenabral do vejšky a váhy.
Celý život poslouchám blbé vtipy na svoje jméno, každý z těch gigantů mysli si je jistý, že to nikoho před ním nenapadlo.
Long story short, jinak bych se jmenovat nechtěl. Možná Ignác, to byl dobrej chlap. ![]()
@Anna766 píše:
Musela jsem se se svým jménem sžít, přijmout ho. Jsem několikátá Anna v řadě. Dneska už si neumím představit že bych se jmenovala jinak. Kamarádky, spolužačky a další vrstevnice z dětství se jmenovaly „normálně“, třeba Monika, Iveta, Lenka, Jana, Petra, Klára. Jsem jim ta jména záviděla.
Nejkrásnější jméno pro mne je to, které nosí moje dcera a vnučka -Kristinka, Kristýnka.
Anna je zrovna ale pěkný jméno
. Mně se nelíbí obvykle ženské jména, co sou zároveň i v mužské verzi - Jana, Petra, Martina, Josefína,…
@p.Zv. píše:
Ale o to nejde, mohl jsi anonymne napsat svoje jmeno.
Modří vědí ![]()