Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, teď v sobotu je u nás předpouťová zábava. A starší syn (16) se mě ptal ptal jestli může jít? Pustily byste ho nebo ne?
A to je vesnicka? Vsichni se vicemene znaj? To bych ho asi pustila, ale zopakovala bych mu pravidla a pripomnela, ze nedodrzeni se tresta… zadna zabava do 18 ![]()
@Elenhorkova píše:
Ahojky, teď v sobotu je u nás předpouťová zábava. A starší syn (16) se mě ptal ptal jestli může jít? Pustily byste ho nebo ne?
Jo. Proč ne? ![]()
Pustila a jestli se tam všichni vicemene znaji tak bych zduraznila, že se k tobě vše donese, třeba ne hned, ale donese, tak at si da pozor
![]()
Jasně že pustila, jen ať si to mladí užije. Samozřejmě s mírou, ale já už v 16 normálně po zabavach běhala, dokonce jsem i pozivala alkohol a to ne na vesnici, ale v Praze, kde si myslím, že je to v určitých aspektech horší než na vesnici kde to kazdy zná.
Proč ne proboha? Já od 15 byla na víkendy u přítele… pokud to není diskotéka 18+ tak nechápu důvod proč by nemohl jít
Ja mela hodne prisne rodice, ale na diskoteky jsem s kamaradkami mohla od 15 let, doma do 0:30. Byli jsme male mesto, vedela jsem moc dobre, ze kdybych neco vyvadela, tak se to domu dotane raz dva. Takze vhodne chovani zaruceno.
@Elenhorkova Pusť ho a buď ráda, že máš normálního kluka který se chce bavit jinak než hraním her ![]()
Ano. Já běhala od 15ti návrat do 4 do rána. Nikdy jsem nepřišla opilá nebo neudělala průser. Prostě mu vysvětli pravidla a řekni mu ať je respektuje a bude moci chodit dál i jindy. Jak tu píšou holky buď ráda, že chce žít i jinak než virtuálně