Nejí a hlavně pije
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nejí a hlavně NEPIJE
Ahojte,
jsem už už úplně zoufalá z našeho ročního Adama. Minulý týden si prošel nějakou střevní infekcí, zvracení, průjem - 3 dny a pak nastal TOTÁLNÍ
bojkot jídla a hlavně pití. Do té doby pil cca 500 ml nutrilonu ve 3 dávkách, jedl polévky, kaši, jogurty a pil ředěný džusík.
Teď 0. Mléko vypije 20ml, polévku jí tak 100 ml, kousek banánu, někdy se něchá přemluvit na 1/2 přesnídávky. Peklo. Už to trvá přes týden. Dokonce nás hospitalizovali na infekci na 5 dní, ale ani nedostal kapačky, že je prý ok s hydratací, jen 1 noc měl sondu s minerály. Pustili nás, že se to upraví s časem a prý mám nabízet a nabízet pití. Jenže Adam je čím dál tím odmítavější, nechce už ni ochutnat. Dnes jsme se byli ukázat u dr. na infekci, prý vypadá dobře. Je ukníkanější, ale jinak nic zá:,–(ního kromě toho pití a jídla nepozoruji. Nemáte někdo podobnou zkušenost, případně jak dlouho to takhle může trvat nebo nemám jít ještě za jiným dr.???
Díky,
Evis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Koukám, že máš víc trápení, teď jsem četla o manželovi. . . Já měla u malý taky střevní potíže v roce a čtvrt, byla na pokraji dehydratace. Nechtěla pít a co vypila, hodila ven. Už jsme na tom byli tak, že ji jeden držel a druhý lil pod jazyk nějaký ten roztok. Nečůrala celou noc a třeba celé dopo. . .Hrozila nemocnice. Dr.sledovala kůži na břiše, jestli když ji zmáčkne, jestli se vrací do normálu. Malá měla úplně seschlé rty. . . jeslti tvůj malý normálně čůrá, tak bych mu násilím pití nedávala. Moč by neměla být tmavá. Co zkusit dát nějaké dobré pití (zapomenout na pár dní na zdravé pití) do hrnečku a nabírat třeba na lžičku? My zkoušeli taky všechno možný. Tak se držte. Jídlo mi dr.řekla ať neřešim a nenutím, začala jíst skoro po týdnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Evis,
když jsem si spojila ty 2 problémy, které tě trápí napadlo mě, jestli to nemůže být u Adama nějaký psychický problém, že nechce jíst a pít. Jestli třeba nejou u Vás doma teď nějaké hádky,když chce manžel odejít, a Adam to hodně vnímá a má to vliv na jeho psychiku a s tím související odmítání jídla a pití
Samozřejmě může to být i vliv po té prodělané střevní infekci… Těžko říct. Každopádně přeji brzkou chuť do jídla a pití!
K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neji ,nepije ,zvraci a ma prujem
Holky uz jsme zoufala mala je ted poprve trosku nemocna ma rymu trosku kasel ale nastesti nema teplotu u dr. uz jsme byly nedostala zadne leky (nechceme ji nicim cpat ani ja ani dr. kdyz nema horecky) jen dostala neco jako solny roztok do nosu aby se ji to trosku ulevilo. no uz to trva asi 6dni. jenze posledni dny skoro neji UM skoro vsechnu vyzvraci -hned po jidle, prikrmy moc nechce jen ovoce to ma celodenne (trosku na dudlika, lzicky v dopoledne a odp.) masozeleninove nechce max 5lzicek a dost. co se piti tyce nikdy mi moc pit nechtela uz jsem vyzkousela nekolik druhu caju pro miminka a NIC vody se ani netkne ted uz vubec ne ani neotevre pusu. dotoho ne jen ze porad vsechno vyzvraci ale ted ma i silenej prujem uz dva dny a to i 6× denne. ale je spokojena neplace, nevzteka se nic vse je jakokdykoliv jindy nevim co sni
mate nekdo zkusenost???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych už dávno byla u doktorky s tím, to mi teda nepřijde jako normální průběh nachlazení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to zvraceni muze byt z te rymy. Hleny se ji dostavaji do zaludku a ona to pak vyzvraci. Na ten prujem bych zkusila dat cerny oslazeny caj po lzickach. Nastrouhane syrove jablicko. Pokud by nechtela ani jedno, rozredila bych alespon ovocnou vyzivu s kojo vodou a podala detskou lahvi s velkou dirkou v cumliku. Rozhodne nejak doplnit tekutiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michi13 a proč už nejsi s malou u doktorky???
Co chceš abychom ti poradily!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také zažíváme něco podobného. Už přes týden má rýmu, takže s jídlem žádná sláva a to nemluvim o tom, že jsme zase o krok zpět - vše musíme mixovat naprosto do hladla, jinak to všechno plive. A k tomu se nám asi přidaly i zoubky, už třetí den průjem, převlékám jí častěji, než když byla malé miminko. S tím pitím mě to také trápí. To, že toho moc nesní tak neřeším, ale tekutin vypije tak o polovinu méně než dřív vypila. Samozřejmě zkouším všechno možné. Doufám, že je to všechno spojené s těmi zoubky, přijde mi, že mám zase půlroční mimčo.
Držím palce. Jinak u vás bych se také klidně přikláněla k psychice. Ty děti prostě všechno strašně vnímají..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla bych k doktorce, pokud rýma trvá už tak dlouho a přidávají se další komplikace (průjem, zvracení), tak bych opravdu neváhala.
Pokud už dáváš ovoce, tak na pití zkus 100% ovocné šťávy, naředit s vodou tak 1:5, dětem to většinou hodně chutná. Pokud nechce lahev, tak v téhle situaci bych zkoušela dávat tekutiny lžičkou nebo klidně i stříkačkou. Že dítě nechce při nemoci jíst, to je celkem normální a nijak bych se tím nestresovala. Nedostatek tekutin je daleko větší průšvih, obzvlášť při tom zvracení a průjmu.
Nemáš doma Kulíška? Ten by malé myslím teď dost prospěl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hamalka82 píše:
@michi13 a proč už nejsi s malou u doktorky???Co chceš abychom ti poradily!!!
protoze uz jsme tam byly a dr. rekla ze je to ryma kdyz jsem ji volala rekla ze je to normalni ze je nemocna a proto to tak ma a ze kdyby to pretrvavalo jeste par dni mam zavolat a prijt. je ockovana na ten detsky prujem (ktery nak ohrozuje na zivote) proto to zas az tak neresim nasi dr. plne verim
UM vypije 200ml ale pak si proste po kazdem jidle ublinkne
kuliska nemam -neznam neziju v cr unas nic takoveho neni zkusim ji naredit to ovoce s vodou pokud se dneska nezlepsi mazeme k doktorce!!! diky holky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych šla znova k dr. ten průjem není vpořádku. Jinak když Martin při rýmě nechtěl pít tak jsem ho ládovala stříkačkou přímo do pusy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak bych na ten prujem zkusila jeste dat banan, ryzi, varena mrkev taky stavi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit