Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já pila maliník dost dlouho před porodem a vůbec mi nepomohl. Rodila sem 23 hodin. Takže myslím, že moc nepomáhá.
Ellie1 píše:
Já pila maliník dost dlouho před porodem a vůbec mi nepomohl. Rodila sem 23 hodin. Takže myslím, že moc nepomáhá.
jak můžeš vědět že by si bez něho nerodila třeba 45hodin? Já poprvé poctivě pila, rodila jsem 34 hodin, ale netroufnu si říct, že mi nepomohl vůbec. No a na podruhé taky docela poctivě a jako druhorodička rodila cca 17hodin. No možná nepomohl, možná moc? Ono to totiž fakt asi nejde nijak dokázat…
S maliníkem zkušenosti nemám. Rodila sem 2× a to bez něj, první porod byl na dlouhé lokte, přenášela sem, kolem desáté ráno mi byla píchnuta voda a po 12.ti hodinách sem rodila. Druhý porod byl naopak rychlý, odbyla jsem si ho přesně v Termínu, po druhé hodině ranní mi praskla voda a za necelou 1,5 hodinu sem rodila.
Nyní se chystám na porod třetí a maliník sem si na doporučení kamarádky koupila, sem ve 34+1 a pomalu se již na něj chystám.
Maliník jsem pila od 35 týdne, ke konci těhotenství i třeba litr a pul denně. Prý má vliv na fázi tlačení. Každopádně muj porod jako prvorodičky trval 3,5 hodiny od prvních příznaků
Tlačení mi dalo trochu zabrat, prtože byl malej výš, měl krátý pupečník a já měla špatnou techníku tlačení
těžko říct, protože nikdo nevím jak by probíhal porod, kdyby jsme maliník nepili
![]()
Já jsem poctivě maliník pila, křoupala lněné semínko a vičila s balonekm epino a měla jsem ukázkový porod, nejsilnější bolesti trvali 1/2 hodinky!!! Jináč to byla pohodička
tlačení bylo také super, ani nevím kolikrát ale bylo to rychlý. Jsem hubená a prvorodička.
Maliníkem se nic nepokazí
![]()
Ahoj,já jsem teď 39+1 a maliníkový čaj piju asi 2 měsíce 2*denně,sice si myslím,že to moc nepomůže,ale chutná mi.názorů je spousta.taky piju odvar ze lněného semínka(je to pěknej hnus),ten má alespoň vliv na pročisťování,tak snad bude mít vliv i na porod.doufám ![]()
Hmmm, tak já si jdu tedy ten maliník uvařit
Zrovna se mi udělalo zle, tak mi snad i na to pomůže, třeba, alespoň psychicky ![]()
Ahoj já piju maliník od 36tt a termín mám za 2 dny, tak vám pak dám vědět, ale když už nic tak mi maliník chutná a je to další příjem tekutin do pitnýho reřimu
právě proto, že ho tu docela všichni chválíte, ho hodlám ochutnat, jelikož mě nic moc nechutná, moje miminko má opravdu zajímavé chutě. Po všech tekutinách je mi buď blbě nebo mě po nich pálí žáha
…
Takže jdu zkoušet maliník
Co udělal s vámi maliník? Pily jste ho před porodem nebo někdo i po porodu na laktaci a hojení?
Já před porodem začla sem cca v 35tt a nevím jestli to bylo tím nebo ne, ale porod byl překvapivě rychlý a hladký na prvorodicku ![]()
@Anonymní píše:
Co udělal s vámi maliník? Pily jste ho před porodem nebo někdo i po porodu na laktaci a hojení?
Před porodem se mnou nic nedělal, po porodu jsem byla ráda, že jsem si vzpomněla se napít ![]()
@Kriss Tina píše:
Já před porodem začla sem cca v 35tt a nevím jestli to bylo tím nebo ne, ale porod byl překvapivě rychlý a hladký na prvorodicku
A jaké bylo šestinedělí? Bylo bolavé a prokrvácené?
@Anonymní píše:
A jaké bylo šestinedělí? Bylo bolavé a prokrvácené?
Vůbec, první tři dny hodně silné očistky, pak už jako klasická slabší MS. Neměla sem ani nástřih tak nebylo nijak moc co hojit. Bolavý určitě ne, co sem přišla domů z porodnice, fungovala jsem úplně normálně jako by ani žádný porod neproběhl.
@Kriss Tina pila jsi jen malinik nebo i něco jiného? Třeba lnene semínko, kontryhel atd. ?