Jak vysvětlit dítěti, že nemůže vběhnout do silnice

1502
7.9.19 11:17

Přivázat na vodítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43039
7.9.19 11:21

My jsme ukazovali rozjetá zvířátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.9.19 11:26

@GitD pokud budeš pokaždé jezdit autem, tak se to nenaučí nikdy. Prostě vytrvat. Párkrát se vztekne a jednou to přijde.
Pokud víš, že se vysmekne, musíš lépe držet. Klidně bych pořídila pásek na ruku (taky jsem o něm uvažovala).
U nás to přišlo ve 4 letech. Dodnes se občas vysmekne, ale už reaguje na moje ječení.
My byli ve 3 letech v nemocnici na operaci, takže jsem mu velice drsně vysvětlila, co by následovalo po přejetí autem.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
7.9.19 11:26

Ukazovala jsem přejetá zvířátka a když se pokusil vysmeknout, tak dostal párkrát přes zadek. Ale stejně jsem mu v tomhle věku nemohla důvěřovat na 100%, že zastaví a rozhlidne se. Kór když třeba na druhé straně viděl někoho známého.

• Citovat
  • Upravit
137
7.9.19 11:32

@GitD ahoj, syn to samé. Dlouho trvalo než se to naučil, ale pomohla mi rada od dětské psycholožky Pekařové z knížky „Jak žít a nezbláznit se“, kde radí pokud dítě přeběhne a neposlechne, tak zavolat zpět a vysvětlit, že takto ne a vzít za ruku a říct tak pojď a teď to uděláme správně. Párkrát jsme se takto vraceli a neuvěřitelně to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.9.19 11:40

Ukazat zajeta zvirata. Ze pak bude taky na placku a mrtve, pokud nebude poslouchat.
Mozna bude mit taky pro deti nejaka videa Besip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
7.9.19 12:01

Nejvic pomohlo, ze jednou videl, jak se na nej to auto ritilo a brzdilo :lol: Synovce zase sejmula duchodkyne na kole, jela krokem nastesti, hlavne, ze ji se nic nestalo. Takze on dostal jeste nalozeno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.9.19 13:24

A zkoušela jsi dítěti říct, že teď povede přes silnici ono tebe? Já to takhle zkusila a syn se bál do té silnice vlézt, i když nejbližší auto bylo strááááášně daleko a přešli bychom 3× tam a zpátky. Celkem mě to překvapilo, jak když jsem mu dala tu zodpovědnost, jak se pak zachoval.
Ale na každé dítě platí asi něco jiného. Ta výše zmíněná rada z knížky Jak žít a nezbláznit se mi také přijde dobrá.

• Citovat
  • Upravit
4140
7.9.19 13:42

U nas to stejný :roll: I kdybych tisickrat vysvetlovala, domlouvala, hubovala a jednu placla, tak po tisici prvy utece :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí