Málo výživné MM?

12.4.11 10:55

málo výživné MM?

Ahoj holky
Ahoj holky
Chtěla bych se zeptat zda je možné že je miminko více a dříve hladové po MM než po UM. Mám 2m holčičku a vzhledem k tomu že mi začala bojkotovat prsa,tak zhruba už měsíc odstříkávám a zároveň krmím UM,protože bych odstříkáváním nepokryla denní dávky miminka. Ale jde o to,že když dám malý svoje mléko,tak začně plakat už po 1,5–2h a je to hysterický pláč,kterým se dožaduje dalšího papání. Kdežto když jí dám UM tak vydrží 3–4h úplně v pohodě. Malá mi ted hlabe 120–130ml. Nemáte stím některá zkušenosti nebo myslíte si že by mohlo být MM méňě výživné než UM ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9075
12.4.11 10:59

Mateřské mléko je jedinečné ve své stravitelnosti, je to normální, že ho mimi stráví rychleji než UM. UM ho totiž vlastně zaplácne a tak nemá hned hlad. Ale určitě zkoušej znova přikládat k prsu, on ten bojkot bývá přechodný a není dobré prošvihnout dobu, kdyby mimi prso znovu vzalo, byla by to škoda.
Naší malej jsou 4měsíce a týden a kojím přes den po 2 hodinách přesněm, v noci má interval delší, po koupání tak 5 až 6 hodin a pak do rána po 3 až 3,5 hod. Záleží kolik si toho napije přes den, děti pijou v podstatě pořád stejnou dávku, tedy v určitém věku. A tak když si větší část té dávky vypijou přes den, tak pak v noci už tolik nemusí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
12.4.11 11:04

Nemyslím,že by MM bylo málo výživné,právě naopak.Moje kamarádka pouze kojila do půl roku a má fakt pořádného cvaldu.Každopádně se pokus ještě nějakou dobu odstříkávat,je tam nejvíc protilátek a fakt myslím,že je to důležité :wink:
Já prvního kojila 13měsíců,druhého jsem z vážných zdrav.důvodů kojit nemohla a mlíko jsem odstříkávala 7týdnů než se ztratilo.Byla jsem z toho smutná :cry:
Zkus se poradit s pediatrem o tom,že bys do mateřiny přidávala rýžovou kaši(nemléčná od Nestle)
To krásně zahustí a zasytí.Mám s tím dobrou zkušenost.
:mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
12.4.11 11:43

KOjila jsem do třetího měsíce Vojty a to celou dobu po dvou hodinách. Když jsem dala UM tak mi taky vydržel 4h- je to tak dané, máš určitý počet dávek, který mu můžeš dát a nemůžeš jich dát více. Je to vypočítané- takže v UM jsou prostě ty výživové hodnoty rozhodně jiné a taky ty miminka z toho daleko více přibírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
12.4.11 12:06

Ne všechny děti z UM přibírají. Naše malá byla plně kojena do 5,5M - pak na UM a můžu říct,že u nás malá vypije max 120ml UM - má 7M a vůbec nepřibírá. Je to naše žížalka,ale přitom má sílu neuvěřitelnou :palec: V 7M umí lézt,sedat si a teď si zkouší stávání na nožičky-a to se vše učí SAMA. Já byla nešťastná z UM,protože MM je opravdu lehce stravitelné a kakání bylo u malé skvělé,teď jak je na UM - tak kakání je moc tuhé-někdy trpí na zácpu-prostě hrůza. Naše malá mi bojkotovala ve 2,3 a pak 4 měsících a vše jsme ustáli a zůstaly u prsu. Byt tebou furt odstříkávám,mimi je ještě moc malinké a střívka jsou prej plně vyvinuta v 6M. :think:
Jo a UM je sladší než MM-to mi jen říkala doktorka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.11 12:41

Odstříkávám pořád a pokud to bude možné tak bych ráda odstříkávala co nejdéle. Dlabeme tak 7krát za den(den+noc) a z toho dostává tak 4krát denně MM a 3krát UM. Večer a v noci jí dávám MM právě proto že je lépe stravitelné. Ikdyž se stolicí problém nemáme. Malá jí má tak 1-3krát do týdne a spíše tekutou,takže na bolení netrpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
12.4.11 18:31

Tak kdyby nase mala chtela mlicko co dve hodiny… tak si piskam :-) To je pres den uplne normalni…akorat nase mala mela hlad uz za pul hodiny :-( Takze jsme zacali prikrmovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová