Těhotná a špatné myšlenky

14376
16.1.19 13:01

@Si_Si20 neporadím, měla jsme negativní myšlenky celé první těhotenství a teď při druhém to není o moc lepší. Myslím si, že je to hormonální, prostě je to taková ta přemrštěná zodpovědnost. Navíc si člověk najednou uvědomuje spoustu věcí :nevim: :kytka: musím se hodně držet, ale mám myšlenky na manželovu nevěru(naprosto neopodstatněné :zed: :zed:), na to, co bude po rodičáku, jestli zvládneme dětem zařídit slušný život :hug: někdy si říkám, že bych potřebovala odbornou pomoc :lol: ale uklidním tě, po porodu mě to hned přešlo a na oplátku jsem měla krásnější šestinedělí. Hormony si to vybraly už předtím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
711
16.1.19 13:04

@Si_Si20 nepomohlo by ti během dne být v kontaktu s někým, kamarádkou nebo třeba s někým z rodiny.....? Nebo nějaká kniha s vtipnou tématikou? :srdce: jak dlouho to u tebe trvá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
16.1.19 13:07

@Aduš8
To já na nevěru ani tak nějak nemyslím. Věřím příteli víc než je asi i možné :andel:
Spíš se to vše točí pořád kolem rodičů a rodiny. Je to někdy až únavné. Přeci jen rodiče už mají taky věk a desim se každého dne. Snad to po porodu zmizí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
16.1.19 13:09

@Prtulak to dělám, chodím na kafe, koukám na komedie, ale pak třeba dělám jídlo a chytne mě to…vybrecu se a je pak zase klid. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.1.19 13:10

Těhotenství (a pak kojení a nevyspání) obecně zvyšují hladinu úzkosti v těle. Je potřeba porozumět tomu mechanismu a úzkosti čelit, nenechat ji rozjet se do spirály černých myšlenek.

Pro začátek si pořiď tuhle knihu https://www.kosmas.cz/…tehotenstvi/

A zkus cvičit každý den těhotenskou jogu a při té příležitosti se nauči nějaké technice na vyprázdnění hlavy - klasicky se na to používají dechová cvičení. Vždycky když úzkost zkusí do tvého mozku vrazit první myšlenku, aby se ujala, tak je potřeba si to uvědomit - hele úzkost, zase sem mrcha leze a udělat si pár minut na dechové cvičení.
 https://www.youtube.com/watch?…

Pokud by porozumění z knížky a jednoduchá cvičení to nezabírala, tak to chce psychoterapii a to ideálně ještě před porodem, protože pak je to celé logisticky složitěšjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.1.19 13:13
@Si_Si20 píše:
@Aduš8
To já na nevěru ani tak nějak nemyslím. Věřím příteli víc než je asi i možné :andel:
Spíš se to vše točí pořád kolem rodičů a rodiny. Je to někdy až únavné. Přeci jen rodiče už mají taky věk a desim se každého dne. Snad to po porodu zmizí. :think:

Jo - to je základní princip správného přístupu - není to realita, je to jen jakýsu šum v mozku. Je to otravné. Jinak bohužel ne, po porodu to nezmizí. Evoluce vyšlechtila samice tak, že když mají mláďata, tak jsou na ohrožení vnímavější. Dost to pomáhalo přežití.

Jenže teď si ta ohrožení vymýšlíme z ničeho a naopak nám škodí mechanismus, který generacím našich prapraprapraprapraprababiček umožnil přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
16.1.19 13:14

@Ou děkuju moc! Určitě to vyzkouším! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8488
16.1.19 13:50

Porodit… @Ou u me vse s porodem zmizelo… Citlivejsi jsem na to porad, ale s tehotenstvim se to neda srovnat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
16.1.19 17:16
@Aduš8 píše:
@Si_Si20 neporadím, měla jsme negativní myšlenky celé první těhotenství a teď při druhém to není o moc lepší. Myslím si, že je to hormonální, prostě je to taková ta přemrštěná zodpovědnost. Navíc si člověk najednou uvědomuje spoustu věcí :nevim: :kytka: musím se hodně držet, ale mám myšlenky na manželovu nevěru(naprosto neopodstatněné :zed: :zed:), na to, co bude po rodičáku, jestli zvládneme dětem zařídit slušný život :hug: někdy si říkám, že bych potřebovala odbornou pomoc :lol: ale uklidním tě, po porodu mě to hned přešlo a na oplátku jsem měla krásnější šestinedělí. Hormony si to vybraly už předtím :kytka:

Já měla nejhorší stav po druhém porodu.Že jsme si neměli druhé pořizovat atd :oops: Naštěstí to odešlo,ale byla jsem zralá na psychiatra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí