Mozaika monozomie X

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.8.18 17:41

Mozaika monozomie X

Zdravím vás, prosím dnes jsem dostala do ruky výsledky genetiky. Vím, že to je pro odborníka, při první konzultaci nám bylo řečeno s přítelem, že vše je v podstatě v normě, jsme kompatibilní a že u mě se něco jen „pro jistotu“ dovyšetří. Ve zprávě stojí „hraniční mozaika monozomie X - 5% - patologický nález“. Na konzultaci jdeme až na konci srpna. Úplně ve mě zatrnulo, když jsem si zadala, co to je… Pochopila jsem, že jde o to, že bych mohla porodit holku s turner. syndromem. Podotýkám, že u mě se nic takového neprojevuje. Mám 182 cm, 75 kg. Žádný z projevů nemám… Neumíte mi to alespoň přeložit lehce do češtiny, abych neměla takovou hrůzu ještě dva týdny. co hrozí?! :,( testy dělali proto, že mám za sebou jeden potrat a je mi 40

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.8.18 17:52

Je pry vetsi pravdepodobnost, ze bys mela holcicku s Turnerem, pokud to bude holcicka. Nekdy to delaji tak, ze provedou IVF a vlozi embryo-chlapecka, kvuli moznemu riziku, ktere je geneticky vazane na pohlavi.

• Citovat
  • Upravit
31379
13.8.18 23:02

Vůbec se neděs, mozaika 5% v krvi pravděpodobně vůbec není klinicky významná. Jakože trošku větší váha se tomu přikládá od 10%, ale pořád je to jen na takový lehký zpozornění, spíš hlavně v tom smyslu, že přímo v tkáni vaječníků, mezi zrajícími vajíčky, může být ten poměr prostě vyšší a riziko by bylo taky vyšší. Ale to může být kdykoli, i kdybys žádnou mozaiku neměla. Indikací k PGD 5% mozaika 45,X určitě není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí