Lahvičky MAM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2031
2.6.11 21:38

Jinak právě jsem strašně spokojená, ale tahle informace mě naprosto šokovala, že se asi zítra půjdu podívAt po obchodech jestli nenarazím na něco bez toho hnusu, fakt mám blbý pocit, když teď vím, že je závadná-jí dál používat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
3.6.11 06:14

Dneska už jsou snad všechny bez toho hnusu.Je to na nich vždycky napsaný,určitě si nějakou vybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
3.6.11 06:41

Ale pozor, v noci jsem pátrala a dopátrala jsem se, že na lahvičkách je sice označení PP v trojúhelníku s šipkama, ale dále výrobce uvádí, že bisfenol A neobsahuje. Jak to teda je? Ve zprávách říkali, že když nese tohle označení, že při výrobě této lahvičky zaručeně bisfenol A použit byl. No a teď BABO raď.

Příspěvek upraven 03.06.11 v 07:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
3.6.11 06:43

Tak to nevím teda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
3.6.11 07:27

Označení 3 (PVC) v trojúhelníku, 7 v trojúhelníku nebo PC je s bisfenolem = to nebezpečné
 http://bocianiehniezdo.conetix.sk/…-je-bisfenol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
3.6.11 07:27

Jako holky to jste mi zase nasadily brouka do hlavy.Objednala jsem na netu pítko se slámkou pro malou a teď jsem šla vyhrabat z koše obal a nepíšou tam nic o BPA,ale je tam to PP v trojúhelníku, tak to asi vyhodim co myslíte? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
3.6.11 07:30
PeBa píše:
Označení 3 (PVC) v trojúhelníku, 7 v trojúhelníku nebo PC je s bisfenolem = to nebezpečné
http://bocianiehniezdo.conetix.sk/…-je-bisfenol

Pěkný článek,díky.Co tedy znamená to PP v trojúhelníku nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
3.6.11 07:36

PP by mělo být v pořádku :wink:

Tady podle této tabulky od aventu je vidět, že první bisfenol má vyškrtlý, ostatní jsou jiný materiál, takže PP je OK :wink:
 http://www.agssport.cz/…hilips-avent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
3.6.11 07:39

Jak se v tom má člověk vyznat že :think: .Tak díky vypadá to že PP je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
3.6.11 07:45

Ještě bacha na plastový misky, lžičky, dudlíky :roll:
A prý je to i v konzervách pro děti 8-o

Já poletím koupit novou lahvičku na mlíko i na čaj.
Měla jsem od NUKU a má tam psaný PC a druhá 7čku v trojúhelníku :cert:
Jak je tohle vůbec možný, že to u dětí dopustili, když ví, že to způsobuje neplodnost a hormonální poruchy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
3.6.11 07:57

Zaměřte se bezpečnější kojenecké lahve. Například z temperovaného skla nebo na lahve vyrobené z bezpečnějších plastů jako je polyethylen nebo polypropylen (takové plasty obsahují mezinárodní recyklační symbol s číslem 2 resp. 5) …převzato od jinud

Tabulka plastů
http://www.sdruzeniarnika.cz/pvc/obaly.shtml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
3.6.11 08:06

Já když kupuju lahvičku na obalu je většinou napsáno BPA a je to přeškrtnutý,ale tohle jak jsem kupovala z netu tak jsem se na to nějak zapoměla informovat.
já myslela že se to už ani nesmí prodávat tyhle závadný sr*čky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
3.6.11 08:44

…jo nesmí, ale ve světě, třeba v USA už několik let, tak nás tím chtějí nakrmit dokavaď to jde :cert:

Na mlíko jsem vyhrabala skleněnou po ségry dětech a pasuje mi tam silikonový dudel :dance: Pije ho jednou denně večer, tak na to stačit bude.
Takže jdu koupit jen tu na čaj.

No, a kdyby ti to z netu přišlo a bylo to závadný, tak jim to do 14dnů můžeš vrátit bez udání důvodu a oni ti musí vrátit peníze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
3.6.11 09:03

Asi to závadný tedy není když je tam to PP.Ale byla bych radši kdyby tam bylo přímo to přeškrtnutý BPA jako na jiných lahvičkách.

Jo jo sklo je sklo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
3.6.11 13:30

Holky takže když je tam PP a v trojúhelníku je č 5, je to teda v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí