Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mlíka má dost, protože má i jogurt. Měla by mít 500 ml veškerých mléčných výrobků vč. jogurtu, mléka, kaše. A to asi splňuje ne? (160+200+řekněme 150g jogurt = 510).
No ale tekutiny, to je boj, to znám. Klidně ji zkus dát hrníček, brčko, lžičku, cokoliv. Já prošla martyriem asi tříměsíčním, než se dostal tam, kde je teď. Proste zkouset, nabizet, zkouset, nabizet. Ruzne nadobky i ruzne tekutiny.
MaryClementine píše:
Mlíka má dost, protože má i jogurt. Měla by mít 500 ml veškerých mléčných výrobků vč. jogurtu, mléka, kaše. A to asi splňuje ne? (160+200+řekněme 150g jogurt = 510).No ale tekutiny, to je boj, to znám. Klidně ji zkus dát hrníček, brčko, lžičku, cokoliv. Já prošla martyriem asi tříměsíčním, než se dostal tam, kde je teď. Proste zkouset, nabizet, zkouset, nabizet. Ruzne nadobky i ruzne tekutiny.
Ja ten jogurt prehlidla. ![]()
Ale i tak tech tekutin mi prijde malo.
No to já přeci vím, že je tekutin málo!!! ![]()
Proto sem píšu, jak jste to zvládaly vy, víš?
A když už jsme u těch jogurtů. Jaký značky dáváte? Dávám bílou aktivii, ale té mi přijde,že je jí málo. Tak jí do toho přidám ještě přesnídávku(trošku). Jak to děláte vy?
Me totiz mala vypila i v tech 8,5mesicich toho mleka vic+jogurt.
Rozpila se az s flaskou s brckem a to bylo v 10mesicich.To do ni zahucel i litr vody.
Zkus hrnicek terba ji to vic bude vyhovovat kazdemu ditku vyhovuje neco jineho.
My jsme na tech flaskach s brckem do dneska ale od roka nemame dudlikovou.
Já koupila klasickej umělej hrneček a zkouším. Ona mi někdy vypije toho čajíku víc, když mi přijde, že už má hlad. Tak ji zkusím ze začátku ošidit:-)) A to mi flaškou s cumlem vypije. Mám doma hrneček s pítkem a to jí prostě nejde.
Náš prcek pije taky málo, i dcerka byla stejná. V jednu chvíli jsme měli nakoupených 9 různých tekoucích i netekoucích hrnečků ![]()
No a k tomu jogurtu. Velký jogurt je Holandie a je i dobrá. Nebo bílý jogurt ve skleničce, ten je úplně luxusní, to mám co dělat, abych neujídala ![]()
veselabaculka píše:
A když už jsme u těch jogurtů. Jaký značky dáváte? Dávám bílou aktivii, ale té mi přijde,že je jí málo. Tak jí do toho přidám ještě přesnídávku(trošku). Jak to děláte vy?
Kupovala jsem holandii,activii,casem i chocen.
Holandii a chocen to velke baleni.Jenomze je schopna ho sporad cele. ![]()
veselabaculka píše:
Já koupila klasickej umělej hrneček a zkouším. Ona mi někdy vypije toho čajíku víc, když mi přijde, že už má hlad. Tak ji zkusím ze začátku ošidit:-)) A to mi flaškou s cumlem vypije. Mám doma hrneček s pítkem a to jí prostě nejde.
Tak ji to nech ve flasce kdyz vam to vyhovuje.
Na Holandii jsem zapomněla, tu dávám taky. Takže vy jim dáte klidně celou?
Ja jsem davala.Kdyz chtela.Proste malej jogurt nam nestacil.
ahoj, prřidávám se do klubu nepijících prcků:) malá mi vypije tak 500-600 ml um za den, ale vody nebo čaje s bídou 50 ml…kolik by měli k tomu UM ještě vypít vody, čaje?dííky!
Já dávám 150g balení Choceňského, nebo ovocné Hollandie nebo ovocné Z Valašska.
My jsme jednu dobu jeli na tom, že měl v ruce hračku, případně křesílko v pololeže pod hrazdou a lila jsem mu to přímo do pusy z obyčejnýho pítka. Jak si hrál, vypil docela tak nějak mimochodem dost. Taky tady někdo radil třeba při koupání, dát jí kelímky, kalíšky a ona si bude hrát, lít vodu a něco skončí i v puse, nebo i čistou houbu do vody na hraní a jak to děcka cucají, tak pijou. Ovšem předpoklad je čistá voda a čistá houba ![]()
Ahoj mamči, kolik vaše mimča v tomhle věku vypijí za den? Malá ráno vypije tak 160 ml UM, pak dopoledne přesnídávka, v poledne masoz. příkrm, odpol. svačna jogurt a večer 200ml UM. A tak stěží 80 ml čaje přes den. Snažím se jí nabídnout po každém jídle, ale… Mám ji strach učit na hrneček, aby mi pak vůbec něco vypila. Jak je to prosím u vás? Díky moc.