Jak racionálně navýšit kalorický příjem?

Anonymní
17.1.16 10:50

Malý příjem (jídlo)

Tak mě mrskne… jsem trochu macatá, tak jsem si řekla, že si začnu hlídat, co jím. Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že jím strašně málo :o. Pro udržení váhy bych měla sníst něco přes 2000 kcal/den, pro hubnutí 1500 kcal/den. Jenže, nestačím se divit, že můj příjem, když se „hodně snažím“ je tak 500-600 kcal! Dneska jsem se rozšoupla a naplácala si tam i svačiny atd. a dostala jsem se na „neuvěřitelných“ 800 kcal :D. Chápu, že tam můžu přihodit nějaký hnusy s vysokým energetickým příjmem, což ale nechci. Nevíte, jak tohleto doplnit? Já si nedovedu představit, co mám jíst, abych vlastně jedla víc :o.
Jinak na dnešek tam mám: snídaně (ořechový dort - domácí, zelený čaj), svačina (jabko), oběd (kuřecí stehna s rýží a zel. oblohou), svačina (mrkev, kakao), večeře (bílý jogurt s oříšky). Mléčný výrobky můžu jenom odpoledne/večer, ráno mi po nich není moc dobře.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8284
17.1.16 10:58

A jak ty kalorie počítáš? Ořechový dort jednu porci bych viděla tak na 500 kcal, jablko 50 kcal, kuře s rýží a zeleninou cca 500 kcal, mrkev skoro nic, kakao 150 kcal, jogurt 100 kcal plus nevím kolik bylo oříšků..
Je to i tak dost málo, ale rozhodně víc než 800 kcal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
17.1.16 11:00

A to nemáš hlad? 8o j
Kromě oběda jis hrozné málo. K večeři jogurt je fakt zoufalý. Snídaně, oběd a večeře by měly být normální jídla kolem 1200-1500 kj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
17.1.16 11:03

Ta večeře je strašně málo, šoupni si tam nízkotučný sýr anebo šunku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
17.1.16 11:14
@KimL píše:
Tak mě mrskne… jsem trochu macatá, tak jsem si řekla, že si začnu hlídat, co jím. Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že jím strašně málo :o. Pro udržení váhy bych měla sníst něco přes 2000 kcal/den, pro hubnutí 1500 kcal/den. Jenže, nestačím se divit, že můj příjem, když se „hodně snažím“ je tak 500-600 kcal! Dneska jsem se rozšoupla a naplácala si tam i svačiny atd. a dostala jsem se na „neuvěřitelných“ 800 kcal :D. Chápu, že tam můžu přihodit nějaký hnusy s vysokým energetickým příjmem, což ale nechci. Nevíte, jak tohleto doplnit? Já si nedovedu představit, co mám jíst, abych vlastně jedla víc :o.
Jinak na dnešek tam mám: snídaně (ořechový dort - domácí, zelený čaj), svačina (jabko), oběd (kuřecí stehna s rýží a zel. oblohou), svačina (mrkev, kakao), večeře (bílý jogurt s oříšky). Mléčný výrobky můžu jenom odpoledne/večer, ráno mi po nich není moc dobře.

tak pravda je, že nemůžeš primárně očekávat, že pokud si dáš ořechový dort - byť domácí ( ňam :jazyk: ) v rámci dietního hubnoucího režimu, že budeš hubnout… stejně tak kakao… večer tučné oříšky byť na jogurtu…
ano, podle toho co píšeš tak v podstatě hladovíš a zbytek máš blbě… vypadá to, že sis o tom nic nenačetla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
17.1.16 11:14

Ty svaciny by meli byt vetsi, k dopo svace si pridej jeste jeden ks ovoce a k odpoledni si dej jogurt misto k veceri a k veceri si dej chleba s zerve azeleninou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.16 11:20

@KimL ja si nechala sestavit manual, co a jak jist, a mam tam dany, ze kazdy jidlo by melo obsahovat sacharid, bilkovinu, tuk. Tzn. na svacinu ne jen ovoce, ale k tomu treba vlocky s jogurtem, to samy odpoledni svacina. Pak jeste teda zalezi na mnozstvi. ;)

• Citovat
  • Upravit
1515
17.1.16 11:43

Ed. spatne navazano. Omluva.

Příspěvek upraven 17.01.16 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
17.1.16 11:46
@anonymouss píše:
Pokud si za tenhle manual neco nekomu zaplatila, tak te natahli.
Mrkev a KAKAO! na svacinu odpoledni, co to je za nutricniho poradce?
Myslenka dobra (strava ma obsahovat vsechny ziviny, vyvazene), ale ty musi byt kvalitny, pochazet z dobrych zdroju a byt vhodne kombinovane.
Tvuj jidelnicek je hladovy, zadelas si na jojo efekt.

Anonymní NENÍ zakladatelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
17.1.16 11:46
@SIMONA1234 píše:
Anonymní NENÍ zakladatelka…

Ay, mea culpa, pardon.
Edituji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
17.1.16 11:54

Já nechci žádnou přísnou dietu nebo tak. Nevím, kde jste přišli, že mám nutričního poradce, tohle je prostě co normálně jím. Jím podle toho kdy mám hlad a na co mám chuť, akorát právě asi málo. Kakao… nedávám si každej den, ale prostě mám zrovna půlku mlíka a musím to sdělat, protože ho nechci vyhazovat. Sestavila jsem si to podle kaloricketabulky.cz. Rozhodně nebudu a nehodlám počítat kalorie ručně nebo si dokonce zapisovat i další hodnoty, to fakt radši budu mít řiť jak vrata než věnovat čas něčemu takovýmu. Jinak to rozdělení svačina-večeře neberte vážně. Není to tak, že bych si dala třeba mrkev a k tomu mlíko. Prostě ve dvě mám oběd, ve čtyři si dám mlíko, v pět mrkev, v šest jogurt nebo třeba i naopak, ale na ten jogurt už se musím přemáhat.
Horší je to, když jsem v práci (chodím dvanáctky), to pak mám snídani obyčejně jogurt (7:00, teď nějako ujíždím na pribináčkovi :D, asi nostalgie, ale stejně mi to vydrží jenom chvilku zase), potom k svačině (10:00) třeba croissant nebo tak, k obědu většinou to, co si navařím den předem (12:00), no a potom už je to špatný, neb si dám až kolem 16:00 jabko nebo tak, a v 19:00 večeře (buď vzduch omaštěný větrem :D nebo co je doma, a s čím se mi chce chystat, třeba obloženej chleba, když náhodou mám nebo zase nějakej jogurt nebo tak).
Jinak teda mlíko nebo bílej jogurt, tvaroh atd., to všechno „snesu“ až tak po třetí/čtvrté odpoledne (jinak se po… :D). Vločky nejím, protože mi nechutnají, fakt ne. Jeden čas jsem si řekla, že se přemůžu a „naučím“ se je jíst.. skončilo to tak, že jsem každý den měla nedojedený vločky, prostě jsem radši hladověla, než abych je snědla. Hodně se musím do jídla přemáhat. To samé pití, 1,5 litru je pro mě nejvíc rekord.

Příspěvek upraven 17.01.16 v 11:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
17.1.16 11:56
@KimL píše:
Já nechci žádnou přísnou dietu nebo tak. Nevím, kde jste přišli, že mám nutričního poradce, tohle je prostě co normálně jím. Jím podle toho kdy mám hlad a na co mám chuť, akorát právě asi málo. Kakao… nedávám si každej den, ale prostě mám zrovna půlku mlíka a musím to sdělat, protože ho nechci vyhazovat. Sestavila jsem si to podle kaloricketabulky.cz. Rozhodně nebudu a nehodlám počítat kalorie ručně nebo si dokonce zapisovat i další hodnoty, to fakt radši budu mít řiť jak vrata než věnovat čas něčemu takovýmu. Jinak to rozdělení svačina-večeře neberte vážně. Není to tak, že bych si dala třeba mrkev a k tomu mlíko. Prostě ve dvě mám oběd, ve čtyři si dám mlíko, v pět mrkev, v šest jogurt nebo třeba i naopak, ale na ten jogurt už se musím přemáhat.
Horší je to, když jsem v práci (chodím dvanáctky), to pak mám snídani obyčejně jogurt (7:00, teď nějako ujíždím na pribináčkovi :D, asi nostalgie, ale stejně mi to vydrží jenom chvilku zase), potom k svačině (10:00) třeba croissant nebo tak, k obědu většinou to, co si navařím den předem (12:00), no a potom už je to špatný, neb si dám až kolem 16:00 jabko nebo tak, a v 19:00 večeře (buď vzduch omaštěný větrem :D nebo co je doma, a s čím se mi chce chystat, třeba obloženej chleba, když náhodou mám nebo zase nějakej jogurt nebo tak)

tak pak se omezuješ docela zbytečně…pribiňáček s croasantem taky úplně na redukční dietu není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
17.1.16 12:01

@Malaga a kde píšu, že se omezuju? a redukční dietu NECHCI držet. Nechci držet ŽÁDNOU dietu. Já potřebuju naopak jíst VÍC, protože teď jím málo a piju málo, takže mám hrozně pomalej metabolismus. Spíš potřebuju vědět, jak víc jíst, jak přidat jídlo atd. Ten jídelníček, to je prostě tak zhruba. Jím každý den v jiný časy a jiný jídla. Někdy třeba nejím celej den nic, ani si toho nevšimnu, a až večer si dám třeba jeden rohlík a nesním ho ani, jak mám scvrklej žaludek. Jindy sním k snídani jogurt, k svačině i to, co jsem měla nachystáno na odpo svačinu a oběd, a pak zase do večera nic a večer jabko a i to je moc. Prostě jím strašně málo. Diety držet nechci, nehodlám počítat nějaké kalorie z obalů atd. na takové věci nemám čas.
Edit: a ten croissant byl opět příklad, už jsem ho neměla tak dva měsíce, ale prostě když jsem v tý práci, tak když jdu nakoupit (což je kolem té desáté), tak si koupím nějaký pečivo, co můžu snít po cestě.

Příspěvek upraven 17.01.16 v 12:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
17.1.16 12:05
@KimL píše:
Horší je to, když jsem v práci (chodím dvanáctky), to pak mám snídani obyčejně jogurt (7:00, teď nějako ujíždím na pribináčkovi :D, asi nostalgie, ale stejně mi to vydrží jenom chvilku zase), potom k svačině (10:00) třeba croissant nebo tak, k obědu většinou to, co si navařím den předem (12:00), no a potom už je to špatný, neb si dám až kolem 16:00 jabko nebo tak, a v 19:00 večeře (buď vzduch omaštěný větrem :D nebo co je doma, a s čím se mi chce chystat, třeba obloženej chleba, když náhodou mám nebo zase nějakej jogurt nebo tak).
Jinak teda mlíko nebo bílej jogurt, tvaroh atd., to všechno „snesu“ až tak po třetí/čtvrté odpoledne (jinak se po… :D). Vločky nejím, protože mi nechutnají, fakt ne. Jeden čas jsem si řekla, že se přemůžu a „naučím“ se je jíst.. skončilo to tak, že jsem každý den měla nedojedený vločky, prostě jsem radši hladověla, než abych je snědla. Hodně se musím do jídla přemáhat. To samé pití, 1,5 litru je pro mě nejvíc rekord.Příspěvek upraven 17.01.16 v 11:57

Ne, ono je to špatný už od rána. Málo jis a ještě dost blbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
17.1.16 12:08

@pikola No, to já právě vím :(. Jenže takový ty jídelníčky, co jsou doporučovaný, tak to prostě nejím. Sýr cottage atd., ty mi nechutnají, vločky taky ne, nemám čas si nějak chystat nějaký zeleninový saláty atd., který mi taky moc nejdou (radši si sním ty zeleninové ingredience každou zvlášť). Na snídani mám tak 5 minut a dřív vstávat nemůžu (už tak vstávám dost brzo, to radši budu bez snídaně než kvůli ní vstávat dřív). Tak pak nevím :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková