Mám dát umělé mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1829
15.2.18 08:44

@elibro odstrikavam rukou, odsavackou ani kapka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.18 08:45

Zkus UM. Nema smysl se stresovat. Ano, soucasny trend je kojit, kojit, kojit, co to jde, ale ver, ze i deti na UM jsou v pohode. Jde jen o to si to srovnat v hlave. Jak tu uz nekdo psal, dulezite je, abys byla v pohode ty!!! Drzim palce!

My s kojenim bojovali. U nas se neprisal, takze prilozit, nakrmit odsatym MM plus dokrmit UM, odsat a tak stale dokola… byla jsem z tohoto kolotoce uplne vystavena, MM bylo malo, nedelala jsem v podstate nic jineho nez odsavala a krmila. Jednoho dne jsem si rekla a dost. I nekojene deti jsou spokojene deti a kompletne jsme presli na UM.
Jinak vitezem Dtestu v UM je Hami a na druhem miste HIPP.

• Citovat
  • Upravit
1205
15.2.18 08:46

@tvetinka Ahoj máme podobný problém. Sice to máme trochu lepší, ale i tak se malá u kojení dost vzteká. a je to hrozný hladovec. já to zkouším řešit odsáváním mm a to jí pak dám do flašky a pokud má málo dokrmím um. zkoušela jsem i odstříkávat, ale bylo toho málo a bylo to dost zdlouhavé a namáhavé. s odsavačkou to jde bezvadně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.2.18 08:48
@kontramatka píše:
no vycházím z toho, jakou mám já zkušenost. Dítěti jsem zase po kojení nenavážila ani gram vypitého mléka, ale odsála jsem hned po kojení 20 ml. Mléka bylo tak málo, že dítě prostě nemělo tu sílu a trpělivost bojovat o každou kapku a tak nechtělo prs vůbec. Vždy po přikládání jsem si nahřívala prsa horkým ručníkem, vypila půllitr vlažného čaje a odsávala každý prs půl hodiny. A toto jsem praktikovala tři měsíce, pět krát denně a třikrát za noc. Nedělala jsem nic jiného. Bylo to naprosté psycho. taky starší dítě odstrčené, přesně jak píše zakladatelka. Doma Hirošima. Nevím jestli to za to stálo. Jsem ráda, že jsem to nevzdala, ale dnes bych to už dělala tak, že bych prostě z postele nevylezla dokud by dítě normálně nesálo. U prvního dítěte jsem neměla ani kapku mléka. U druhého jsem si to vybojovala po čtvrt roce. ale musí to být fakt za každou cenu? :nevim: Tak jsem to myslela. Chce to prostě vyzkoušet. Ale ty nervy prostě jsou a nedá se tomu poručit.

jj, to souhlasím, kojení je vysilující a přináší mnohé zrady. A je pak na zvážení, zda ev. přínost kojení stojí za ty nervy. Jen jsme chtěla říct, že to, že neodsaješ odsavačkou neznamená automaticky nedostatek mléka. Může, ale nemusí. Moje prsa na odsavačku taky nereagují, na miminí pusinu ano ;) Ale je to hodně o psychické kondici - jak si žena nevěří nebo je unavená, mléko se spouští hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
15.2.18 08:53

@tvetinka Spurt, bojkot, může toho být více.. po mojí zkušenosti se synem moc rady typu dej UM nemusím, mladej se nikdy UM nenapil ani při nejhorším bojkotu prsa, ani když jsem výjimečně pár ml odstříkala, prostě láhev si nevzal ať byla savička jakákoliv. Já měla mléka dost a přesto jsem neodstříkala s odsávačkou nic. Ale třeba v tom šátku se v klidu napil a spokojeně usnul.

Být tebou ještě bych to zkusila vydržet a začít dříve s příkrmy, třeba se brzy chytne a bude chtít kojit už jen večer a v noci, ale pokud by to nešlo tak zkus i to UM, zvlášť u druhého dítěte prostě nejde se jen 24hodin snažit kojit a nedělat nic jiného a i na UM vyroste ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.18 08:53

Vůbec nechápu, že se to tak řeší. Já od začátku neměla moc mlíka, tak holt byl malý půl napůl na mateřským i umělým. Možná měl na to někdo výčitky a řeči, ale na to jsem nedala, co se má a nemá…Když to nejde a trápí tě to a dítě taky, nevidím jedinej důvod proč to UM nezkusit. Dej jí najíst UM a třeba bude klid :)

• Citovat
  • Upravit
kytkalenka
15.2.18 09:03

Me sel maly uz napul z porodnice s prikrmem a castecne byl kojeny 3 mesice. Je to jenom o tom nepodlehnout tomu, ze musis za kazdou cenu kojit, kdyz to nejde. Ja mela spokojeny mimco a spal od malicka jak dudek. Je zdravy, psychicky v pohode a ja taky.

• Citovat
  • Upravit
817
15.2.18 09:10
@sladke-mameni píše:
@tvetinka Spurt, bojkot, může toho být více.. po mojí zkušenosti se synem moc rady typu dej UM nemusím, mladej se nikdy UM nenapil ani při nejhorším bojkotu prsa, ani když jsem výjimečně pár ml odstříkala, prostě láhev si nevzal ať byla savička jakákoliv. Já měla mléka dost a přesto jsem neodstříkala s odsávačkou nic. Ale třeba v tom šátku se v klidu napil a spokojeně usnul.Být tebou ještě bych to zkusila vydržet a začít dříve s příkrmy, třeba se brzy chytne a bude chtít kojit už jen večer a v noci, ale pokud by to nešlo tak zkus i to UM, zvlášť u druhého dítěte prostě nejde se jen 24hodin snažit kojit a nedělat nic jiného a i na UM vyroste ;)

Souhlas. Zkus to jeste mesic vydrzet a pak muzete zacit s prikrmy a hned zase budes klidnejs, ze uz dite neni zavisle jen na prsu. Se synem jsem takovychto krizi mela taky nekolik, ted zpetne vim, ze jsem si to delala sama. Byla jsem nervozni, ze nepije, prenasela tu nervozitu na nej, dite to z matky vyciti. Prso jsem mu nutila, on taky nechtel, byly dny, kdy se snad poradne nenapil. A flasku taky nikdy nechtel. Fakt to chce se uklidnit, povznest se nad to a ono se to srovna. Nech to na nem, nabizej, ale nenut, koj hodne v polospanku. Je to hodne o psychice. A to, ze neodstrikas, opravdu neznamena, ze nemas mliko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
15.2.18 09:15
@katyna1984 píše:
@kontramatka co je tohleto za blbost? V zivote jsem nic neodstrikala a svete div se, ani jedno dite hlady nepomrelo.

Pardon? Pochopitelně je naprosto běžné, že se pomocí odsávání zvyšuje laktace. Když je málo mléka a miminko má problém s pitím, tak je to skvělá pomoc pro podporu laktace. A to, že tys to nepotřebovala neznamená, že to je blbost. nebo snad všechno o čem nevíš a co neznáš je blbost? :zed: trapná poznámka z tvé strany naprosto zbytečně. Snažím se zakladatelce poradit a pomoci, protože dobře vím jaké to je. Tak si to prosím nech jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
15.2.18 09:17
@pe-terka píše:
jj, to souhlasím, kojení je vysilující a přináší mnohé zrady. A je pak na zvážení, zda ev. přínost kojení stojí za ty nervy. Jen jsme chtěla říct, že to, že neodsaješ odsavačkou neznamená automaticky nedostatek mléka. Může, ale nemusí. Moje prsa na odsavačku taky nereagují, na miminí pusinu ano ;) Ale je to hodně o psychické kondici - jak si žena nevěří nebo je unavená, mléko se spouští hůř.

To máš pravdu samozřejmě :mavam:
miminí pusina :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
15.2.18 09:20

Mně se malá taky vztekala u prsa a bylo to tim, že jsem měla málo mlíka. Zkus UM, kojení je super, ale když není mimi spokojené, tak bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
15.2.18 09:27

Dala bych ji UM. Alespon jednu davku, uvidis, treba po tom vytuhne, tobe se mezitim nalijou prsa a dalsi davku si da od tebe. :nevim:
Kojeni je kojeni, ale nervy ma clovek taky jenon jedny :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
15.2.18 15:44

Už kvůli starší dceři bych zkusila umělé mléko a lahvičku. Myslím, že to pro ni musí být strašně náročné, obě děti si zaslouží pohodu a spokojenou maminku :) Osobně to vnímám tak, že pro maminku i děti je důležitější spokojenost, mateŕské mléko miminko šťástným samo o sobě neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
16.2.18 07:23
@Janatans píše:
Už kvůli starší dceři bych zkusila umělé mléko a lahvičku. Myslím, že to pro ni musí být strašně náročné, obě děti si zaslouží pohodu a spokojenou maminku :) Osobně to vnímám tak, že pro maminku i děti je důležitější spokojenost, mateŕské mléko miminko šťástným samo o sobě neudělá.
:palec: :hug: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna