Pubertální dcera a parádění se

Anonymní
8.9.19 17:28

Pubertální dcera a parádění se

Ahoj holky,
Chtěla bych radu především od vás, který mají /měli dceru v pubertě.
Mám 13-tiletou dceru(za pár dní 14-tiletou) v pubertě..Je v tom věku kdy chce být kočka a chce se líbit..
A přišla s tím, že by chtěla gelové nehty..Já jsem proti těm gelovkam…Nechce se mi za to dávat každý měsíc tolik peněz(řekla bych, že musíme doslova řešit každou korunu)…Vy byste to dovolili?
Jak to mají vaše dcery s líčením a celkově s módou? Od kolika jste to dovolili?
Jak často chodíte nakupovat oblečení a kosmetiku?
Můj manžel je proti tomu, aby se dcera parádila..

Nechte anonym nebo diskuzi smazte.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13047
8.9.19 17:32

Snažila bych se jí vysvětlit, proč zrovna gelovky ne.
Jinak s paráděním problém nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
8.9.19 17:33

HOlce bude 14 za pár týdnů, ráda se pěkně obléká, ale nemaluje se teda. A o nehtách ještě nic neříkala, ale v tomhle věku bych jí je teda nepovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.9.19 17:33
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Mám 13-tiletou dceru(za pár dní 14-tiletou) v pubertě..Je v tom věku kdy chce být kočka a chce se líbit..
A přišla s tím, že by chtěla gelové nehty..Já jsem proti těm gelovkam…Nechce se mi za to dávat každý měsíc tolik peněz(řekla bych, že musíme doslova řešit každou korunu)…Vy byste to dovolili?
Můj manžel je proti tomu, aby se dcera parádila..Nechte anonym nebo diskuzi smazte.

A když ti 6 maminek z 10 napíše, že by gelový dovolily, tak co? Najdeš peníze? Přemluvit manzela, že je to normální? Já bych lak na nehty dovolila. Gelovky ne. Já v patnácti nenalicena nešla ani s odpadkama. Naším to vadilo, takže jsem se malovala až ve škole. Teď… Licim se jen ve výjimečných případech. Je fajn, že o sebe dcera chce dbát… Samozřejmě musí respektovat vaší finanční možnosti. Já bych jemné líčení-třeba linku, jemný stín, lesk na rty… Dovolila.

Příspěvek upraven 08.09.19 v 17:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
8.9.19 17:34

Dceři jsem ty gelovky ve čtrnácti dovolila, ale nadšená jsem z toho nebyla. Líčení mi nevadilo, měly ho všechny holky, nebo většina. Samozřejmě, jsem koukla aby nevypadala jak kašpar, ale nebylo třeba, líčila se dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Machstep
8.9.19 17:37
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Můj manžel je proti tomu, aby se dcera parádila..Nechte anonym nebo diskuzi smazte.

Tak ať jde na brigádu. My když jsme něco chtěli takhle tak hold brigáda. :)

• Citovat
  • Upravit
6889
8.9.19 17:40

Pokud na to nemáš peníze tak bych jí prostě řekla, že na to nemáš a aby si je nechala udělat jednou tak to je zbytečný. Obyč lak ji nestačí? Tak co lampu domů? Bude mít narozky tak bych koupila lampu a nějaký laky na začátek zbytek by byl na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
8.9.19 17:43

@Machstep legální brigáda je možná až po ukončení základní školní docházky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
8.9.19 17:45

Mám stejně starou dceru. O prázdninách si gelové nehty přála k svátku, tak jsem jí je dovolila. Stejně jí do konce prázdnin odpadly. Líčí si oči rasenkou a používá bb krém. Oblečení jí kupuju to, co potřebuje ( samozřejmě se snažím, aby bylo moderní a líbilo se jí). Pokud chce něco navíc, šetří si z kapesneho a peněz, které dostává třeba od babiček apod třeba k narozeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Machstep
8.9.19 17:48
@Anetalu píše:
@Machstep legální brigáda je možná až po ukončení základní školní docházky :zed:

Fakt? My jsme chodili už na základce. Letáky, pak call cetra..

• Citovat
  • Upravit
4155
8.9.19 17:50

Gelovky bych nedovolila, ať se snaží a má pěkné svoje nehty a ať si je i lakuje, ale gelovky ne. Líčení bych jemné dovolila, lepší ať se maluje doma v klidu než se zmalovat jako obrázek ve škole na wc. Každopádně by si to měla platit z kapesného.
Moje dcera, skoro 12, už to na mě taky zkoušela. O prázdninách měla dovoleno lakovat nehty a zkoušela se líčit, nebo spíš používat řasenku atd., ale jen doma. Jednou ji tak viděl její milovaný děda, který prohodil něco o zmalovaném ksichtíku a od té doby je klid. Ještě na to má dost času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
8.9.19 17:55

Mám dceru o rok mladší. Ačkoliv mám sama gelovky, dceři bych je nedovolila. Ale nemám problém s lakováním nehtů.
Dcera se začala líčit teď na začátku školního roku. Potřebuje maskovat akné, takze jsme spolu vybraly make-up a pudr. Postupně asi nastoupí i řasenka, uvidíme.
Oblečení nakupujeme docela často. Ale to jak pro dceru, tak i pro mě :mrgreen: už se těším na příští víkend :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
8.9.19 18:08

Pred par dnama mela dcera 16.narozeniny.
Gelove nehty si nechává delat od 14-ti, na nehty chodi jednou měsíčně..
Asi i nejak od tech 14-ti se maluje, ale přirozeně. Jen make-up, korektor, rozjasnovac, pudr +řasenka a v 15-ti se naucila delat i pekne linky, ake ty do skoly moc nenosí..Hodne si potrpi ma vlasy -nekdy si je žehlí, nekdy kulmuje.
Ke kosmetičce chodi na úpravu oboci a vyčištění pleti a na ty gelovky..
Myslim si, ze asi ani nejde odpoved, jak casto nekdo chodi na nákupy obleceni atp :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
8.9.19 18:12
@Anetalu píše:
@Machstep legální brigáda je možná až po ukončení základní školní docházky :zed:

Může prodávat noviny, sbírat sběr atd. Přivydělat si může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
8.9.19 18:15
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Líčení jo, nebo nějaká úprava ano, ale gelovky to je ještě brzo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí