Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hotaru píše:petratavali píše:No tak to chci vidět sebe, až budu taky těhuhefilka píše:ahoj, obecně platí - malá maminka, větší bříško, vysoká maminka (např. já 180cm), malé bříško.
Ahoj spolu čekatelky - trpitelky. Mám trošku problém s velkým brichem, jsem teprve v 18tt a už ho mám jako normální těhotné v 7 měs. Myslíte si, že to může být tím, že jsem prcek 156cm a plod se prostě nevejde tam kam se má normálně vejít? Ke všemu jsem ještě tlustá začala jsem na 70kg a ted mám 74kg takže se mi ta pneumatika pěkně vypoukla. Máma i babička jsou stejně vysoké jako a já a nepamatují si že by měly takhle velké břicho, ale oni byly štíhlé. Prosím řekněte, že nejsem jediná slonice v 18 tt
Hlavně že jsi těhuto je nejdůležitější
Já už teď (při 158 cm) vypadám na 5 měsíc.. a když teda menší ženský maj břichulky větší, potěš koště
Moje maminka, když čekala mě, přibrala 20 kg a nemohla si přes bříško zapnout kabát - nedosáhla tam.. Jsem zvedavá co čeká mě
K tématu - já těhu nejsem, ale jak vidím těhotnou, tak se hned culím jako sluníčko na hnoji a nejraději bych na onu těhulku skočila a ošmatlala ji bříškoBuď šťastná za bříško
Mnohé ti ho závidí
a jak říkají zkušené - uteče to rychle a budeš určitě ještě s láskou vzpomínat..
tak tak, břicho jako blázen, ale hlavně že je ![]()
hubnout budeš pak - až budeš lítat sem tam za miminkem - přebalit, převlíknout, nakojit, zvednout, nakojit…to je tělák!
Vivik píše:
Viděla jsem název diskuze, a říkám si „sakra, kdo o mě píše“?Já mám ještě chlapa, kterej když stojí bokem, tak je prakticky neviditelnej, sama jsem normálně mrňavá, akorát s velkejma prsama, teď to dohnalo břicho, takže jsem kulička na nožkách. Chlap mi říká soudku, kulatino a tak vůbec, ale nikdy mě nenapadlo, že bych s tím měla mít nějakej problém… v modelku 180cm se asi neproměním, kdyby mě chlap neměl rád takovou, jaká jsem, tak by se mnou asi nebyl a zbytek nemá cenu řešit. Řeším, jak se cítím - jestli mi třeba je zrovna blbě a podobně - ne, jestli jsem kulatá, šišatá nebo hranatá.
Nechodis s mym chlapem? Ten je taky jak dvakrat prelozenej vitr ![]()
korana.kora píše:Vivik píše:Nechodis s mym chlapem? Ten je taky jak dvakrat prelozenej vitr
Viděla jsem název diskuze, a říkám si „sakra, kdo o mě píše“?Já mám ještě chlapa, kterej když stojí bokem, tak je prakticky neviditelnej, sama jsem normálně mrňavá, akorát s velkejma prsama, teď to dohnalo břicho, takže jsem kulička na nožkách. Chlap mi říká soudku, kulatino a tak vůbec, ale nikdy mě nenapadlo, že bych s tím měla mít nějakej problém… v modelku 180cm se asi neproměním, kdyby mě chlap neměl rád takovou, jaká jsem, tak by se mnou asi nebyl a zbytek nemá cenu řešit. Řeším, jak se cítím - jestli mi třeba je zrovna blbě a podobně - ne, jestli jsem kulatá, šišatá nebo hranatá.
Snad nééé…
ale je možný, že někde omylem vlezl do kopírky… ![]()
Vivik píše:korana.kora píše:Snad nééé…Vivik píše:Nechodis s mym chlapem? Ten je taky jak dvakrat prelozenej vitr
ale je možný, že někde omylem vlezl do kopírky…
Tak ono je takovych vic, jen me rozesmalo jak jsi to napsala…popsala jsi skoro uplne nas dva, kdyz jsem byla tehu…kulicka na nozkach
Jen skoda, e nevim, jak mi mladej rikal
Kamarad se mi jen smal, ze jsem spolkla globus, a ze mam ovladat svoje chute ![]()
korana.kora píše:Vivik píše:Tak ono je takovych vic, jen me rozesmalo jak jsi to napsala…popsala jsi skoro uplne nas dva, kdyz jsem byla tehu…kulicka na nozkachkorana.kora píše:Snad nééé…Vivik píše:Nechodis s mym chlapem? Ten je taky jak dvakrat prelozenej vitr
ale je možný, že někde omylem vlezl do kopírky…
Jen skoda, e nevim, jak mi mladej rikal
Kamarad se mi jen smal, ze jsem spolkla globus, a ze mam ovladat svoje chute
Jo, on mě pořád sleduje, poslouchá břicho a vůbec, takže má stále nové názvy… mimo ty, co už jsem uvedla, třeba ještě mi říkal „pupkins“.
Jeho to všechno hrozně fascinuje, proto si nějak ani nepřipadám tlustá nebo nepřitažlivá, spíš se musím smát, když vidím, jak zkoumá pupek, a odhaduje, kde má malá jakou končetinu a tak různě si mě měří a poměřuje… paradoxně jsem se za břicho styděla spíš trochu před těhu, protože tam nějaké špíčky byly (a jemu to zřejmě bylo úplně šumák, klasika). ![]()
hefilka píše:
Ahoj spolu čekatelky - trpitelky. Mám trošku problém s velkým brichem, jsem teprve v 18tt a už ho mám jako normální těhotné v 7 měs. Myslíte si, že to může být tím, že jsem prcek 156cm a plod se prostě nevejde tam kam se má normálně vejít? Ke všemu jsem ještě tlustá začala jsem na 70kg a ted mám 74kg takže se mi ta pneumatika pěkně vypoukla. Máma i babička jsou stejně vysoké jako a já a nepamatují si že by měly takhle velké břicho, ale oni byly štíhlé. Prosím řekněte, že nejsem jediná slonice v 18 tt
Nečetla jsem celou diskusi, ale je to přesně jak píšeš. Já měla přesně opačný problém - jsem hodně vysoká a bříško mi začalo růst až někdy v 5-6. měsíci
Dr. mi právě vysvětloval, že má mimi ve mě hodně prostoru a že mít ani velké bříško nebudu. Tudíž pro tebe platí opak… Já bych se nestresovala
Naopak jsem si přála to bříško mít, protože mě nestále vytáčeli věty příbuzných, kde to dítě jako mám
![]()
Vivik píše:
Jo, on mě pořád sleduje, poslouchá břicho a vůbec, takže má stále nové názvy… mimo ty, co už jsem uvedla, třeba ještě mi říkal „pupkins“.Jeho to všechno hrozně fascinuje, proto si nějak ani nepřipadám tlustá nebo nepřitažlivá, spíš se musím smát, když vidím, jak zkoumá pupek, a odhaduje, kde má malá jakou končetinu a tak různě si mě měří a poměřuje… paradoxně jsem se za břicho styděla spíš trochu před těhu, protože tam nějaké špíčky byly (a jemu to zřejmě bylo úplně šumák, klasika).
No Vy jste my nebo my jsme byli Vy pres kopirak
Ja se taky pred tehu stydela za bricho-ach ty speky-ale jak se krasne zakulatilo do pevna, konecne jsem byla bez speku
Nejvic se smal tomu, jak mi richo v tehu hopsalo, kdyz jem se smala ja
Pak jsme se smali oba a nemohli prestat…ty vzpominky na tehu jsou vazne fajn ![]()
korana.kora píše:Vivik píše:No Vy jste my nebo my jsme byli Vy pres kopirak
Jo, on mě pořád sleduje, poslouchá břicho a vůbec, takže má stále nové názvy… mimo ty, co už jsem uvedla, třeba ještě mi říkal „pupkins“.Jeho to všechno hrozně fascinuje, proto si nějak ani nepřipadám tlustá nebo nepřitažlivá, spíš se musím smát, když vidím, jak zkoumá pupek, a odhaduje, kde má malá jakou končetinu a tak různě si mě měří a poměřuje… paradoxně jsem se za břicho styděla spíš trochu před těhu, protože tam nějaké špíčky byly (a jemu to zřejmě bylo úplně šumák, klasika).
Ja se taky pred tehu stydela za bricho-ach ty speky-ale jak se krasne zakulatilo do pevna, konecne jsem byla bez speku
Pak jsme se smali oba a nemohli prestat…ty vzpominky na tehu jsou vazne fajn
Tak my se smějem nejvíc, když mi vylejzá pupík… ještě ho mám v takovým trochu důlku, ale když se směju, nebo zakašlu, tak vyleze… ![]()
madi píše:hefilka píše:Nečetla jsem celou diskusi, ale je to přesně jak píšeš. Já měla přesně opačný problém - jsem hodně vysoká a bříško mi začalo růst až někdy v 5-6. měsíci
Ahoj spolu čekatelky - trpitelky. Mám trošku problém s velkým brichem, jsem teprve v 18tt a už ho mám jako normální těhotné v 7 měs. Myslíte si, že to může být tím, že jsem prcek 156cm a plod se prostě nevejde tam kam se má normálně vejít? Ke všemu jsem ještě tlustá začala jsem na 70kg a ted mám 74kg takže se mi ta pneumatika pěkně vypoukla. Máma i babička jsou stejně vysoké jako a já a nepamatují si že by měly takhle velké břicho, ale oni byly štíhlé. Prosím řekněte, že nejsem jediná slonice v 18 ttDr. mi právě vysvětloval, že má mimi ve mě hodně prostoru a že mít ani velké bříško nebudu. Tudíž pro tebe platí opak… Já bych se nestresovala
Naopak jsem si přála to bříško mít, protože mě nestále vytáčeli věty příbuzných, kde to dítě jako mám
![]()
Aha, tak takhle to je…je to dany vyskou? Ja jsem totiz potkala slecnu a ta byla hubenoucka a vysoka, ja myslela, ze uz to ma za sebou. Dali ji ke me na pokoj, tak jsem se ji ptala, myslim, ze na to jaky byl porod a ona mi rekla, ze jde druhy den na vyvolani…tak jsem se trosku citila blbe, pac ona vypadala bud jako po porodu, nebo v nejakym 6-7 mesici ![]()
Vivik píše:korana.kora píše:Tak my se smějem nejvíc, když mi vylejzá pupík… ještě ho mám v takovým trochu důlku, ale když se směju, nebo zakašlu, tak vyleze…Vivik píše:No Vy jste my nebo my jsme byli Vy pres kopirak
Pak jsme se smali oba a nemohli prestat…ty vzpominky na tehu jsou vazne fajn
Jojo tomu jsme se taky smali
Vidis, na ten pupik jsem uplne zapomnela…ted se tomu taky smeju jak si vzpominam ![]()
Tak já ěmla taky brzo bříško vidět a teda měla sjem na koneci mega pupek
. přibrala sjme jen 11kg ale ostatní odhadovali min 20 apak říkali proč tam s tomíkem byla i postýlka
. Bohužel sjme furt říkala že se vyfotim až dýl a nakonec jsme ráda za 2 momontkový fotky v 35tt. Bohužel sjem pak rodila akutně takže už další fotky nebyly
. A pak když sjme viděla fotky tak jsme nevěřila vlastnim očím. kdo je viděl tak neveřil že jsme mohla normálně chodit a mě šlo vše do břicha, žádný otoky ale břicho fakt mega
a nakonec mě těhu strašně chybí
, jsme víc jak rok po císaři a furt mě je to líto že to tak brzo skončilo. tak si těhu zkus užívat a na to že máš větší bříško enkoukej, hlavně když je miminko ok. když malýho vyndali tak říkali že se nediví proč to břicho bylo tak mega
![]()
korana.kora píše:madi píše:Aha, tak takhle to je…je to dany vyskou? Ja jsem totiz potkala slecnu a ta byla hubenoucka a vysoka, ja myslela, ze uz to ma za sebou. Dali ji ke me na pokoj, tak jsem se ji ptala, myslim, ze na to jaky byl porod a ona mi rekla, ze jde druhy den na vyvolani…tak jsem se trosku citila blbe, pac ona vypadala bud jako po porodu, nebo v nejakym 6-7 mesicihefilka píše:Nečetla jsem celou diskusi, ale je to přesně jak píšeš. Já měla přesně opačný problém - jsem hodně vysoká a bříško mi začalo růst až někdy v 5-6. měsíci
Ahoj spolu čekatelky - trpitelky. Mám trošku problém s velkým brichem, jsem teprve v 18tt a už ho mám jako normální těhotné v 7 měs. Myslíte si, že to může být tím, že jsem prcek 156cm a plod se prostě nevejde tam kam se má normálně vejít? Ke všemu jsem ještě tlustá začala jsem na 70kg a ted mám 74kg takže se mi ta pneumatika pěkně vypoukla. Máma i babička jsou stejně vysoké jako a já a nepamatují si že by měly takhle velké břicho, ale oni byly štíhlé. Prosím řekněte, že nejsem jediná slonice v 18 ttDr. mi právě vysvětloval, že má mimi ve mě hodně prostoru a že mít ani velké bříško nebudu. Tudíž pro tebe platí opak… Já bych se nestresovala
![]()
No já jsem s bříškem šla k pediatrovi, domluvit se co a jak. A on mi říká, že mám času spoustu a kdypak máte termín. Já mu říkám, že mi to tak brzy nepřijde, za 14 dní a on na mě vyvalil jen oči. Fakt jsem měla i před porodem břicho malé a normálně jsem se ohnula na zem zavázat si boty. Do sedmého měsíce jsem nosila vypasovaný kabát co nosím normálně ![]()
Jo a ještě musím dodat, že celkově jsem přibrala 18 kg a taktéž mi to nikdo nevěřil ![]()
Tahle diskuze mně pobavila a tak jsem se ponořila do vzpomínek…
Tedy vysoká mamča = malé bříško
malá mamča = velké bříško
tak to já jsem nějaká divná…dva kluky po 9-ti letech.První narozen v lednu a druhý v červenci.První bříško malé,byla krutá zima a já natahovala věčně kozačky a v pohodě.Druhé bříško bylo mega,měla jsem pocit,že se převážím při mírném předklonu
U obou jsem přibrala kolem 20-ti kilo-shoda ![]()
Každopádně tak nebo tak milá zakladatelko užívej si krásného těhotenství,bříška a i toho,že tě lidi pouští sednout v MHD ![]()
A foť,třeba si to pak stáhni do pc a podívej se na to za rok nebo dva a uvidíš jak se ti to bude líbit ![]()
![]()
Ahoj, já myslím, že tohle je silně individuální i mezi mrňousama
. Já mám 150 cm a že jsem těhotná na mě pořádně bylo vidět až v sedmým měsíci, jinak jsem to byla schopná šikovně maskovat. A štíhlá taky moc nejsem, ale pěkně oplácaná, takže docela dlouho bylo moje těhtenský břicho vlasntě stejně velký jako původní pneumatika. Přibrala jsem asi dvě kila.
myslím, že to spíš souvisí s množstvím plodové vody, asi jí máš víc…
Nejsem si jistá, ale tohle je tak osmej měsíc, teda po ránu nenajedená, pak trochu vylezlo…
ach jo, teď vypadám mnohem hůř. To těhotenský břicho mělo aspoň nějakej tvar a nebylo tak rozkydlý.