Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak šance vždycky je, minimálně ty 12mm by se mohly chytat, byť samozřejmě reakce na stimulaci to zrovna ideální není. Ale nevzdávala bych to.
Můj malý folikul naměřený 11 DC měl 12 mm a teď už má 6 let
Prý ten měsíc ovulace nebude a teď půjde folikul do školy ![]()
Tak ono při stimulaci je to jiné než při přirozeném oplodnění, tam to vzhledem k řízení hormony zvenčí přeci jen podle nějaké šablony jede. Ale vždycky mi říkali, že 12 a více mm je dobrý, protože od téhle velikosti cca to začíná pořádně reagovat na FSH.
Jsem z toho špatná
doted jsem mela Gonal 150 jednotek, ode dneška 225 jednotek. Tak uvidím…
Zakladatelko, bohužel já s tím mám špatnou zkušenost. Při prvním krátkém stimulačním protokolu mi folikuly také moc nenarostly, nicméně na odběr jsem šla. Bohužel z těch 8 odebraných folikulů bylo jen 6 vajíček a všechny nebyly schopné oplodnitelnosti. Ale třeba to u Tebe bude jinak, každá jsme jiná a jinak reagujeme.
Jinak na podruhé už vše vyšlo jak mělo, mám z IVF syna a pak přišla přirozeně i dcerka. Přeji hodně štěstí a držím palce, ať to vyjde! ![]()
@Anonymní píše:
Holky, obracím se na Vás a prosím o podporu a radu. Momentálně u mě probíhá první ivf a mám krátký stimulační protokol. V úterý jsem měla 6. dc a první utz. Na levém vaječníku bylo 10 folikulu a na pravém taky 10. A mely zhruba 6-7 mm. Dneska jsem 9. dc a na pravém je 5 folikul 12 mm a zbytek menší a na levém jsou vsechny kolem 9 mm. Dnes mi zvýšili dávky Gonalu s tim, že folikuly jsou moc malé. Co myslíte, je ještě nějaká šance, ze povyrostou a že v nich budou zralá vajíčka? Máte s tímto některá zkušenost? Děkuji
12mm není zas tak úplně marný. Nesmutni, věř folíkům a já jim budu fandit s tebou. ![]()
@Anonymní píše:
@Keshi Děkuji moc, zítra 12 dc a další utz. Tak uvidím
Budu držet palce. ![]()
Holky, tak dneska 12. Dc a na pravém 18 mm, 16 mm, 3×15 mm, 14 mm, 3×13 mm, 2×13 mm, 2×12 mm a levý 3×17 mm, 16 mm, 15 mm, 2×14 mm, 2×12 mm a odběr ve čtvrtek. Bojím, bojím, bojím. Zakladatelka
@Anonymní píše:
Holky, tak dneska 12. Dc a na pravém 18 mm, 16 mm, 3×15 mm, 14 mm, 3×13 mm, 2×13 mm, 2×12 mm a levý 3×17 mm, 16 mm, 15 mm, 2×14 mm, 2×12 mm a odběr ve čtvrtek. Bojím, bojím, bojím. Zakladatelka
Bezvadny!
Tak držím palce na čtvrtek. Neboj, odběr je jen trošku nepříjemný, ale přežitelný. Určitě bude dostatek pašáků! Myslím na tebe. <3
Holky, obracím se na Vás a prosím o podporu a radu. Momentálně u mě probíhá první ivf a mám krátký stimulační protokol. V úterý jsem měla 6. dc a první utz. Na levém vaječníku bylo 10 folikulu a na pravém taky 10. A mely zhruba 6-7 mm. Dneska jsem 9. dc a na pravém je 5 folikul 12 mm a zbytek menší a na levém jsou vsechny kolem 9 mm. Dnes mi zvýšili dávky Gonalu s tim, že folikuly jsou moc malé. Co myslíte, je ještě nějaká šance, ze povyrostou a že v nich budou zralá vajíčka? Máte s tímto některá zkušenost? Děkuji