Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, jak píši v názvu, je to tak. Musím se asi vykecat. Můj příběh zní: Mám chlapečka, kterému bude 7 měsíců. Když mu bylo asi cca 5 měs., tak jsem mu jednou nechala v posteli (naší velké, kde dodnes se mnou spí, ptž se často budí na kojení a usíná u prsa)hadrovou plenku na mazlení. Pro něco jsem si odběhla a jelikož jsem slyšela jak si vejská, tak jsem si ještě došla na WC atd., pak začal fňourat, tak jsem k němu hned šla a viděla jsem ho s plenkou na obličeji. Uplně jsem se zhrozila, ale když jsem mu ji sundala, tak se na mě smál. On si ji mezitím opravdu šikovně přetáhl přes hlavu. Dodnes si všechno co může přetahuje přes hlavu a já po té zkušenosti mám o něj děsný strach. Pořídila jsem mu i spací pytel, ale někdy ho pročůrá, takže je pak přes den jen pod peřinkou, která je zatížená. Holky já vim že to mimča dělají, ale nemáte recept, jak se nezbláznit? Mám první mimi a někdy mám pocit, že to vůbec nedávám. Přitom je malej hodný, úžasný. Taky jsem pořád doma a je před námi zima:-(
Dej dítě na hlídání a zajdi si s partnerem na véču, k holiči prostě relax, už fakt magoříš promiň ale v životě se budeš o děcko ještě bát tisíckrát, až začne chodit atd a pokud jsi už tak vyřízená z prcka 7 měsíčního a vidíš všude nebezpečí co budeš dělat za půl roku. promiň mi upřímnost
Syn usínal běžně s plenou na obličeji v tomhle věku. Uklidnil se tím a usnul, musel ji mít přes oči.
Dej si plenu přes obličej sama a uvidíš, že se přes to dýchat dá.
Taky doporučuji nějaký relax
Malá si takhle přikrývala plenkou obličej pořád. Je to pro ně druh hry
a opravdu přijde období, kdy bude hůř. Naše cácorka začala chodit a to je pak nebezpečí opravdu všude, ale chce to míň stresovat, ať se nezcvoknem ![]()
Náš malý jinak než s plenkou nebo usínáčkem přes obličej nespí, to mě ještě nenapadlo se kvůli tomu stresovat ![]()
Oba synové jinak než s „ňuchňaplínou“ neusnou a omotávají si ji kolem hlavy tak pevně, že občas nechápu, jak dýchají (mladší aktuálně zvládá i několik vrstev). ovšem při sebemenším pokusu je „rozmotat“ přichází probuzení a řev, dokud jim nevrátím plenu na to správné místo…
. Mám monitor dechu a už to neřeším - očividně jsem jediná, kdo s tím má (míval) problém, kluci jsou maximálně spokojení!
Plena přes obličej je ok, spíš by mě teda děsilo to omotávání kolem hlavy - krku ![]()
Vím, že píšeš „hlavy“, ale krk je holt v mých očích kousek ![]()
Příspěvek upraven 16.12.13 v 21:59
Vzdyt s plenou pres oblicej se mu nic nestane
ja jednou malou zakryla perinou ve spanku a zije, byl ji tak mesic. Starsi dcera mela obdobi, kdy sama zalezla cela pod deku a tak spala. Miminka zas nejsou z cukru
nebezpecny je posltar, nebo nejaka hrubsi perina, ale tenka latkovka urcite ne. A v sedmi mesicich uz to neni zadny hlupacek, uz vi, ze musi otocit hlavu, umi pracovat s rucickama… co budes delat, az zacne lezt, stoupat si, chodit, to bude urazu, padu… ![]()
Souhlasím. Ty nemáš nějaké kamarádky, kamarádku co má taky mimi? Je potřeba to proložit a né být celé dny doma sama! Já jsem měla pořád něco v plánu, jinak bych se doma pomátla. Dej se dohromady, buď šťastná za syna a naplánuj si nějaké akce, výlety, nákupy, kamarádku.
Hodně štěstí.
Ps-kup ještě jeden spací pytel, ať máš klid ![]()
Moje malá má přes den pořád bryndák, protože slintá a taky si ho dává přes obličej a směje se tomu ![]()
Zrovna jsem mému prckovi pro lepší usínání zakryla očička
A dcerka si dávala plenku přes obličej pravidelně, jinak by neusnula. To je normální, neboj ![]()
Hlavne klid prosim te. Muj syn si pretahuje pres hlavu vsechno, co vidí a má z toho hroznou prdel. Pokud se ta bojíš, tak kup jeste jeden pytel a je to.
Škoda, že nemůžu fotit, protože bych bleskem vzbudila naši 3leťačku, která neusne jinak než pod lavinou plyšáků. V noci jí je chodím tajně odebírat, aby se tam vůbec vešla a kolikrát jí nemůžu najít hlavu. CCa od půl roku si už přes hlavu něco dávala, aby usnula. Klídek! ![]()