Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@GitD píše:
@_.Emilyyy
Mohu se jen zeptat tvá dcera si ty nehty platí sama?
Ne a ani to po ní nechceme..
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Chtěla bych radu především od vás, který mají /měli dceru v pubertě.
Mám 13-tiletou dceru(za pár dní 14-tiletou) v pubertě..Je v tom věku kdy chce být kočka a chce se líbit..
A přišla s tím, že by chtěla gelové nehty..Já jsem proti těm gelovkam…Nechce se mi za to dávat každý měsíc tolik peněz(řekla bych, že musíme doslova řešit každou korunu)…Vy byste to dovolili?
Jak to mají vaše dcery s líčením a celkově s módou? Od kolika jste to dovolili?
Jak často chodíte nakupovat oblečení a kosmetiku?
Můj manžel je proti tomu, aby se dcera parádila..Nechte anonym nebo diskuzi smazte.
Gelove nehty mi pripadaji hnusne, jsou silne, vypadaji umele, hlavne kdyz jsou delsi…hnusne je kdyz odrustaji..nedovedu si predstavit proc to nekdo nosi..
Taky mám doma 14 letou žábu, skoro teda už 15…gelovky bych nedovolila, jsou nechutné, ničí vlastní nehty. Moje dcera buď lakuje, nebo má nalepovaci odněkud z drogerie. Oblečení, s tím je to tak, že se poslední rok, dva paradi maximálně. Mám pocit, že je snazší ji živit nežli satit. Řešíme to částečně dobrým anglickým sekacem. Treba tu budu za socku, ale oblečení je tam kvalitni, minimálně nosene a přitom módní. Make up si dělá sama uz pres rok, sminky si kupuje z kapesneho. Vlasy tonuje hennou. Jako sluší ji to, no. Akorát s ni řeším jiný problém, tohle je cajicek. Může i prituhnout..
![]()
Já to teda vezmu z jinýho konce. Opačnýho. Ve čtrnácti jsem za mámou přišla, že chci k narozkám gelovky. Do té doby mi je dovolit nechtěla, ale k těm narozeninám.. no a nosila jsem je s přestávkama celkem dlouho. Teď, ve svých dvaceti letech už se mi ani lakovaný moc nelíbí na mně a nosím svoje přírodní, už kvůli práci cukrářky. Každopádně líčení naši nikdy neřešili, pokud jsem to nepřeháněla. Chtěla jsem se líbit, byla jsem v pubertě a to si myslím, je celkem pochopitelný. Je v období, kdy se začíná zajímat o kluky a je ve stadiu, kdy si mysli, že umělá krása je lepší. Jen ji nechte, ať si na všechno přijde sama. Já sama jsem nosila podpatky od prvního stupně, líčila se taky, o umělých nehtech, barvených vlasech nebo krátkých sukních ani nemluvě..nic z toho se našim nelíbilo, ale věděli, že bude lepší mě nechat, ať si to zjistím sama. Dnes se skoro nelíčím, protože jsem zjistila, že jsem mnohem hezčí nenamalovaná, podpatků se mi válí asi 20 párů v botníku a před krátkou sukní dám přednost džínům s teniskama. Musí si na všechno přijít sama a myslím si, že bude lepší, když jí u toho teď budete moci asistovat, než kdyby to potom doháněla a tohle všechno zkoušela sama, až na ni neuvidíte a nebudete to moct nijak ovlivnit.
jooooo a od 15 jsem chodila po brigádách a když jsem něco chtěla, tak jsem si hold čekala na kapesný. ![]()