Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neznám názvy toho měření, ale myslím si, že měřili hlavičku, stehenní kost a žaludek. Tak nevím. Na kontrolu jdu 16.2. Tak uvidím, co na to doktor. Když tak se ho zeptám.
Třeba je ten rozdíl v tom, že je to od oplodnění a v průkazce mám napsané od posledních měsičků.
Grumlik píše:
Ahoj holky,
spěšně jsem pročetla Vaši diskuzi. Jsem dnes 22+1tt a minulý týden v pátek jsem byla na velkém screeningu v nemocnici. To jsem byla 21+2tt. Dr. mi naměřil miminko a pak se údaje rozcházeli právě o těch 14 dní. Takže mu vyšlo, že jsem 19+2tt!!! Což mě taky vyděsilo!!
Vím, že jsem o dost dál, než Vy. Ale vidíte, že i později se můžou ty údaje lišit.
Doufám, že Vám všechno dobře dopadne, tedy i mě
Já bych byla v klidu. Screening ve 13 týdnu, prcek odpovídal i velikostí. Ve 32 týdnu po zprůměrování byla jeho velikost o 14 dní míň. Doktor mi říkal, že ho asi špatně vyživuje placenta, ale nakonec jsme během 10 dní něco zase nabrali, takže poslední ultrazvuk byl takový, že prcek je o týden menší, než by měl být, ale že je to v normě.
Tak jen podám zprávu z dnešní kontroly, fazolka nám roste od posledně o několik milimetrů, takže máme 2,25cm
tluče a hematom je o polovinu menší 35×17 mm. Dostala jsem žádanku na 1. trimestrální screening a s dr. jsem se domluvila, že mi průkajdu vystaví až příště. Další kontrolu máme 23.2. Tak zbytku držím palečky, ať ty fazolky krásně rostou ![]()
Tak to je dobrá zpráva.Myslím,že i pro mě-co se týče velikosti.
Jen tak dál.
Určitě ja jem byla včera 9+2 jak dle PM tak dle UTZ, takže bych se zbytečně nestresovala, posledně naopak byly mimi jakoby o 2 dny starší, ale já myslim, že u mě hodně dělal ten hematom, nadalo se přesně určit kde mimi končí. Teď to šlo krásně vidět. Držim palečky určitě to bude dobré ![]()