Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky
Ahoj holky
Chtěla bych se zeptat zda je možné že je miminko více a dříve hladové po MM než po UM. Mám 2m holčičku a vzhledem k tomu že mi začala bojkotovat prsa,tak zhruba už měsíc odstříkávám a zároveň krmím UM,protože bych odstříkáváním nepokryla denní dávky miminka. Ale jde o to,že když dám malý svoje mléko,tak začně plakat už po 1,5–2h a je to hysterický pláč,kterým se dožaduje dalšího papání. Kdežto když jí dám UM tak vydrží 3–4h úplně v pohodě. Malá mi ted hlabe 120–130ml. Nemáte stím některá zkušenosti nebo myslíte si že by mohlo být MM méňě výživné než UM ?
Mateřské mléko je jedinečné ve své stravitelnosti, je to normální, že ho mimi stráví rychleji než UM. UM ho totiž vlastně zaplácne a tak nemá hned hlad. Ale určitě zkoušej znova přikládat k prsu, on ten bojkot bývá přechodný a není dobré prošvihnout dobu, kdyby mimi prso znovu vzalo, byla by to škoda.
Naší malej jsou 4měsíce a týden a kojím přes den po 2 hodinách přesněm, v noci má interval delší, po koupání tak 5 až 6 hodin a pak do rána po 3 až 3,5 hod. Záleží kolik si toho napije přes den, děti pijou v podstatě pořád stejnou dávku, tedy v určitém věku. A tak když si větší část té dávky vypijou přes den, tak pak v noci už tolik nemusí. ![]()
Nemyslím,že by MM bylo málo výživné,právě naopak.Moje kamarádka pouze kojila do půl roku a má fakt pořádného cvaldu.Každopádně se pokus ještě nějakou dobu odstříkávat,je tam nejvíc protilátek a fakt myslím,že je to důležité ![]()
Já prvního kojila 13měsíců,druhého jsem z vážných zdrav.důvodů kojit nemohla a mlíko jsem odstříkávala 7týdnů než se ztratilo.Byla jsem z toho smutná ![]()
Zkus se poradit s pediatrem o tom,že bys do mateřiny přidávala rýžovou kaši(nemléčná od Nestle)
To krásně zahustí a zasytí.Mám s tím dobrou zkušenost.
![]()
KOjila jsem do třetího měsíce Vojty a to celou dobu po dvou hodinách. Když jsem dala UM tak mi taky vydržel 4h- je to tak dané, máš určitý počet dávek, který mu můžeš dát a nemůžeš jich dát více. Je to vypočítané- takže v UM jsou prostě ty výživové hodnoty rozhodně jiné a taky ty miminka z toho daleko více přibírají.
Ne všechny děti z UM přibírají. Naše malá byla plně kojena do 5,5M - pak na UM a můžu říct,že u nás malá vypije max 120ml UM - má 7M a vůbec nepřibírá. Je to naše žížalka,ale přitom má sílu neuvěřitelnou
V 7M umí lézt,sedat si a teď si zkouší stávání na nožičky-a to se vše učí SAMA. Já byla nešťastná z UM,protože MM je opravdu lehce stravitelné a kakání bylo u malé skvělé,teď jak je na UM - tak kakání je moc tuhé-někdy trpí na zácpu-prostě hrůza. Naše malá mi bojkotovala ve 2,3 a pak 4 měsících a vše jsme ustáli a zůstaly u prsu. Byt tebou furt odstříkávám,mimi je ještě moc malinké a střívka jsou prej plně vyvinuta v 6M. ![]()
Jo a UM je sladší než MM-to mi jen říkala doktorka ![]()
Odstříkávám pořád a pokud to bude možné tak bych ráda odstříkávala co nejdéle. Dlabeme tak 7krát za den(den+noc) a z toho dostává tak 4krát denně MM a 3krát UM. Večer a v noci jí dávám MM právě proto že je lépe stravitelné. Ikdyž se stolicí problém nemáme. Malá jí má tak 1-3krát do týdne a spíše tekutou,takže na bolení netrpí.
Tak kdyby nase mala chtela mlicko co dve hodiny… tak si piskam
To je pres den uplne normalni…akorat nase mala mela hlad uz za pul hodiny
Takze jsme zacali prikrmovat…