Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda s tím máte některá zkušenost. Naší 2,5leté dceři se včera po záchvatu pláče udělali pod očima takové melé červené tečky, myslím, že se tomu říká petechie. Znáte to někdo, zmizí jí to, za jak dlouho? Jsem z toho celkem vyplašená, ještě nikdy to neměla. Má se n ato něco dávat? Děkuju za rady ![]()
Ahoj, malá to má po každém pláči. Jestli se to nějak jmenuje, netuším. Nijak to neřeším, do dvou dnů je to pryč.
@skretik Fakt? no tak to jsi mě uklidnila. Naše malá to má prvně, bála jsme se aby jí to tam nezustalo. Díky moc ![]()
Naši kluci to mají většinou při každém zvracení. Nedávno u nas proběhla střevní chřipka a meli to celkem dost. Vždy to do dvou, tři dnu zmizí. Ja jsem matka vyplasena, takže poprvé jsem to šla ukázat k doktorce.
@Mindi píše:
@skretik Fakt? no tak to jsi mě uklidnila. Naše malá to má prvně, bála jsme se aby jí to tam nezustalo. Díky moc
Neboj, to zmizí, syn to mívá z hysterického pláče a tak za 3 dny je to pryč. I má kolegyně z práce to mívá ze zvracení atd.
Ahoj holky, malý to má taky. Když hodně brečel třeba u odběru krve, udělaly se mu petechie. Jezdíme na hematologii a má špatnou funkci krevních destiček. Musí se teď zjistit, jestli je to vrozené nebo získané..
Tak to jsem moc ráda, že to zmizí. Myslíte teda, že s tím nemám chodit k doktorce, nebo v tom může být ještě něco jiného?
Malému se delaly petechie i v podpaží jak jsme ho nosili.. Staré mizely, nové se tvořily.. Tak jsem šla k doktorce. Udělali mu odběry, krevní obraz měl v pořadku. Pak nás poslali na speciální odběry na hematologii a měl špatnou funkci ktevních destiček. Na dalši odběry jdeme za měsíc. Kolik má těch teček?
Já nevím pod pravým okem asi 30 a pod levým max. 10. @Misha587
Aha, to má dost. Ono to za 2, 3 dny zmizí a pak uvidíš
Nám se to udělalo zrovna ve fakultce při odběrech, tak nás hned objednali na tu hematologii.. Tak jsem zvědavá jaký bude zavěr, když má špatnou tu agregaci. Trpí malá modřinky?
Zmizí to určitě. Uvidíš
Mě osobně to taky vyděsilo, jelikož jsem zdravotník. Malému se to udělalo když měl asi 3 měsíce poprvé.. Může to být i po nějaké infekci.. Nemusí to znamenat vůbec nic, tak se neboj.
Syn to mívá taky, má to buď z hysterického pláče nebo pokud zvrací