Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Jsi samé sladké a tučne věci, protože mas hlad a tohle ti to rychle dodá pocit, že jsi něco snedla. Jež pořádně, to platí o každém jídle dne.
Rano pořádnou snídani : chleba, šunka, ovoce nebo zelenina, dzus, čaj
Svačina jogurt nebo nějaká buchty klidně a k tomu ovoice, jablko samotný je málo
Oběd normální jídlo
Svačina třeba jogurtovy nápoj pokud jsi ho neměla dopoledne, nebo nějaký celozrnné pečivo s tvarohem a zeleninou.
Večeře nejlíp maso nebo jiná bílkovina, zelenina, příloha.
A ty jídla nemyslím jako to nebo to, to compisu je jedna porce.
Nejmíň by jsi měla sníst 500g zeleniny denně, dvě porce ovoce. Voda k piti min 2l
Příspěvek upraven 17.01.16 v 12:14
Jediné, co mě k příspěvku napadá, je slovo anorexie, a je jedno z jakého důvodu se k ní pisatelka dopracovala.
A buď si ten čas najdeš, nebo to vzdej
jako mi neříkej, že nemáš čas 10 min ráno si udělat jídlo. To chodis 7 dni v týdnů do práce? Asi ne, když mas 12h. Nebo si to nakrabickuj večer.
@pikola No, tak ale píšu, že mám na snídani tak 5 minut a za 5 minut si obloženej chleba fakt nepřipravím. Čaj samozřejmě, ten piju každý den (ne, nesladím). Džusy nepiju, přijde mi, že se lepí na zuby, džus jenom s vodkou
. Jogurt před 15:00 nemůžu, protože by mi nebylo dobře (ten pribiňák ráno právě nevadí, jako jeden z mála, ale nejím ho každý den). Pečivo s tvarohem
. A maso k večeři… nemám tolik peněz, abych měla navařeno na oběd i večeři. Maso mám tak jednou nebo dvakrát do týdne. ![]()
2 l vody zatím nedávám. Teď je můj cíl 1,5 l pravidelně. Dřív jsem pila třeba jen půl litru.
Jinak teď jsem v tom bodu dopolední svačiny v tom jídelníčku, co jsem uvedla.. půlka jabka snězenýho a už nemůžu
.
@KimL to je ale těžký, když na všechno nepises, že to nejde
a ten čaj jako pijes horkej z konvice, když na to mas 5 min? Trochu se možná zamysli, jestli něco nedelas špatně. A bílkovina není jen maso. Když mas na croasant a pribinak, tak můžeš mít i na jiný věci.
Příspěvek upraven 17.01.16 v 12:21
@pikola jj, někdy si to předem připravím, ale pak mi to přijde takové okoralé a velká porce, že to do sebe musím „soukat“. Důvod, proč tohle mám, je asi z dětství, kde mamka kvůli zdrav. problémům jedla prakticky jenom večeře (ale ohromné porce) a když jsem si já šla třeba pro svačinu (i když to bylo jabko), tak jsem slýchávala jenom „už zase žereš?“. No, ale jako, já fakt nevím, jak to do sebe nasoukat. Jídlo miluju, dobrý jídlo.. to prostě mňam, ale mám problém s tím připravit si ho, vymyslet ho atd. V práci ani nemám mikrovlnku, takže musím jíst oběd studenej, což v některých případech je pořádnej kekel.
@KimL píše:
Já nechci žádnou přísnou dietu nebo tak. Nevím, kde jste přišli, že mám nutričního poradce, tohle je prostě co normálně jím. Jím podle toho kdy mám hlad a na co mám chuť, akorát právě asi málo. Kakao… nedávám si každej den, ale prostě mám zrovna půlku mlíka a musím to sdělat, protože ho nechci vyhazovat. Sestavila jsem si to podle kaloricketabulky.cz. Rozhodně nebudu a nehodlám počítat kalorie ručně nebo si dokonce zapisovat i další hodnoty, to fakt radši budu mít řiť jak vrata než věnovat čas něčemu takovýmu. Jinak to rozdělení svačina-večeře neberte vážně. Není to tak, že bych si dala třeba mrkev a k tomu mlíko. Prostě ve dvě mám oběd, ve čtyři si dám mlíko, v pět mrkev, v šest jogurt nebo třeba i naopak, ale na ten jogurt už se musím přemáhat.
Horší je to, když jsem v práci (chodím dvanáctky), to pak mám snídani obyčejně jogurt (7:00, teď nějako ujíždím na pribináčkovi, asi nostalgie, ale stejně mi to vydrží jenom chvilku zase), potom k svačině (10:00) třeba croissant nebo tak, k obědu většinou to, co si navařím den předem (12:00), no a potom už je to špatný, neb si dám až kolem 16:00 jabko nebo tak, a v 19:00 večeře (buď vzduch omaštěný větrem
nebo co je doma, a s čím se mi chce chystat, třeba obloženej chleba, když náhodou mám nebo zase nějakej jogurt nebo tak).
Jinak teda mlíko nebo bílej jogurt, tvaroh atd., to všechno „snesu“ až tak po třetí/čtvrté odpoledne (jinak se po…). Vločky nejím, protože mi nechutnají, fakt ne. Jeden čas jsem si řekla, že se přemůžu a „naučím“ se je jíst.. skončilo to tak, že jsem každý den měla nedojedený vločky, prostě jsem radši hladověla, než abych je snědla. Hodně se musím do jídla přemáhat. To samé pití, 1,5 litru je pro mě nejvíc rekord.Příspěvek upraven 17.01.16 v 11:57
pak se nediv že nehubneš ![]()
@pikola Originál nevím, co je. Čaj piju až v práci, tam můžeme pít, ale nesmíme jíst mimo pauzy. Jinak ten croissant jsem asi vůbec neměla psát… prostě jenom jsem chtěla zmínit, že mám svačinu. Jindy je to jabko nebo mandarinka nebo hrst oříšků nebo něco prostě.
Edit: jo aha, pribiňák
. Jo, tak ale opět, nejím ho každej den, že jo.
Příspěvek upraven 17.01.16 v 12:24
@KimL píše:
@pikola jj, někdy si to předem připravím, ale pak mi to přijde takové okoralé a velká porce, že to do sebe musím „soukat“. Důvod, proč tohle mám, je asi z dětství, kde mamka kvůli zdrav. problémům jedla prakticky jenom večeře (ale ohromné porce) a když jsem si já šla třeba pro svačinu (i když to bylo jabko), tak jsem slýchávala jenom „už zase žereš?“. No, ale jako, já fakt nevím, jak to do sebe nasoukat. Jídlo miluju, dobrý jídlo.. to prostě mňam, ale mám problém s tím připravit si ho, vymyslet ho atd. V práci ani nemám mikrovlnku, takže musím jíst oběd studenej, což v některých případech je pořádnej kekel.
Tak podekuj svoji matce za špatnej příklad v jídle. Matka trochu dietarka, co? Jako jaky měla zdravotní důvod jíst jednou denně?
@KimL Já mám pocit, že chyba je v přístupu:
„(už tak vstávám dost brzo, to radši budu bez snídaně než kvůli ní vstávat dřív“
„Rozhodně nebudu a nehodlám počítat kalorie ručně nebo si dokonce zapisovat i další hodnoty, to fakt radši budu mít řiť jak vrata než věnovat čas něčemu takovýmu“
Ujasnila bych si, co chci a pak se vzdělala - předpokládám, že v tomhle momentě přijde zase nějaké „než bych si o tom četla, tak radši…“
A pak to převedla do praxe.
@KimL nějak se mi nepodařilo pochopit, co chceš… ![]()
píšeš na začátku, že jsi macatá a dáváš příklad jídelníčku, který není optimální.
Pak zmiňuješ, že chceš jíst víc, ale žádné kalorické bomby. V dalším příspěvku se objevuje, že nemáš ráda vločky a cottage…a nakonec, že na to vlastně nemáš ani čas a ani chuť se zabývat něčím jako je příprava jídla…Můžu se tedy zeptat jaký je tvůj cíl? Děkuju, M. ![]()
PS: Kachní krky na dobrou vývarovou polévku stojí pár kaček, dá se z toho obrat dost masa na zeleninové rizoto se sýrem. Kuře se dá taky koupit slušně v akci a když si ho naporcuješ, tak z toho vyjde dost jídel…prostě maso do jídelníčku se dá zařadit aniž by tě to zruinovalo…
@KimL píše:
@pikola Originál nevím, co je. Čaj piju až v práci, tam můžeme pít, ale nesmíme jíst mimo pauzy. Jinak ten croissant jsem asi vůbec neměla psát… prostě jenom jsem chtěla zmínit, že mám svačinu. Jindy je to jabko nebo mandarinka nebo hrst oříšků nebo něco prostě.
Edit: jo aha, pribiňák. Jo, tak ale opět, nejím ho každej den, že jo.Příspěvek upraven 17.01.16 v 12:24
hrst oříšků není svačina ![]()
jeden den pribiňák, další croisant, další k snídani dort ---- fakt se divíš že tato dieta nefunguje
@pikola píše:
Tak podekuj svoji matce za špatnej příklad v jídle. Matka trochu dietarka, co? Jako jaky měla zdravotní důvod jíst jednou denně?
tak počítám že je @KimL dospělá žena a vymlouvat se na maminku v dospělosti je trochu alibismus… který ale čiší z každého jejího příspěvku - kalorie počítat nebudu tohle nejde, to nemůžu, to nechci, atd…
@KimL ja už som vyskúšala aj toto pravidelné jedenie, poctivo som varila, fakt som sa snažila a pribrala som. A včera mi praskli rifle v obchode, tak idem teraz na nejakú expres rýchlu dietu. Pre mna proste toto nie je.