Malé červené tečky z pláče - petechie?

509
11.5.15 13:49

Malé červené tečky z pláče - petechie ?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda s tím máte některá zkušenost. Naší 2,5leté dceři se včera po záchvatu pláče udělali pod očima takové melé červené tečky, myslím, že se tomu říká petechie. Znáte to někdo, zmizí jí to, za jak dlouho? Jsem z toho celkem vyplašená, ještě nikdy to neměla. Má se n ato něco dávat? Děkuju za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
276
11.5.15 13:50

Ahoj, malá to má po každém pláči. Jestli se to nějak jmenuje, netuším. Nijak to neřeším, do dvou dnů je to pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
11.5.15 13:51

@skretik Fakt? no tak to jsi mě uklidnila. Naše malá to má prvně, bála jsme se aby jí to tam nezustalo. Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
11.5.15 13:55

Naši kluci to mají většinou při každém zvracení. Nedávno u nas proběhla střevní chřipka a meli to celkem dost. Vždy to do dvou, tři dnu zmizí. Ja jsem matka vyplasena, takže poprvé jsem to šla ukázat k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
11.5.15 13:55
@Mindi píše:
@skretik Fakt? no tak to jsi mě uklidnila. Naše malá to má prvně, bála jsme se aby jí to tam nezustalo. Díky moc :kytka:

Neboj, to zmizí, syn to mívá z hysterického pláče a tak za 3 dny je to pryč. I má kolegyně z práce to mívá ze zvracení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
11.5.15 13:56

@Mindi Nemáš zač :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.5.15 13:56

Ahoj holky, malý to má taky. Když hodně brečel třeba u odběru krve, udělaly se mu petechie. Jezdíme na hematologii a má špatnou funkci krevních destiček. Musí se teď zjistit, jestli je to vrozené nebo získané..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
11.5.15 14:00

Tak to jsem moc ráda, že to zmizí. Myslíte teda, že s tím nemám chodit k doktorce, nebo v tom může být ještě něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.5.15 14:08

Malému se delaly petechie i v podpaží jak jsme ho nosili.. Staré mizely, nové se tvořily.. Tak jsem šla k doktorce. Udělali mu odběry, krevní obraz měl v pořadku. Pak nás poslali na speciální odběry na hematologii a měl špatnou funkci ktevních destiček. Na dalši odběry jdeme za měsíc. Kolik má těch teček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
11.5.15 14:17

Já nevím pod pravým okem asi 30 a pod levým max. 10. @Misha587

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.5.15 14:29

Aha, to má dost. Ono to za 2, 3 dny zmizí a pak uvidíš :) Nám se to udělalo zrovna ve fakultce při odběrech, tak nás hned objednali na tu hematologii.. Tak jsem zvědavá jaký bude zavěr, když má špatnou tu agregaci. Trpí malá modřinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
11.5.15 14:32

Na modřiny ani né. Doufám, že to zmizí. Ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.5.15 14:38

Zmizí to určitě. Uvidíš :andel: Mě osobně to taky vyděsilo, jelikož jsem zdravotník. Malému se to udělalo když měl asi 3 měsíce poprvé.. Může to být i po nějaké infekci.. Nemusí to znamenat vůbec nic, tak se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
11.5.15 14:59

Syn to mívá taky, má to buď z hysterického pláče nebo pokud zvrací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
11.5.15 20:51

Holky, moc vám všem děkuju za uklidnění. Jste zlaté :hug: