Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Justin Case píše: Více
Kolik znáš takových normálních chlapů mezi 20-25 lety?
@Bytsamsebou píše: Více
Mezi 20-25 žádné…ale zcela upřímně napíšu, že mezi 30-40 vlastně většinu. Kromě mě a kamaráda mají jh ostatní třeba 2 domy…a to, že to bylo z dědictví? To už je jedno. A v Praze stačí podědit byt na blbem Ládví po babičce ( rodiče mají ) a jsi v tom za + 8-12 milionů
a to má kolem mě skoro každý ( pražské dítě )
Však i moje žena má vlastní byt a dost peněz
já jsem fakt jako to špatný procento pražanů ![]()
No, nikdo nechce čekat na rodinu a děti mezi 30-40 lety. Tudíž když chceš do 30-ti rodinu a děti, musíš slevit z nároků. Takže normální chlap pro rodinu určitě nemá hned barák a 250 tisíc v záloze.
@Bytsamsebou píše: Více
Tak opět teď tedy beru svoje okolí…nikdo neměl dítě dříve než ve 29 letech. A to zcela vážně.
A pro místní rejpaly ( ne tebe )
podle starších průzkumů žije v nájmu kolem 27 % Pražanů.
Takže tak..je rozdíl jestli máte vlastní byt v Praze s příjmem 40k čistého a platíte 5k poplatky, nebo máte 40k a platíte 23 nájem
…a jak jsem psal. V mém okolí podědila většina. Je to logické. Po prarodičich. Kdo měl kliku tak na Břevnově ( byty za 15+ ) a kdo ne tak třeba Čakovice ( byty 7+ )
Vyndej hlavu z té díry zvané Praha už konečně a trošku se rozhlédni i jinde
! Jasně, průzkum aneb jedna babka povídala
.
Zakladatelko.
Samozřejmě to může být počátek manipulace, samozřejmě to může být následek nevěry bývalé partnerky. Každopádně je to pro tebe nepříjemný fakt do startu nových skutečností v životě. Tj. společné dítě a bydlení, na které vydělal on. Tak nějak si myslím, co by ti s tvou dcerou ve tvém bytě bez chlapa chybělo. Bohužel se asi budeš muset přizpůsobit, bez Facebooku se jistě obejdeš. Jestli mu nevadí, že jsi s těmi lidmi v kontaktu, že si zavoláte, že se setkáte, pak bych tuhle jednu věc tedy oželela. Jsi teď v situaci, kdy karty nerozdáváš. Řekni mu, že pro jednou můžeš ustoupit, ale že jsi svobodný člověk a svá přátelství s lidmi neomezíš.
Mezi námi…chlap, co si myslí, že řada kamarádů jeho těhotné partnerky se jenom klepe, aby si s ní něco začala, ten teda musí mít fantazii. To ti teda povím.
Na jednu stranu, zase je dobře, že se odkopal takhle brzo. Dej si pozor na manipulaci, omezování kontaktů, však víš. Jestli pořídí společné bydlení, možná to dojde tak daleko, že budeš muset poslouchat. Pozor na to.
Znala jsem jednoho, co z města odstěhoval svou rodinu do zapadákova. Byl žárlivý. V západkově měla jeho žena míň šancí na nevěru. Jenomže musel dojíždět do města a měl to domu daleko. Neměl ji tudíž zase tak dobře pod kontrolou. Byl doma míň. Tak se zase stěhovali do města. Něco takového mít doma…je opravdu sen každé z nás. Bohužel, když jsou společné děti, nejde jen tak zavřít za sebou dveře.
Když jste spolu, je to „fajn“. Ale jen proto, že v tu chvíli vás má pod kontrolou. Ve všech chvílích, kdy tu kontrolu mít nebude, bude prostě zle. Hádám, že proto mu nevadilo mít dítě takhle nesmyslně brzy. Prostě to dítě bere jako pojistku, že budete tvrdnout doma a hůř se k vám dostane nějaká „hrozba“ v podobě jiného chlapa. S návratem do práce si užijete peklo na zemi… Je fuk, proč má tenhle problém. Má ho a neřeší ho. Hádám, že pomoct od odborníka si nenechá. Takže změna se konat nebude - leda k horšímu. Skočila jste na lep nesebevědomému, zraněnému a zakomplexovanému chlapovi. Člověk by řekl, že po třicítce už vám bude jasné, že pokud nějaký chlap chce pár měsíců po začátku vztahu dítě, máte brát nohy na ramena. To prostě smrdí snahou si tu ženskou pojistit…
Kdysi jsem měla taky takového chvilkového přítele, šil do mě třeba 2 hodiny proč tam mám toho a kdo to je, přitom jsem si s nikým nepsala. Pár jsem jich smazala, ale stejně to nepomohlo
já jsem to neustála a po pár takových dohadů jsem se s ním rozešla. A pěkně mě to mrzelo protože jinak byl celkem skvělý ![]()
Je to jako s dětmi. Testuje hranice. Když ti dcera řekne "nemám tě ráda, stěhuju se pryč ", tak to nějak vyhodnotíš a budeš to vzhledem k jejímu věku brát jako planou výhrůžku (teď pominu, že je třeba s dětmi mluvit a neignorovat a hledat příčinu), prostě to nebudeš brát vážně, ale když ti totéž řekne chlap, tak jsi podělaná až za ušima. Přitom jenom vyhrožuje a testuje hranice. Když si nesmažeš všechny chlapy ze svého Facebooku a života, tak odcházím. Je to úplně stejné vyhrožování jako od dítěte. Kdyby fakt odejít chtěl, tak jde. Akorát vyhrožuje, protože si ve své hlavě řekl, že když čekáš jeho dítě a jsi na něm závislá, tak si může dovolit mnohem víc a může tě vydírat, protože ho nevykopneš. Byl jednou jeden (a určitě jich je mnohem víc), kterého ta jeho po takovém chování vykopla. A jestli neumřela, žije dodnes. Tvl upřímně… co ti může imponovat na někom, kdo se klepe, že každý chlap z facebooku ho může okamžitě nahradit? Protože evidentně o sobě ví, že nestojí za nic? Žárlivost je přesně o tom. Ne důkaz lásky. Ale vědomí, že sám za nic nestojí a kdokoliv cizí může být lepší. Škoda, žes to nezjistila dřív. Ale lepší pozdě, nežli později ❤️
Velká, obrovská mega red flag!
Sjíždí ti fb a přesně ví, koho máš v přátelích? Je blázen, blázen.
Tohle bych určo nedala, není to k žití a na mateřské se zblázníš.
A co lékaři? Muže lékaře můžeš mít nebo taky zákaz?
Teď dočítám, těhotná už jsi. No, potěš koště.
Tak to ratulačka. Načti si něco o manipulativních praktikách a narcisistních rysech.
Teď už ti nezbývá nic jiného, než smazat všechyn chlapy z fb, držet hubu a krok, ukončit všechna přátelství, být pouze doma a očekávat, že tě stále bude obviňovat z flirtování a nevěry.
Pokud nejsi na rizikovém, tak nerozumím, proč jsi ve 4. měsíci bez financí. Měla by ses trošku zamyslet i nad sebou. V něčem se chováš šíeně nedospěle jako 15.
A netahej z něho v rozhovorech to, co nechce.
Mluv o sobě, že ti může věřit a další.