Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mohlo byt jedno v poradku a jedno spatne a to spatne s sebou strhlo i to dobre.proto me v centru radili transferovat vzdy pouze jedno.
PGS embrya vyšetřena nebyla, tak to se teď už nedá nic dělat?
Já měla po odběru vajíček dost komplikace, odebrali mi jich 38 a nakonec jich zamrazili 6…3× po 2. Popravdě jsem po odběru byla několik dní mimo, vypadalo to na převoz do nemocnice, tak jsem asi bohužel odsouhlasila mražení po dvou ![]()
Tohle odpovídá genetické vadě. Taky jsme s manželem geneticky v pořádku, ale já mám špatná vajíčka. Ivf s pgd se zadařilo na první dobrou. Pro příští cyklus ivf doporučuju pgd zařídit. Je potřeba ověřit jestli ho vaše pojišťovny proplácejí a případně pojišťovny změnit.
@Anonymní píše:
Radim nevkladat nevysetrena embrya…
Zamražená embrya mi už nevyšetří a nevím, zda po těch komplikacích znovu zvládnu odběr. Nejdřív mi vajíčka moc nerostou a pak jich mám velké množství. Odběr mi už dělali 2× a pokaždé po odběru komplikace. Děkuju za rady, aspoň vím, na co se doktorů příště ptát ![]()
Příspěvek upraven 15.08.18 v 18:19
Ahoj, ja jsem tento rok uz po 4. KETu. Zavadeli jsme tedy po jednom. Po kazde uspech, uchytilo se, ale po 18ti dnech konec. Predposledni bylo biochemicke, konec 22. den
Ted opet test pozitivni, a tak cekam
Citim se ted tedy uplne jinak, lip… bricho neboli jako pri tech predchozich trech. Drzim ti moc palce, at uz zadny neuspech nezazijes a mas miminko ![]()
Petruska131 … tak držím všechno co se dá, ať je to konečně vpořádku
já teď musím počkat, až HCG klesne a potom uvidím, co poradí ![]()
Ahoj, mám za sebou 2 potraty po ivf, podruhé zjistili, že embryo bylo o.k., dělá se hysteroskopie, imunologie a prý krevní obraz - u mě nic nezjistili
jo a embryo se dá opětovně zamrazit, takže lze vložit i jedno a druhé zamrazit…
@lucciass dekuju
Jinak ja taky mela dvakrat dost hnusnej ohss
A vajicek 32, takze te uplne chapu ![]()
Maria37 na to rozmrazení a znovu zmrazení se musím poptat, mám takový pocit, že mi právě říkali, že to nejde. Jinak imunologii mi už dělali 2× a vždy o.k. Všechny rady si sepíšu a na všechno se důkladně poptám. ![]()
@petruska131 při prvním ohss jsem si myslela jaká je to hrůza
ale druhý ohss mě úplně položil. Místo odchodu domů jsem se jim tam skácela a bylo vzrůšo, potom co dva dny kontroly a to se na českých silnicích nedalo
Proto se mi do dalšího nechce, ale uvidíme, třeba 3. KET výjde a bude po starostech.
@lucciass píše:
Maria37 na to rozmrazení a znovu zmrazení se musím poptat, mám takový pocit, že mi právě říkali, že to nejde. Jinak imunologii mi už dělali 2× a vždy o.k. Všechny rady si sepíšu a na všechno se důkladně poptám.
asi záleží, jakou použijí na to mražení techniku. U nás jsou schopni embrya rozmrazit a ještě jednou zamrazit… jsem zvědavá, co ti řeknou… u mě hned po 2 potratu slibovali hory doly a teď do toho jdu potřetí víceméně za stejných podmínek
akorát se vše zdržuje tím, že mám nízkou děl. sliznici - nechce mi dorůstat ![]()
Pokud jste vkladali nevysetrena embrya bez PGS, tak nejvetsi pravdepodobnost je, ze embrya mela vadu. To je uplne bezne, i pokud jste geneticky v poradku. Dalsi casta vec je imunologie.