Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hledala jsem aktualni tema tykajici se KETu a nenasla jsem, tak doufam, ze se ke me nektera pridate.
V pondeli jsem podstoupila KET s dvema blastocystama a potrebovala bych s nekym rozebrat pocity.
Holky, pridejte se, at v tom nejsem sama a muzeme se vzajemne podporovat.
@bejdulka ahoj
stimuluji nyni na druhe ivf, jestli ti to teda nevadí
mam krátký protokol.Ve ctvrtek mam kontrolu a jsem zvedava kolik bude vajicek ![]()
Ja mam za sebou prvni IVF s neuspesnym ET, mela jsem dlouhy protokol a snasela jsem to vazne hrozne, noooo neco odebrali, neco se oplodnilo, ale na zamrazeni nam zbyli jen dve blastocysty, ktery se zprvu jevili vselijak, nicmene ET neklaplo, to me zavadeli morulu, trosku jsem se z toho sesypala a dala jsem si pauzu a ted skoro po roce jsem sla na KET, v nativu, bala jsem se reakce na hormony, nastesti sliznice byla ukazkova, tak doktor nebyl proti, nooooo a 5dni predtim jsem zacala brat 3×2 utrogestany a v pondeli jsem si dosla pro ty nase zmrzlinky. Hrozne se bojim toho, jak to dopadne.
Ahoj mi je za měsíc 39 let.Loni v říjnu jsem podstoupila své 1 IVF. Stimulovala jsem dle krátkého protokolu. Odebráno 13 folikulů, z nich 12 vhodných k oplodnění. Po 6- ti denní kultivaci se oplodnilo 8 vajíček.1 embryjko zavedeno, bohužel bez úspěchu.7 embryjí zamraženo. V lednu KET 2 embryjka zavedeny 2 se po rozmražení rozpadly.Tak zůstaly 3 embryjka.KET v lednu bez úspěchu. Teď v květnu další KET zavedeno 1 embryjko, a vyšlo to.
Po 14- ti dnech od KET proveden krevní test HCG 990.Tento týden ve středu jsem byla na svém prvním těhu ultrazvuku. A mimi je uhnízděno krásně v děloze. Ještě ale nemá srdeční akci, je to brzo.Ve čtvrtek jdu na další ultrazvuk a to už by mělo být vidět srdíčko. Pevně věřím, že mě štěstí neopustí a vše bude v pořádku. Čeká mě ještě dloůhá cesta. Všem přeji hodně štěstí a hlavně myslet pozitivně to je cesta k úspěchu…
![]()
@Vampyrka
tak to je super, moc gratuluji a budu drzet pesticky
muzu se zeptat, jak ti bylo po tom KETu? Me od druheho dne vzdycky chvilema boli bricho, tak nejak jako vajecniky kdyz se bourej pri ovulaci, ale jen kdyz jsem v klidu, kdyz se zamestnavam, tak to moc neresim. Snazim se to tedy moc neresit, ale ono je to hrozne tezky
beham na zachod se kontrolovat zda nespinim, proste trosku psychous
jinak my uz s manzelem mame ctyrletyho klucinu a snazime se skoro 3 roky, je me 35. Kdyz to neklapne, tak uz zamrazeno nemame a asi do druhyho IVF se moc nepozenu, pze jsem to tezce snasela. Ale myslet takhle nechci, stale nadeje je a doufam, ze se stane zazrak a klapne to. Musi ![]()
Ahoj - taky jsem hledala aktuální skupinu a našla jsem
tak se přidávám - byla jsem na KETu teďko v sobotu 4.6., je to můj první, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Na kliniku chodíme už od září, trošku se to pozdrželo tím, že se řešila genetika atd. potom nenarůstala sliznice atd.pak jsem si šla poležet do nemocnice (nezávisle na IVF) a čekala jsem na výsledky atd. a začali jsme teda znovu navštěvovat kliniku, kde jsem dostala nálepky, užívala a stále užívám utrogestan a šlo se na KET… 18.6.si můžu udělat test, 20.6.jdu na kontrolu. Moc bychom si přáli - asi jako každý pár, který to podstoupí, aby to vyšlo na poprvé. Takže ty si budeš dělat test 13.? Budu držet všem tady palce!!! ![]()
@kofolkal
Testovat mam v nedeli 12.6. a na krev 13.6.
Musim vydrzet s testovanim, ikdyz na nekterych diskuzich jsem se docetla, ze pri ket dvojky ve stadiu blastocysty pri uspechu byl TT pozitivni jiz 7den, tak nevim. Jinak porad me po chvilkach poboliva bricho a vic a vic se pozoruju
litam na zachod kontrolovat jestli nahodou nespinim
to cekani je nekonecny.
@bejdulka vydrž a já budu držet palečky! Mě řekli, že špinění nevadí, že je to někdy známka implantace, i krvácení, takže to raději moc neřešme a doufejme v to nejlepší ![]()
@kofolkal
mas pravdu ![]()
kazdopadne ja mam dve embryjka a ze se chytnou obe je 10% sance a spis se mam pripravit ma variantu ze se chytne jedno a to druhy se spinenim nebo buh vi jak odejde a o to vic se bojim o to jedno
![]()
zakazuji si na to myslet, ale copak to jde?
Nastesti kdyz jsem v praci tak na to vubec nemyslim, spis jen kdyz me pichne v brise nebo jdu zavadet utro, tak si vzpomenu, ale doma je to pak nekonecny
na palici noooooo
Ahoj holky zitra jdu do transfer, budu v očekávání 14 dni no tak jsem zvědavá jak to dopadne ![]()
@Mailouska
budu na tebe myslet ![]()
ja jsem dneska 11den po KETu a na krev jdu v pondeli. Zatim nespinim, jen poboliva bricho a k veceru ho mam jako balon. V noci bezim aspon jednou na zachod a kontroluju se porad jako blazen, zda se neco nedeje.
Nevis jestli na vysledek z krve cekas do dalsiho dne anebo ti hned reknou?
@Mailouska Taky držím palečky, ať to vyjde!!! A hlavně buď v klidu!!! ![]()
@bejdulka Tobě už se to blíží - už aby bylo 18.6., abych si mohla udělat test. Včera jsem jej koupila a měla jsem hrozné nutkání… Jinak včera jsem poprvé trošku špinila, tak si říkám, jestli je to dobré znamení či zlé, v centru říkali, že tak i tak…tak uvidíme
@kofolkal
zacinam byt nervozni, ale zkusim vydrzet do pondelka na krev a nebudu se nervovat testovanim ![]()
zase kdyz si to vezmu, jak jsem to mela pred rokem po tom ETu, tak ted to probiha uplne jinak, mam citlivy bricho, vecer jako balon, i pres utrogestan takovej vodovej vytok, furt curam a proste citim se jinak a tak nejak verim a mam pocit ze to klaplo. Snad mam pravdu a v pondeli nebudu zklamana
![]()
@bejdulka Když máš jiný pocit, tak to snad bude ten správný. Já jsem z toho utrogestanu nešťastná, asi poprvé v životě nosím intimky, no… to je jedno, pokud to tak má být, tak s tím stejně nic nenaděláme. Já mám zase od pondělka hrozně citlivé prsa, mám pocit, že jsou takové těžké atd. Jinak bříško nic, nafouklé lehce, mám pocit, že je to z těch náplastí. Dávám si 5ks každý čtvrtý den…