Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, měla některá z vás před odebrání málo folikulů a málo vajíček? V úterý mě čeká odběr a dohromady mám jen 6 folikulů. Mám strach že budou max tři vajíčka. Chtěla bych dojít až k transferu, ale je to asi o štěstí, dyž je tak nízký počet. Jsem z toho zklamaná
Jak jste to měly vy?
Ahoj, já měla 4 folikuly, pak vyrostl jen jeden a v něm nebylo vajíčko ![]()
Nech si změřit AMH, ale podle mě to špatný není! Hlavní je kvalita ne kvantita.
Ahoj já přímo s tím zkušenost nemám ale dobrá kamarádka měla jen 4 odebrané vajíčka a to dokonce 3 pokusy. Pro transfery vždy bylo jen 1 a na třetí pokus se povedlo a teď čeká miminko. Držím palečky a mysli pozitivně. ![]()
Je to individuální. Kamarádka měla pouze tři vajíčka a dopadlo to dobře - má čtyřletou princeznu. Já třeba měla při odběrech 24-28 vajíček a nic z toho…
Moc přeji, ať vše dopadne dobře
![]()
@koroptvicka123 ahojky, tak já mám OPU zítra a mám jen 4folíky a jsem v pohodě, věřím, že tam bude pro nás to pravé vajíčko ono nezáleží na kvantitě, ale kvalitě a ještě nemusí být to číslo konečné, je to jen orientační odhad a může být foliků více, tak hlavu vzhůru určitě tam bude to pravé vajíčko
![]()
Holky, děkuji
Vždy mě to uklidní.
@rommisek moc ti držím palce, ať je ve všech vajíčko. V kolik máš odběr?
@koroptvicka123 ráno v 8.30
pak napíšu, já měla vždy málo foliků, ale vždy se vajíčka našla tak na to spoléhám i teď ![]()
Na IVF jsem byla dvakrát. Poprvé z dvanácti vajíček jedno jediné k použití. Po druhé dva folikuly, dvě vajíčka, obě k použití. Na množství opravdu nezáleží. Přeji hodně štěstí.
Měla jsem dva folikuly, dvě vajíčka, ale po oplodnění se vyvíjelo jen jedno a máme syna. Nezáleží na kvantitě, ale na kvalitě
Můžeš mít 30 folikulů a nic z toho nebude
Přeji štěstí, ať vám to vyjde ![]()
@koroptvicka123 Ono taky nejdou vidět na UTZ všechny… Mě celou dobu říkali, že jich mám cca 10-12 a při odběru jich bylo nakonec 30, z toho 25 vajíček
Kamarádce zase říkali, že podle UTZ jich má 5 a měla 10 ![]()
@koroptvicka123 píše:
Ahoj holky, měla některá z vás před odebrání málo folikulů a málo vajíček? V úterý mě čeká odběr a dohromady mám jen 6 folikulů. Mám strach že budou max tři vajíčka. Chtěla bych dojít až k transferu, ale je to asi o štěstí, dyž je tak nízký počet. Jsem z toho zklamanáJak jste to měly vy?
Mame z jednoho folikulu jedno vajicko co preckalo 5ti denni kultivaci a ted je z toho 12tt tehotenstvi.
@koroptvicka123 Ahoj, já jsem při prvním OPU měla 4 folíky a jen 2 vajíčka, z toho jedno nezralé. A při druhém 6 folíků a 4 vajíčka, což už byl u mě krásný výsledek. K otěhotnění stačí vážně jedno vajíčko, nebo dvě ![]()
@Tara83 @aaababy @Lentilka89 @Maky.p @Hejtytam @rommisek
Holky, děkuji za uklidnění Já doufám, že jich pár bude ![]()
Mám ještě jednu otázku. Jak jste zvládly narkózu? Nikdy jsem v narkóze nebyla a bojím se, že se neprobudím
já vím, že je to hloupost ![]()
@koroptvicka123 tak toho se neboj vůbec, je to jen cca na 10-15min, já mám taky strach a to už jdu po 4té, prostě se jen krásně prospíš, mě nikdy nic nebylo jen jsem celý den trošku unavená, ale to k tomu patří ![]()
@koroptvicka123 Narkóza mě na tom všem bavila nejvíce
Paráda.
Jinak nám zaváděli dvě třídenní embrya a čekáme dvojčata, celkem jsme měli ty vajíčka 4, oplodněná 3, takže zázraky se dějí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.