Malý lakomec

316
18.8.14 14:46

Malý "lakomec"

Ahoj maminky :mavam:

ráda bych vás opět požádala o radu, i když je mi jasné, že se tu do mě opět některé z vás pustí a roznesou mě na kopytech ;) :lol:

Náš Martin (v lednu mu budou tři) hrozně nerad půjčuje hračky. Byli jsme teď na dovolené ještě s dvěma rodinami s přibližně stejně starými dětmi a já se nestačila divit. Nejen, že nechtěl půjčit ostatním dětem svoje hračky (to bych i pochopila, je jedináček a na svoje věci dost opatrný a fixovaný), ale když si někdo z ostatních dětí začal hrát s erárními nebo jeho vlastními hračkami, tak začal řvát, že je to jeho, že mu to berou a řval a řval a řval. Vysvětlovali jsme s manželem horem spodem, že to není jeho, že to je Vašíka a nebo že to viděla Kačenka první, ale nic nepomáhalo. Neustále řval moje, moje, moje a nakonec se hodil o zem (což teda normálně nedělá) a ječel tak, že ho musel manžel odnést do pokoje, protože na nás všichni koukali, co to máme za nevychovaného parchanta.
Druhý den tomu dal korunu tím, že jednoho chlapečka strčil z tříkolky (podotýkám, že to byla tříkolka toho chlapečka), protože na ní chtěl jezdit a když jsem mu vysvětlovala, že to je chlapečkova tříkolka, tak opět „moje, moje, moje“ a celý dramatický výstup se opakoval.
Nikdy jsem nezažila, že by byl agresivní, do někoho šťouchal, někoho napadal. Spíš je objímací typ a děti tulí a hladí.
Po týdenní dovolené jsme dojeli s manželem domů úplně nervově vyčerpaní a myslím si, že i naši známí byli rádi, že společná dovolená skončila a příští rok už s námi určitě nikam nepojedou :roll: :lol:
Můžete mi prosím poradit co s tím?
Jak ho naučit, že všechny věci nejsou jeho? Že se musí hračky půjčovat?
A hlavně, že nesmí do nikoho strkat???

Děkuju za radu :hug:

jo a to jsem ještě zapomněla napsat: vzala si mě tam bokem jedna starší paní a prý s ním mám jít k psychologovi, protože to co dělá, jsou jasné známky nějaké té poruchy chování. Tím mi úplně vyrazila dech. Manžel teda tvrdil, že to je stará škatule a mám se na její kecy vyprdnout, ale mně to pak začalo vrtat hlavou a teď mě to děsí i ve snech :nevim:

Příspěvek upraven 18.08.14 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49159
18.8.14 14:52

@mishelka
nejspíš to byl první šok a uvědomění si - nejsem tu sám na světě..poprvé mu to došlo naplno že ač křičí moje moje tak je to jinak.. byl v šoku a proto se vztekal… ted bych já osobně nepolevila a začala naopak vodit do kolektivu dětí a na hřiště atd aby se s tím měl prostě čas srovnat, že svět není jen jeho ale i ostatních..trpělivě, s láskou a v klidu.. ač to bude o nervy..
jinak mě napadá nevím jaká je syn povaha - jak snáší změny ale mohla to být i reakce na stres ze změny stylu místa režimu.. prostě to neustál - co nám se jeví jako dovča je pro režimové dítě co miluje rituály zátěž a stres..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.8.14 14:54

@mishelka :mrgreen: Teda docela jsi mě pobavila. Protože to zrovna není dítě moje a hezky jsi to popsala. Hlavně to vyčerpání po návratu z dovolené :palec: :lol:
Jinak já si myslím, že hračky se nemusí půjčovat, ale můžou a že je to hezké hračky půjčovat.
Co se nesmí, tak se nesmí do dětí strkat, shazovat apod.
Přeju pevné nervy. :hug:
Náš malý se zas nechce dělit o sladkosti. Včera spustil hurónský řev kvůli JEDNOMU gumovému medvíku, který mu snědl táta… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
18.8.14 14:55

@jdukolem

je hodně režimový. Od narození.
Návštěvy k nám moc nechodí. Jsem starší matka a většina mých kamarádek má buď už velké děti nebo jsou to takoví ti věční single. Tihle ti známí co jsme s nimi byli jsou bohužel hodně pracovně vytížení, takže na nějaké navštěvování moc času nemají.
Chodila jsem se synem do mateřského centra celý minulý školní rok a tam žádné problémy nebyly. Spíš než hračky ho zajímaly ostatní děti. Běhal za nimi, pořád je tulil, bral za ruku. Hračky ani moc neregistroval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
18.8.14 14:57

@74paja

hm, tak to znám taky. Minule mu manžel sebral jednu makovou telku z misky a to byl cirkus Humberto :zed: :zed: :zed: :zed:
jsem z toho vyčerpaná. Normálně bych po té naší dovolené potřebovala lázně :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.8.14 14:58
@mishelka píše:
@jdukolemje hodně režimový. Od narození.
Návštěvy k nám moc nechodí. Jsem starší matka a většina mých kamarádek má buď už velké děti nebo jsou to takoví ti věční single. Tihle ti známí co jsme s nimi byli jsou bohužel hodně pracovně vytížení, takže na nějaké navštěvování moc času nemají.
Chodila jsem se synem do mateřského centra celý minulý školní rok a tam žádné problémy nebyly. Spíš než hračky ho zajímaly ostatní děti. Běhal za nimi, pořád je tulil, bral za ruku. Hračky ani moc neregistroval.

režimové dítě může mít z dovči stres.. oni to tak mají protože potřebují ty své jistoty a rituály atd..
navíc loni byl menší děti byly spíš k pomuchlání někco jako živé hračky ale ted jeto konkurence.. čili se nediv.. prostě vás čeká období hřišť a kroužků..nebude to lehký, ale nějak se to naučit musí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.8.14 15:00

@mishelka budeš muset vysvětlovat a vysvětlovat a vysvětlovat… přesně tohle jsme měli loni, kolikrát jsem se s alou styděla jít ven - brala dětem hračky, nechtěla půjčovat svoje, strkala děti z tříkolky/kola/o kočárků/na klouzačce… občas do nich kopla nebo je pleskla… No, vysvětlovli jsme,. občas přistála nějkaká na pedeli a taky vyrostla a je s ní lepší řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
18.8.14 15:00

@jdukolem

chtěla jsem ho dát do školky, ale nevzali nás a do soukromé u nás berou až od tří let.
Takže budu doufat, že se to do ledna zlepší a že mi ho z té školky nevrátí :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.8.14 15:01
@mishelka píše:
@jdukolemchtěla jsem ho dát do školky, ale nevzali nás a do soukromé u nás berou až od tří let.
Takže budu doufat, že se to do ledna zlepší a že mi ho z té školky nevrátí :zed: :zed: :zed:

aspon víš na čem máte pracovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30828
18.8.14 15:02

@mishelka byla jsem cca před 3 týdny na tden s kámoškou a její holčičkou 2,5 roku, moje má 3 roky - celý týden byl očistec, v jednom kuse se hádaly, co je čí - hádaly se o všechno - o hračky, o jídlo, o to kde kdo bude sedět, stát, spát…no na nervy hrůza. A to moje dcera chodí od 2 let do školky a myslím, že se dělit „umí“ za určitých podmínek.
Stejně tak to bylo, když měla jejich hračku - okamžitě opakovala, že je to „moje“ a odmítala to dát z ruky… Řekla bych že je to věkem, změnou prostředí, změnou podmínek. Vlastní hračky které má zrovna v ruce půjčovat nenutím, u jiných - vlastních, cizích a erárních - zasávám nesmlouvavý názor, že kdo to měl první, ten si s tím může pohrát a na toho dalšího se dostane řada potom.
Rozhodně to není žádná porucha, ale nápor na nervy je to slušnej :zed: Takže určit pravidla, strkání zabránit fyzickou přítomností - prostě hlídat. Má na to věk, aby všechno bylo „jeho“ ale je to na palici to pořád řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
18.8.14 15:05
@atominnka píše:
@mishelka budeš muset vysvětlovat a vysvětlovat a vysvětlovat… přesně tohle jsme měli loni, kolikrát jsem se s alou styděla jít ven - brala dětem hračky, nechtěla půjčovat svoje, strkala děti z tříkolky/kola/o kočárků/na klouzačce… občas do nich kopla nebo je pleskla… No, vysvětlovli jsme,. občas přistála nějkaká na pedeli a taky vyrostla a je s ní lepší řeč.

ježííííš, to jsi mě potěšila, ani nevíš jak :hug: :hug: :hug:
tak snad z toho (za pomoci našeho vysvětlování) taky vyroste.
normálně mám hrůzu s ním kamkoliv jít.
Za 14 dní se k nám nahlásila manželova sestřenice s rodinou a bratranec s rodinou, jsou na dovolené a projíždějí přes nás, tak že by se zastavili na celý den, pogrilovali jsme atd. Budou tam děti 1 rok, 2 roky, 3 roky a 1,5 roku. A já už mám teď průjem, co zas u nás bude a jak nás pak pomluví po celé rodině :zed: :zed: :zed:
Na jednu stranu vím, že musí mezi děti a na druhé straně mám normálně hrůzu s ním mezi ty děti jít :zed: :zed: :zed:
já nejsem moc ráda středem pozornosti. Snažím se být s každým za dobře a nerada dělám problémy a proto těmito situacemi hrozně psychicky trpím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.8.14 15:05

Moje dítě je druhorozený, teď na koni července jsem byli zrovna tak, třirodiny s prcky a taky jsem čučela. Zase se naučila bezvadně ječet MOJÉÉÉÉÉ. a to na všechny hračky všech dětí. Ječela tak urputně, že se děti sbíhaly a ty hračky jí samy dávaly, aby byl klid. Strašný. Doufám, že je to obdobím a přejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
18.8.14 15:07

@acimedaca

no to mi povídej :zed:
a ty jak koukám jsi ještě ke všemu v 37. týdnu, takže si vůbec nedovedu představit, že bych něco takového řešila těhotná, kdy mě rozhodila i reklama na plíny a bulela jsem pořád jako stará želva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
18.8.14 15:08

@terinka4444

takže to není jen tím, že je jedináček?
To totiž bylo to jediný, co k tomu říkal můj manžel: „to víš, je to jedináček, kdyby měl sourozence, tak by byl zvyklý se dělit“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
18.8.14 15:11

Chodis na piskoviste? Me stacilo si malou doma vzit a vysvetlit ji, ze kdyz nebude pujcovat hracky, ze ji deti nebudou mit rady a nebudou se s ni bavit. Od te doby sama veme hracku a jde ji pujcit, i kdyz nikdo nechtel. A kdyz to byla cizi hracka, vzala jsem hracku a rekla jsem ji, ze kdyz neni jeji, musi ji vratit nebo pujcit dal. Po nekolikaty uz to pak sama pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí