Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte mamky, omlouvám se za možná blbý dotaz, ale tak nějak mě to ted přepadlo… jedná se mi o umístění postýlky.. mám ji sice ve stejné místnosti, kde budu spát, ale od mojí postele ji dělí skříň… tedy přímo z postele na ni nevidím.. ted nevím, jestli jsem to nevyřešila spatne, jak moc je to nepraktické, když ji nemám hned vedle sebe… uz kvůli dozoru, vstávání atd.
Me to neprijde neprakticke, vstavat budes tak ci tak ![]()
nekdy bych toto i potrebovala, protoze dyz me dcera vidi v posteli tak vstava tim tuplem okamzite, tak by se jeste chvili alespon prevalovala
Pokud nemáš postýlku těsně u postele, tak do ní bez vstávání stejně neuvidíš.
Nehroť to. Přesunout, jak ti bude vyhovovat, jí můžeš vždy.
Me to nevadilo, Ela měla od začátku vlastní pokoj, tam jsem mela křeslo takový super pohodlný a velký a kolikrát jsme v něm usnuly
vstávat budes muset stejně já zkoušela mít postýlku u sebe a stahnutou hrazdu, ale to mi nevyhovovalo protože jsem stejně vstát musela, jelikož vleze mi nešla vytáhnout
pak taky jsem s přítelem chtěla mít „klid“ když jsme sami v posteli
takze jsme ji po 2 dnech přestěhovali zpátky do vlastního. A jak už bylo zmíněno když mě viděla ze koukám okamžitě vstala, takhle se jeste válela a něco si pro sebe povídala. Vyzkoušej sama co, se ti bude líbit víc ![]()
Ono si stejně moc nepomůžeš, mám postýlku hned vedle postele, čelem u mojí hlavy. Proto jsem chtěla plným čelem aby na mě dítě nevidělo. Jedinou výhodu vidím v tom, když jen vypadne dudlík, tak nemusím vstávat a jen natáhnu ruku. Pokud si stoupne tak už mám stejně smůlu a musím vstát taky. Nejradši bych ho šoupla úplně mimo ložnici, kdyby bylo kam ![]()
@Elka12 No, po zkusenostech se 2 nočníma jedlíkama mi přijde nepraktické jakékoliv umístění, kam nedosáhnu přímo z postele
ale jinak pokud takové umístění nejde, tak už je fuk, zda na postýlku vidíš nebo ne. A stejně tak můžeš mít mimčo, které bude spát celou noc a pak je to taky fuk.
Mě by to tak nějak psychicky vadilo, já bych to přestěhovala. já si to ale udělala až tak, že jsem nemusela vstávat, přirazila jsem postýlku k posteli, a vyndala ty 3 příčky, a vždycky jsem ho v případě řevu jen protáhla mezerou, a obsloužila ho
akorát jak se začal okolo půlroka převalovat, tak se mi často v noci svalil ke mě do postele ![]()
@slavuska1 Tak to my zpočátku měli sundanou celou bočnici
ale poté co na mě párkrát přistála, tak šla bočnice zpět.
Až bude větší tak se ti to bude hodit, já tenkrát musela mezi postel a postýlku dát dřevěnou desku aby na mě neviděl jinak dělal kraviny a nespal
Ja bych teda postylku jinde než přiraženou k posteli nebrala. Nemusela jsem se hnout z postele v noci hoodně dlouho ![]()
No přestěhovat není kam, musela bych koupit třeba koš nebo nějakou cestovní postýlku, kde by třeba ze začátku spinkala v noci a ja ji mela hned u posele. tak právě nevím, jestli je toto nutné ![]()
NIkdy jsem neměla postýlku přiraženou k posteli, vstávání mi nevadilo..Noční jedlík byl pouze první, prostřední spávala celou noc téměř od začátku a nejmladší se v noci budila po 3 hodinách, potom už jen jednou během noci a cca od 8 měsíců vůbec..Taky jsem zjistila, že když nejsem přímo u nich, lépe spí, ale nedala bych dítě do vlastního pokoje.
Na postýlku jsem neviděla u prostřední, taky byla v druhém rohu místnosti a přepažená jiným nábytkem. Měla jsem v postýlce monitor, který dodal klid. Já bych to bez monitoru „nedala“, mám ráda na spaní úplnou tmu.
Po příchodu z porodnice jsem je měla těsně u postele, bála jsem se že se v noci nevzbudim
, já blázen… Čím jsou starší, tím dál je stehuji a teď už jsou ve svém pokoji, jinak bych se už vůbec nevy
spala…
@Elka12 Ze začátku mimčo moc nevidí, takže jemu to bude jedno. A ty stejně budeš vstávat na kojení, podání dudlíka. Až uvidí a začne vnímat, tak když tě neuvidí, že jsi vzhůru, je větší šance, že nezačne prudit a zabaví se samo v postýlce.