Čtvrté dítě - otázky

Anonymní
16.1.19 13:29

čtvrté dítě - otázky

Zdravím maminky!
Prosím o anonymitu, o těhotenství ještě nikdo neví. Mám dvě otázky, každou z jiného soudku, tak snad se najde mezi Vámi nějaká co dokáže poradit :kytka:

1. Daňový bonus - je nějaký strop pro vyplácení slev na dani i pro zaměstnance? Manžel zaměstnanec, já OSVČ - mě vyplatí daňový bonus max. 60 300, je to stejné i u zaměstanců, nebo tam není max. limit pro vyplacení daňového bonusu? Lze např. děti rozdělit? Na dvě si vezme slevu na dani manžel a na dvě já? Co byste doporučily?
  2. U minulého porodu jsem měla komplikaci dystokii ramének, je nějaká pravděpodobnost, že se to bude opakovat? Jinak všechny tři předchozí porody bez problémů (až na tu dystokii u posledního)

Děkuji za rady dámy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7228
16.1.19 13:40
@Anonymní píše:
Zdravím maminky!
Prosím o anonymitu, o těhotenství ještě nikdo neví. Mám dvě otázky, každou z jiného soudku, tak snad se najde mezi Vámi nějaká co dokáže poradit :kytka:
  1. Daňový bonus - je nějaký strop pro vyplácení slev na dani i pro zaměstnance? Manžel zaměstnanec, já OSVČ - mě vyplatí daňový bonus max. 60 300, je to stejné i u zaměstanců, nebo tam není max. limit pro vyplacení daňového bonusu? Lze např. děti rozdělit? Na dvě si vezme slevu na dani manžel a na dvě já? Co byste doporučily?
  2. U minulého porodu jsem měla komplikaci dystokii ramének, je nějaká pravděpodobnost, že se to bude opakovat? Jinak všechny tři předchozí porody bez problémů (až na tu dystokii u posledního)

Děkuji za rady dámy :kytka:

k bodu 1 děti si můžete rozdělit jak chcete, jen při vyplňování přiznání pozor, máte 1.2.3. a 4. dítě tzn. v kolonkách jeden uplatní 1.a 2. dítě a ten druhý 3. a 4. dítě, manžel ze zaměstnání musí mít potvrzení které uplatnuje, to das k přiznání, u OSVC pak stačí jen čestné prohlášení, to das manželovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.19 13:44

@welovefashion Děkuji moc a nevíš prosím, zda má jako zaměstnanec taky nějaký strop do kterého se daňový bonus vyplácí?

• Citovat
  • Upravit
7228
17.1.19 09:09
@Anonymní píše:
@welovefashion Děkuji moc a nevíš prosím, zda má jako zaměstnanec taky nějaký strop do kterého se daňový bonus vyplácí?

To bohužel nevim, ale řekla bych, že strop tam není… Určitě poradí účetní přímo ve firmě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí