malý "nežera"
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
malý "nežera"
Ahoj maminy, potřebuju poradit. Našemu Adámkovi budou 3roky a prostě nechce nic papat. Vždycky to bylo vzorné dítě, které baštilo všechno, co mu maminka dala, ale teď nechce jíst vůbec nic. Baštil by jen sladkosti. Mléčné výrobky nejí už dávno, do nedávna jsem ho přemluvila alespoň na trochu kakaa před spaním, ovoce a zeleninu také nechce, vyjímečně si dá kousek jablka, nebo pár kuliček hroznového vína. Pitný režim je v pohodě.Pije dost, ale s tím jídlem je to trápení. Mám strach, aby si nepřivodil nejaké zdravotní problémy. Zatím je vše Ok. Je čilý, zdravý. Trápí mě to. Nezabírají ani zákazy nebo hrozby,nic. Poraďte.Prosím. Jarča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
aha, tak to se mi tedy povedlo
.
tady máš, jarčo, správný odkaz:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
a tu kytku máš jako prémii k tomu
. M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi špatný odkaz ![]()
Zkoušela jsi mu jídlo nějak pěkně nazdobit? Nic složitého, jen různě vyrovnat (např. nakrájené ovoce a zeleninu). Jestli máš odšťavňovač, nepil by čerstvé šťávy? Nebo mu udělat jednouhubky, nakrájet rohlík+máslo+šunka a špejle (bacha ať se nepíchne). Třeba by se chytnul. A nemá období vzdoru? To máme mi teď a malej je normálně na přizabití
Sladkosti bych mu nedávala jako náhražku, aby měl energii. Dáváte nějaký vitamíny? Aby mu něco nechybělo, ale nesmíš mu říct, že tím vitamínkem nahrazujete to, co nesní v zelenině a ovoci. Mohl by to brát tak, že to už jíst nemusí, když baští vitamínky ![]()
Ale zase když jedl vše doteď…Jak dlouho ti už nechce jíst?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHojky!
Malý mi teda zatím papa celkem slušně, někdy sice nechce jíst skoro vůbec,ale to je třeba 1 x za 14 dní a z toho je jak malý „kontejner“ sní všechno co vidí…Ale musím mu vše řádně zdobit. Chystám mu jednohubky z chleba - máslo, sýr (občas nějakou šíííleně drahou a kvalitní šunku) na to okurku nebo papriku a papká. Ovoce mu nakrájím na malé kousky a nachystám v obýváku na talíř (k večeru) a nechám to tak. A on si sám bere a asi ani neví, že jí něco zdravého ![]()
Jinak jsem mu na zimu koupila vitamíny Multitabs - kapičky s kapátkem. Malý je vyžaduje sám, ráno jak jde kolem, tak chce Ham - jsou sladké a moc mu chutnají. ALe Adámek by už mohl i vitamínky normální, nějaké cucací…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My také máme Multitabs, od září, tedy od 18-ti měsíců. Máme ty cucavý tabletky a malýmu taky móóó chutnají, jsou sladké. Jo a jsou pro děti 1-4 roky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to náš problém a nejhorší je že Ada vypadá jako bych ji krmila samou čokoládou - má tři a půl a vypadá na šest…
No, protože v tom nejsme samotné, vytvořila jsem na tohle téma speciální okruh diskusí - NEŽERE A NEŽERE… A tuhle diskusi jsem tam přesunula…
Lesina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak to buď ráda , že ti aspoň do těch 3. let jedl. Matymu je skoro 6,5 a máme to od prvníchn příkrmů. Teď jsme byli na mandlích a zhubl na 19. kilo!!!! Pomalu už se stydím, když se někde svleče- to je hned jééé ty si ale hubený, a dává ti mamka něco najíst?? Zvlášť babička je na to odborník. Tak v 5. jsem vzdala nucení, bylo to nanic a jen stres byl větší. Teď máme domluvu, že když jídlo sní tak bude malá dobrůtka. Jinak nic. Jinak se chytá na jednohubečky a pěkně upravený talíř. Ovoce, ale jí- no ovoce , nejradši jabka, těch sněd za zimu náklaďák. Porce dávám malé, má rád když ho chválím, že všechno snědl a někdy si i přidá. Dnes se strašně těší na první letošní opékání buřtíků, tak uvidíme. Hlavně se nenervuj, je to ještě horší. Ale když tak někdy vidím co sní 10ti měsíční Aňa a ti tetý maty, tak je mi do breku. A nemáte zvětšenou mandli? Někdy s tím prý nechutenství může souviset. Ahoj Majka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mandli snad zvětšenou nemáme a jinak jsem snad vyzkoušela všechno. Jednohubečky, ovoce na kousky. Jídlo k televizi. No, nevim. Snad se srovná. Do pití jsem mu dávala multi sanostol, ten by také měl podporovat chuť k jídlu. Ale zatím bezvýsledně
Mám ještě 5-měsíčního Štěpánka a ten má 9,5kg. Za chvilku Adama dožene
Už teď když leží vedle sebe, tak to vypadá, že ho za chvíli zalehne
A to je pouze kojený. Máme dny, kdy za celý den sní špatně jeden suchý rohlík. Doktorka mu už brala i krev, ale všechno bylo Ok, takže není co léčit. Jen prostě nežere. Zítra jde s tátou na výlet, tak dostanou pořádný batoh jídla a budou i opékat buřtíky. Doufám, že mu vyhládne, protože jinak už nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jarco a kolik ten tvuj klucina vlastne meri a vazi?
Jinak pri vylete mu urcite vyhladne, uvidis jak do nej budou pecene burtiky padat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme na tom stejně už od mala. Mám somálce 1.třídy, nejlepší je, že já vážím skoro 90 kg, tak si lidi, když nás vidí musí myslet, že malé nic nedám a sama sním všechno. Opak je ale pravdou, dojídám to co nechce, problém je, že nechce skoro nic. Vařím teda jen špenát, kuře, vejce-pořád dokola. Myslím, že to má po tchýni, ta váží 52 kilo. Na větší apetit jsme dostali B-komplex, ale nemám pocit, že by zabral.Neboj, nejsi sama, Barča váží ve 4 letech 18kg.
Už to neřeším, doktorka ji dělala krevní testy a vše je o.k.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K.a.c.k.o., ja teda nevim, ale ja osobne bych rekla, ze holcicka ve 4 letech s 18 kilami ma k somalcum sakra hooodne daleko. Kdyz se podivas sem http://www.mamaaja.sk/index.php?… , zjistis, ze prumerna vaha v tomto veku (4 roky u holcicek) je 15.8kg…
Ja osobne jsem sla do skoly a vazila jsem kolem 15 kg. To uz by se dalo o tech somalcich mluvit… ![]()
Jak bych pak mela nazvat ja svoji 3 letou dceru, ktera ma stezi 11kg? Mozna extremne podvyziveny somalec… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit