Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
NIkdy jsem neměla postýlku přiraženou k posteli, vstávání mi nevadilo..Noční jedlík byl pouze první, prostřední spávala celou noc téměř od začátku a nejmladší se v noci budila po 3 hodinách, potom už jen jednou během noci a cca od 8 měsíců vůbec..Taky jsem zjistila, že když nejsem přímo u nich, lépe spí, ale nedala bych dítě do vlastního pokoje.
Na postýlku jsem neviděla u prostřední, taky byla v druhém rohu místnosti a přepažená jiným nábytkem. Měla jsem v postýlce monitor, který dodal klid. Já bych to bez monitoru „nedala“, mám ráda na spaní úplnou tmu.
Po příchodu z porodnice jsem je měla těsně u postele, bála jsem se že se v noci nevzbudim
, já blázen… Čím jsou starší, tím dál je stehuji a teď už jsou ve svém pokoji, jinak bych se už vůbec nevy
spala…
@Elka12 Ze začátku mimčo moc nevidí, takže jemu to bude jedno. A ty stejně budeš vstávat na kojení, podání dudlíka. Až uvidí a začne vnímat, tak když tě neuvidí, že jsi vzhůru, je větší šance, že nezačne prudit a zabaví se samo v postýlce.
Do konce 2. měsíce malého jsem měla postýlku hned vedle postele, jakmile malej měl 3 měsíce, putoval do svého pokoje
A za mě je to vůbec nejlepší řešení ![]()
Holky díky, docela me to uklidnilo
to abych si nepřipadala jako "krkavčíů matka, že mám hned od začátku postýlku přepaženou skříní ![]()
@Elka12 nutne to neni, je to o zvyku, jak si to kazdy udela…ja ji taky nemela u postele, i kdyz jsem mohla otocit postel o 90° a prirazit ji k nam, ale stejne bych vstavala tak ci tak, vybrala jsem si postylku bez stahnuti hrazdy, me se zadna designove takova neliba
a kvuli funkcnosti jsem ji nevybirala
nechtela jsem byt takova, ze se jen prevalim na stranu vytahnu prs a muzu spat
i nocni kojeni jsem si uzivala
![]()
@alsem díky… no představy o tom, co me čeká mám samozřejmě pouze sprostředkovaně, takže vlastně vubec netusím.. tak jsem vděčná za každé poznatky
vím že si to nakonec každá mamka udelá podle svého, ale inspirace, hlavně od zkušených se hodí ![]()
@CokeLady no tebe se radeji na nic neptám
… díky bohu se tu najde i nekdo normální, kdo odpoví a ne se jen jízlivě vysmívá
a když ti to přijde tak strašně pitomý dotaz, tak nechápu, proč vůbec reaguješ!!
Mladší měla od porodnice postýlku ode mě přes dvoje dveře a schody a taky to fachčilo ![]()
Pokud cítíš, že je to takhle špatně, pak to prostě špatně je.
@CokeLady chapu tvuj postoj, ale mozna by to v loznici slo udelat i jinak a jako prvorodicka se chce jen poradit, znat jine nazory…myslim, ze zalozena temata o hledani duchu a jmena pro dite je mnohem strelenejsi ![]()
@CokeLady tak sem nelez!! co je tobe do toho co z toho budu mít nebo ne?? jsi dokonalá, chápu. Tahle pitomost tě jistě velmi pohoršuje. Kéž jednou dosáhnu tvé geniality
.. hezké vánoční svátky a bud tak hodná a příště ušetři všechny hloupé mamky s podobnými hloupými dotazy a nevyjadřuj se, když je to pro tebe tak pohoršující.. Ale chápu, on se vždycky nějaký rýpal najde, tomu se vyhnout nedá…
@alsem díky, tak nejak jsem to myslela. Nečekám že to za me nekdo vyřeší, jen jsem chtěla znát názor a radu…
@CokeLady píše:
@alsemok, takže můj názor: s dítětem jsme se rušili, nevyspala jsem se kvalitně v jeho přítomnosti, od narození byl v pokojíčku s monitorem dechu. Jestli je postýlka za skříní, asi k tomu má prostorově důvod, jestli ne, ať jí přesune před skříň.
Kazda to mame jinak, ja bych zase neusla kdybych nemela postylku narazenou u hlavy