Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já v druhém nepila skoro vubec, ted se taky musim nutit a vse ok.
Používám v telefonu aplikaci „je čas pít“. Používala jsem ji i před těhotenstvím a zvykla jsem si, pak se to zas utlumilo, pak těhotenství a teď mi hapruje cukr, takže pít prostě musím. Miminko se vyvíjí dobře, jsem v 31tt. Je to prostě dobrý se hlídat, nejde o vysoušení jen svého vlastního organismu ![]()
Souhlasím s Čičorečkou. Ale jinak si zase nemyslím, že by miminku to, že vypiješ litr denně, uškodilo. Záleží, jak se cítíš. Já to na sobě cítím, že jsem málo pila. Navíc si určitě dáváš nějakou zeleninu, ovoce apod., kde nějaké tekutiny taky budou, takže bych se toho tak nebála
.
Já měla z dlouhodobé dehydratace cca od poloviny těhotenství málo plodovky. Nakonec stačilo více pít a vše se do 2 týdnů zase vrátilo do normálu.
@blanvan píše:
Souhlasím s Čičorečkou. Ale jinak si zase nemyslím, že by miminku to, že vypiješ litr denně, uškodilo. Záleží, jak se cítíš. Já to na sobě cítím, že jsem málo pila. Navíc si určitě dáváš nějakou zeleninu, ovoce apod., kde nějaké tekutiny taky budou, takže bych se toho tak nebála. [/citace
Něco malo si dam ale není to moc no někdy se snažím vypít najednou litr:D dohnat to ale před tehotenstvim to byla mnohem větší bida to bych byla schopna vypít. i jen 3 sklenky denně 😀
@Mamca1989 píše:
Já měla z dlouhodobé dehydratace cca od poloviny těhotenství málo plodovky. Nakonec stačilo více pít a vše se do 2 týdnů zase vrátilo do normálu.
Ajaj .. no hlavní je ze se vše vrátilo do pořádku … a kolik si tak vypila denně ?
@Nicooool5 píše:
Ajaj .. no hlavní je ze se vše vrátilo do pořádku … a kolik si tak vypila denně ?
Tak ten litr, víc asi ne. Přitom je to hloupost, vždy s tím jde něco udělat
Bude to v pohodě neboj
@Mamca1989 píše:
Tak ten litr, víc asi ne. Přitom je to hloupost, vždy s tím jde něco udělatBude to v pohodě neboj
No doufám
v pátek mám velký ultrazvuk tak snad vše bude dobrý no
ten litr se do sebe teď snažím aspoň dat …když víc mi děla problém
![]()
@Nicooool5 to je vtipný, já vypiju litr na posezení hned po probuzení, protože za těch osm hodin spánku jsem úplně vysušená. ![]()
@Čičorečka píše:
@Nicooool5 to je vtipný, já vypiju litr na posezení hned po probuzení, protože za těch osm hodin spánku jsem úplně vysušená.
No tak to mas dobrý
ja nikdy neměla potřebu žízeň není no
kolikrát se snažím vypít litr za sebou.
abych to doznala aspoň ![]()
@Nicooool5 píše:
No tak to mas dobrýja nikdy neměla potřebu žízeň není no
kolikrát se snažím vypít litr za sebou.
abych to doznala aspoň
Dohnala*
@Nicooool5 tak to nedoháněj, to si akorát přitížíš. Rozestav si doma i v práci několik skleniček a pij je postupně. Nebo si vem třeba jen decku, ale dej si opakovanou upomínku na každou půlhodinu a tu decku vypij. To je tak malý množství, že ti to žáby v břiše neudělá.
@Čičorečka Přesně a to občas chodím i v noci aspoň na loka
.
@Nicooool5 Zase ať si neodrovnáš ledviny velkým množstvím vody najednou. Aby to nešlo z extrému do extrému
. Myslím, že ke konci těhotenství, až se budeš připravovat na porod, tenhle problém mít nebudeš
. Teda pokud jako velká část těhulek budeš ujíždět na maliníkovém čaji
. Na UTZ ti určitě řeknou. Budu držet palce, ať je vše OK
.