Mám brát Utrogestan?

3149
5.6.16 19:06

Mám brát utrogestan?

Ahojky holky,
píšu sem protože potřebuji znát váš názor. Mám doma utrogestan zbytek asi na týden braní. Mám pocit že včera byla ovulace a dneska jsme se snažili. 3 roky jsem byla bez ms a tento měsíc přišla sama. Chtěla bych to nějak podpořit ale nevím jestli týden braní není málo. :nevim: Co se stane když bych ho začala brát a po týdnu vysadila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13750
5.6.16 19:12

A proč ti MS nechodí? Byla jsi s tím u dr.? Chodíš na vyvolávačky nebo tak? Utrogestan se bere na krátkou luteální fázi, myslím, že při tvém (popsaném) problému a navíc brané jen týden to ničemu nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
5.6.16 19:18
@AnastazieB píše:
A proč ti MS nechodí? Byla jsi s tím u dr.? Chodíš na vyvolávačky nebo tak? Utrogestan se bere na krátkou luteální fázi, myslím, že při tvém (popsaném) problému a navíc brané jen týden to ničemu nepomůže.

Celé 3 roky jsem chodila k dr. dokonce jsem i dr. změnila protože ten první nic nedělal. ten druhý konal udělal hromadu testů ale na nic nepřišel prve jsem měla vyvolávačky pak proveru pak jsme se chtěli snažit o mimčo tak jsem dostala clostík a utrogestan ale 3 měsíce braní a tělo bez reakce :nevim: právě mi zbyl ten utrogestan tak si říkám že když MS přišla sama a podle včerejších bolestí v podbříšku jako by píchání na jedné straně by to možná byla ovulace tak jsem chtěla zbytek utrogestanu dobrat a třeba se zadaří :nevim: :nevim: ale nechtěla bych to zase pokazit nevím co by se mohlo stát když ho po týdnu zase vysadím. zeptala bych se svého dr ale on tam není a ještě pár dní nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
5.6.16 20:16

@kolmenka Utogestan nepodporuje otěhotnění a hned bych ho po ovulaci nenasazovala. Většinou se začíná brát 17.dc - 25.dc, kdy se vysadí a přijde další ms. Utrogestan se také předepisuje k případnému udržení těhotenství a je ve vyšší dávce než 1tbl 3×denně.
Já bych hned neplašila a nebrala ho :think:, počkala bych aspoň 14 - 18 dní, pak zkusila test a jestli by byl pozitivní, tak bych se pak domluvila s dokrorem na jeho případném užívání.
Ale být na tvém místě, tak bych se po 3 letech snažení obrátila na CAR. Jsou tam odborníci a určitě by vám pomohli víc než doktor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
5.6.16 21:00

No, pokud jsi si jista, zes mela ovulaci, nic tim nezkazis, i kdyz si taky uprimne myslim, ze ani nepomuzes. Kolik toho mas? Ono se to da davkovat 2-2-2 nebo taky 1-0-1. Ale byl-li tvuj zasadni problem v nepritomnosti ovulace (ktera se pak poji s nepritomnosti nebo hodne nepravidelnou MS, to je dusledek, nikoliv pricina), potom nedostatek progesteronu po ovulaci nejspis nebude tvuj problem a Utrogestan bude spis placebo nez cokoliv jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
5.6.16 22:15
@Sion píše:
@kolmenka Utogestan nepodporuje otěhotnění a hned bych ho po ovulaci nenasazovala. Většinou se začíná brát 17.dc - 25.dc, kdy se vysadí a přijde další ms. Utrogestan se také předepisuje k případnému udržení těhotenství a je ve vyšší dávce než 1tbl 3×denně.
Já bych hned neplašila a nebrala ho :think:, počkala bych aspoň 14 - 18 dní, pak zkusila test a jestli by byl pozitivní, tak bych se pak domluvila s dokrorem na jeho případném užívání.
Ale být na tvém místě, tak bych se po 3 letech snažení obrátila na CAR. Jsou tam odborníci a určitě by vám pomohli víc než doktor :palec:

Já 1 dítě už mám. je mu 8 let do car nechci jít. Buď to půjde samo nebo vůbec. Děkuji za radu a nebudu ho tedy teď brát. Jinak se nesnažíme 3 roky. 3 roky nemám MS. Snažili jsme se loni pod dohledem mého Dr. asi půl roku a když jsem viděla že ani na největší dávky tělo nereaguje vysadila jsem vše a neměla MS až do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
5.6.16 22:16
@ugluk píše:
No, pokud jsi si jista, zes mela ovulaci, nic tim nezkazis, i kdyz si taky uprimne myslim, ze ani nepomuzes. Kolik toho mas? Ono se to da davkovat 2-2-2 nebo taky 1-0-1. Ale byl-li tvuj zasadni problem v nepritomnosti ovulace (ktera se pak poji s nepritomnosti nebo hodne nepravidelnou MS, to je dusledek, nikoliv pricina), potom nedostatek progesteronu po ovulaci nejspis nebude tvuj problem a Utrogestan bude spis placebo nez cokoliv jineho.

Mám ho na 6 dní když bych brala 1-0-1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
5.6.16 22:42

Tak bych se na nej vykaslala. A zkusila promluvit s doktorem, zda ho brat, pokud by byla ovulace priste, zda ti dalsi predepise nebo je zbytecny. Mozna bych si ted nechala po te domnele ovulaci zkontrolovat hladinu progesteronu krve, zda ovulace opravdu byla a zda je progesteron dostatecne vysoky. Kdyby nebyl, Utrogestan by byl na miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
6.6.16 14:29

@kolmenka Jít do Car není nic špatnýho, záleží na tom, jak moc mimčo chceš. V Car ti mohou udělat víc testů a můžou ti najít proč to nejde. Pohlídají ti ovulaci a můžete u nich zkusit IUI. To není fyzicky a ani finančně ani moc náročné, myslím že to stojí cca 1000kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
6.6.16 19:31
@Sion píše:
@kolmenka Jít do Car není nic špatnýho, záleží na tom, jak moc mimčo chceš. V Car ti mohou udělat víc testů a můžou ti najít proč to nejde. Pohlídají ti ovulaci a můžete u nich zkusit IUI. To není fyzicky a ani finančně ani moc náročné, myslím že to stojí cca 1000kč.

Já to určitě neodsuzuji. Jen já osobně nejsem ochotná tam jít jedno dítě mám a příroda si poradí sama pokud mám druhé mít tak to tak bude nechci aby mě zkoumali doktoři. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
6.6.16 20:34

No, ono mezi nami - uz te zkoumaji :nevim: Ve chvili, kdy resis Clostil a Utrogestan, chybejici ovulaci… tak s tebou tvuj doktor dela defakto to same, co v CARu (pokud si tam nastavis limity, ze nechces inseminace ani umela oplodneni), s tim rozdilem, ze v CARu maji vice zkusenosti a vice moznosti vysetreni a hledani pricin.
Ale naprosto te chapu, pro prvni dite bych se rozkrajela a druhe ac chci moc, mam limity nekde jinde a nejsem toho ochotna podstupovat zdaleka tolik (i kdyz v mem pripade si bohuzel priroda sama poradit nemuze).
Takze - mysleno zcela uprimne a vubec nikterak ve zlem! - pokud to chces nechat na prirode a ovulace ti snad sama naskocila, vykasli se na Utrogestan, ona opravdu priroda neni blba a naprosta vetsina Utrogestanu po prirozenem poceti je nasazovana hlavne pro dobry pocit a ze se to tak dela a je vetsi jistota… nez ze by si bez nej telo ten progesteron samo nevyrobilo. Nemluvim o oduvodnenych situacich, ale to nevypada na tvuj pripad.
Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
6.6.16 21:28

@ugluk :palec: Přesně tak, mají zkušenosti a nejde o zkouzmání, ale hledání příčiny. Chtějí přeci jen pomoci, ale každý se musí rozhodnout sám, jak moc mimčo chce a co pro něj chce udělat. Kdyby záleželo na přírodě, tak je spozsta žen nešťastných. Někdy je potřeba jí pomoci ;)
Jsem na to asi podobně jaky ty, ale i pro druhé dítě udělám vše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
6.6.16 21:31
@ugluk píše:
No, ono mezi nami - uz te zkoumaji :nevim: Ve chvili, kdy resis Clostil a Utrogestan, chybejici ovulaci… tak s tebou tvuj doktor dela defakto to same, co v CARu (pokud si tam nastavis limity, ze nechces inseminace ani umela oplodneni), s tim rozdilem, ze v CARu maji vice zkusenosti a vice moznosti vysetreni a hledani pricin.
Ale naprosto te chapu, pro prvni dite bych se rozkrajela a druhe ac chci moc, mam limity nekde jinde a nejsem toho ochotna podstupovat zdaleka tolik (i kdyz v mem pripade si bohuzel priroda sama poradit nemuze).
Takze - mysleno zcela uprimne a vubec nikterak ve zlem! - pokud to chces nechat na prirode a ovulace ti snad sama naskocila, vykasli se na Utrogestan, ona opravdu priroda neni blba a naprosta vetsina Utrogestanu po prirozenem poceti je nasazovana hlavne pro dobry pocit a ze se to tak dela a je vetsi jistota… nez ze by si bez nej telo ten progesteron samo nevyrobilo. Nemluvim o oduvodnenych situacich, ale to nevypada na tvuj pripad.
Drzim palce!

Přesně mi mluvíš z duše. Pro první cokoliv pro druhé už mám hranici za kterou nejdu.

Děkuji všem za rady :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
6.6.16 21:33

@Sion no, mne uz pokusy o druhy dite kus zdravi staly (a asi jsem pro obe obetovala vyrazne vic nez byva zvykem), takze ja chci byt v prve rade zdrava mama pro to, co mam doma. Ale to by bylo na zcela jinou debatu a jak pises, kazda vime, kde ty svoje hranice mame, a tohle je vazne neprenositelna zkusenost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí