Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tu diskusi musí asi přejmenovat zakladatel-ka, třeba by se ještě někdo chytil, kdo už to má třeba za sebou. Vy máte nějaký problém s páteří - naše malá ji má trochu špatně prohnutou, ale nijak tragicky, jen v rámci normy, tatínek ji má křivou zcela
Já bych si s přejmenováváním diskuze starosti nedělala holky, se založí nová
Vždyť jich tu denně nových je ![]()
13.10. ? Hlavně vydržet zdraví … Budu na vás myslet, ať se to už podaří a jste bez sondy.
Jen jsem myslela že by se třeba ozval někdo, kdo má plastku už za sebou, případně to řeší jinde, ale asi by to byla velká náhoda.
Nám všichni doporučujou Vysoký.Aby toho nebylo málo,dneska má malej průjem tak začínám mít strach,že místo aby před operací nabral tak shodí a posunou nám termín.Já bych založila novou diskusi-vrozené vady ruky?
To by taky šlo… ![]()
Nám to Vysoké pak taky všichni schválili a utvrdili nás. Je fakt, že nějaká tuková rezerva se hodí, ale ta naše je od malička spíš hubená, jí dost, ale je taky dost pohyblivá a manžel je jak hrábě i celá jeho rodina, tak asi vykrmená nikdy nebude. V 10 měsících nám naše dr. doporučila přidat Sunar, aby se spravila, no, trochu to pomohlo, ale žáná sláva.
S tím jícnem jdete k Vám nebo do Prahy.
Ješě jsem zapomněla jak jsi se ptala na páteř tak malej má skoliozu,takže ještě nesedíme.Tedˇ mě napadlo ,říkáme si jestly bude vůbec lézt-asi ne,má ty ručičky fakt hodně stočený.Jak jste na tom vy?Ten průjem měl asi od zubů,má už9 ,ale ted tam má zas kopce
Na jícen jdem do motola
My asi nejsme reprezentativní vzorek - starší lezla skoro v roce a chodila v 16ti měsících, ale nikdo ji nesledoval a dětská dr. říkala že se vyvíjí, že to bude ok, a měla pravdu - je jí pět, plave, lyžuje a vše tak nějak normálně. Ája se začala nějak před 10. měsícem plazit, umí i lézt, ale jde jí to pomalu než tam tu ruku umístí, tak preferuje plazení - v tom je rychlá, většinou si klekne a rozhlédne se jako svišt a pak se doplazí k vyhlédnuté věci. Ted už si stoupá - 13 měsíců -chodí podél nábytku a za ruku, pokud to jde, tak raději než to plazení, takže je v podstatě mnohem rychlejší než sestra, ale jí sledujou na neurologii a rehabilitacích a má zapsaný zpožděný motrorický vývoj.
Skoliozu má malou, já to nepoznám - sedí, sedne si i klekne ve volném prostoru, chybí jen vykročit, ale to do tří měsíců zmákne - už byl nějaký pokus s pádem. A to má teoreticky o měsíc míň.
To plazení by šlo,ne? Kolik má zubů? Ta mladší je i v tomhle rachlejší - u první jsme touhle dobou měli první, Ája je na 6. Je prima, že to bylo od zubů, Aja je taky snáší blbě, ale rychle to přejde.
Tak to je šikulka.Tomášek má velkou skoliozu.Když byl malinkej pořád spal na bříšku,ale ted ho tam zaboha nedostanu!aby trénoval zádíčka.Staví se na kolínka když se překuluje,ale to je tak vše.On neví co s těma ručičkama.Doktor říkal,že dřív bude chodit než lízt
Máme za sebou bezesnou noc,malej měl 38.8.Ty zuby nám dávaj
Má 2 nanoře-ted už budou 4 a dole má 5 vedle sebe
Taky je mu 9 měsíců, ne? Tak má čas a dožene to. Neurolog taky říkal, že asi nepoleze a nějak to udělala - no popoleze tak půl metru a přejde do plazení. V tomhle věku taky nic moc, mám pocit, že strašně poskočila ve vývoji, co jsem začala flákat Vojtovku, ale to určitě není návod… Spíš k tomu prostě nějak došla.
Je mu 9 a půl.30.9 bych měla mluvit s přimářkou Sm.tak uvidíme.Vojtovku cvičíme,ale Tomík někdy dost protestuje.
Tak nám dnes cvičení skončili - stejně jsem to cca měsíc ani nezkusila. Upřímně nevím, zda to pomohlo nebo ne, salespoň jsem měla pocit, že něco děláme a naše rehabilitační je moc milá.
Ještě se zeptám - ten vacterl syndrom - možná to píšu špatně - lze nějak potvrdit diagnosticky nebo je to prostě tak a hotovo?
jo, je šikovná odeslala mi to před dopsáním a přečtením. My máme z genetiky asi 4 názvy ale testovat budou jen tu Fanconiho anemii - každý rok.
Upřímně takle to všude píší a já mluví a já to dál neskoumám.Stejně se uvidí časem až poroste.Zítra jedem do prahy na kontrolu se střevama.Doufám,že už mu bude dobře,dneska byl docela dobrej,ale není to on.Na rehábko jdem pozítří,taky máme štěstí na výbornýho chlapa.To jsem asi psala,že 30.9 se máme sejít s primářkou.
Ahoj tak co kontrola? Doufám, že co nejlíp. Nás už z rehabilitací úplně vyřadili cvičit vůbec nemusíme, jen ještě výstupní kontrola u dr. začátkem října.