Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj maminy, jsem ve 36 tt.všichni mi říkají že mám hrozně malé bříško a já už z toho začínam bejt docela na nervy, protože to pozoruju taky, a tak jsem se chtěla poradit s váma maminy jak jste na tom byly vy.
mě přezdívali „willy“
ale pokud je mimčo ok, tak bych nenervovala, někdo prostě velký bříško nemá…
Když jsem čekala Kristinku, měsíc před porodem můj spolužák nepoznal, že jsem těhotná a to jsem štíhlé postavy. Třeba je tvoje miminko taky malinké jako byla moje Kristinka. Buď v klidu ![]()
jo na uzv bylo vždy vše ok.no asi si stim zbytečně lámu hlavu ![]()
Já bych to neřešila, pač každý má bříško jiný. Mně třeba narostlo bříško už první měsíc (aspoň to tak vypadalo) a teď mám břicho, jak kdybych měla už rodit (a to mám 2 měsíce do porodu). Takže no stress!!
někdo má takové dispozice, ale není to nic, čím by ses měla nervovat… buď v klidu, hlavně že mimčo je zdravé ne ![]()
Nic si z toho nedělej, já měla pupek, že někteří si mysleli, že už musím rodit (7.měsíc) a teď ho mám zase najednou malinký…jako v 6. měsíci…hlavně jestli je mimi ok. A buď ráda, lepší tahat menší než větší ![]()
Já jsem měla pidi bříško i když jsem šla rodit. V porodnici nechtěli věřit, že ještě přenášim.
A malej měl 3170g a byl v pořádku.
Po porodu na mě čuměli lidi jak na blázna, protože půlka z nich neměla nejmenší tušení, že jsem těhotná.
![]()
Na kamarádce taky při prvním těhu nebylo nic vidět. Jakmile si vzala volnější tričko schovala úplně všechno a malá se narodila normálně velká.
Tak já na tom byla úplně stejně. V devátým měsíci jsem vypadala pomalu jako jiný holky ve čtvrtým. Když jsem si vzala něco volnýho, ani by to skoro nikdo nepoznal. A to jsem vyšší a štíhlá. Kubík měl nakonec jen 2560g. Ale prý to s váhou miminka moc nesouvisí. Prostě někdo má miminko víc ven a někdo dovnitř.
Když jsem nastupovala do porodnice (v termínu), tak se mě ptali co tam chci
a pak se mě ptala sestřička o kolik dřív jdu rodit.
Jde i o to, jak máš širokou a hlubokou pánev. Malá sice byla králíček, ale zase mám „dobrou“ pánev.
Ahojky, já měla taky malé bříško- v nemocnici mi pořád říkali, že maminku s tak malým bříškem dlouho neviděli, přibrala jsem jen 7 kilo, ale kdyby se dcera narodila v termínu a ne v 33.týdnu, určitě bych přibrala mnohem více. I přesto je dcera úplně zdravá, čilá ![]()
taky mě s tím každý otravoval a já se cítila divně a pak jsem začala mít strach, aby třeba mimčo nebylo nějaké malé nebo jsem neměla málo plodový vody… ještě v den porodu mě tipovali na sedmej měsíc! No a kluk měl tři a půl kila a všechno bylo v pořádku! ![]()
mám široký boky a tak si to odůvodňuju tím, že tam měl dost prostoru, takže neměl potřebu se moc vytlačovat ven ![]()
a pokud u doktorů je všechno v pořádku, tak bych se nenervovala… se mi to říká, když už pupek nemám, co? ![]()