Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ještě se chci zeptat, my máme jeden paleček,který visí..bez kloubu..to ta vaše slečna ho má asi v lepším stavu, že ?? Nám ho prý vezmou..nezpevní..ale jinak je to normální hezký prstíček, jen dole chybí ten velký kloub…
Ahoj, nestíhám, omlouvám se, do konce týdne snad stihnu vyfotit a napsat. Byly jsme na operaci v Hradci - do dvou let se neoperuje ve Vysokém, p. prim. přijela tam, operace cca 2,5 hodiny, v pondělí nás přijali, v úterý operace a ve středu jsme jely domů, pak převazy ve Vysokém pod narkózou, ale to jí dávali jen dýchnout a hned po cca 15 min byla vzhůru, napřed měla sádrovou dlahuˇ, teď už měsíc plastovou a dennš převazujeme a masírujeme a od páteční kontroly ji má jen na noc a na den takové samodržící obinadlo. Je jí rok a tři čtvrtě a v neděli to budou 2 měsíce od operace, ruku už používá, jen palec zatím neohýbá. Ten druhý - pravý - má chrupevčitou nebo přerušenou kost ve druhém článku - ohýbá se tam, láhev s ním udrží, ale tužku ne. Zatím jsme ho neřešili, o zpevnění kostním štěpem primářka mluvila při první návštěvě. Ozvu se na mail, jsem zvědavá, jen prosím o trpělivost, dík.
Tak díky moc, udělala jste mi velkou radost- s tím palečkem- to je super- čekala jsem delší dobu pod narkozou.. a to co píšete je celé optimistické a bez větších hrůz..Tobíkovi teď jen vrtali aparátek do kosti a trvalo to hodinu a půl…tak písněte na mejlík až budete mít čas..zatím díííky a pa pa
Dobrý den, chápu, že je to pro maminky těžké, ale o to více jeto těžké pro nás, pro ty, kteří ten syndrom máme. Já jsem se s tím narodila a bohužel vinu, že jsem se tak narodila, házeli rodiče na mě. Nakonec jsem se zeptala otce jak to se mnou je a on mi pověděl, že za to mohla matka, která brala zakázané prášky. Není to nic strašného, jen máme pošimrané srdce, jícen je rozpolcenej, jinak rozpoloženou horní končetinu, v mladistvém věku jsme léčeni na Astma, a je nějaké to procento dědičnosti, možná někdo ledviny(mě funguje jen jedna a druhá je fuč, někde v břiše), ale to je vše. S tímto syndromem se dá žít uplně normální, spokojený život a myslím, že když jsem si našla přítele, tak v tom asi něco bude. Ted' už se jen snažit o to, aby se nám narodilo krásné, zdravé miminko, které si moc přeji. S pozdravem, Katka, 17
Dobrý den, já jsem bya v Kostelci nad Černými Lesy a bylo to tam fakt výborné. Pro tyhle typy fakt suprové, jen nevím, zda ještě fungují