Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak je mozny ze chlapy tady vzdycky vyplodi.tak dlouhou story ![]()
Já na jednu stranu chápu, že máš o ségru strach, ale na druhou stranu je to už docela velká holka. Kdyby jí oblboval kluk o dva roky starší, asi by se to tolik neřešilo. Jestli jí ten chlápek neubližuje, nedá se nic dělat. Holka by se taky mohla v tomhle věku zaseknout a sbalit doma kufry. Zkusila bych zjistit, co je ten chlap zač - jestli není ženatý, násilník, úchyl nebo tak něco, jestli jí neblbne hlavu, aby se vykašlala na rodiče a odjela s ním. To by byl průs… ideální by bylo, pokud by byl ženatý. Další varianta je pohrozit jemu, aby jí nechal, ale to už se pohybujeme trochu v telenovele
No vzhledem k tomu, že si psal, že spolu máte dobrý vztah, bych prostě se ségrou sedla a řekla bych jí to natvrdo. Vím to, mám o tebe strach z toho a toho důvodu. Možná se bude vztekat, ale co už. A tak propro.. Chápu tvoje pocity, ale je ti dotoho celkem velký bobek..
proberete to a bude zase fajn.
Nedělej nic, není to tvoje věc.
Maximálně se na to sestry zeptej, jestli je spokojená s tím jak to je, ale nikomu nikde nevyhrožuj a nesnaž se to řešit.
Jestli se má někdo o něco bát, tak je to ten čtyřicátník co mu motá hlavu šestnáctka.
A ano - téměř jistě není její první a budeš se muset smířit, že tvoje sestřička je sexuálně aktivní.
Jako když to řekneš rodičům, tak se stane co? Máš pocit, že zamilovanou šestnáctku nějaké zákazy udrží? Maximálně se jen vystíhuje váš otec, jehož přístup k dceři ovšem bude patrně hrát roli v tom, že si hledá náhradního tatínka na sex.
Prostě si tím sestra holt musí projít a to nejlepší co pro ni můžeš udělat je maximálně ji utěšit, až to skončí.
@Anonymní píše:
Ahoj, zdravímtak já jsem spíš z pohledu tvé sestry, neboť z vlastní zkušenosti vím že starší chlap ti může pomotat hlavu
stalo se mi něco podobného, kdy jsem se dala dohromady o 17 let starším chlapem a bála sem se to někomu říct aby mě neměli za blázna, našim se to taky nelíbilo ale nic my neřekli protože čekali tak nějak že to stejně nevyjde a taky že jo nevyšlo to po chvilce společneho bydleni ale tenkrát kdyby mi někdo řekl promysli si to pořádně tak bych si to možná rozmyslela a vyhnula se všem těm blbym komentářům atd. Já bych si o tom promluvila s mamkou jestli máte dobrý vztah a třeba bych ji řekla ať to nikomu zatím neříká a že tě to trápí a uvidíš, myslím si že pokud je mamka v pohodě tak to pochopí a třeba se ségry nenápadně zeptá sama jestli někoho má nebo tak. Nevím jestli jsem ti pomohla ale to je můj názor
Děkuju. Mámě bych to řekl, když už, radši než tátovi. Jenomže si myslim, že pro ní by to byl takový šok, že by si to prostě pro sebe dokázat nenechala a hned by na ségru vlítla a to zase nechci. Ale je to jedno z těch nejlepších řešení no, nic moc lepšího mě nenapadá.
@playerdom2602 a co sestra? Jak by zareagovala ona, kdyby ses jí na to zeptal? Třeba by ti řekla že jen flirtuje a nic vážného to není. Na druhou stranu je pravda, že ona si to musí vyřešit sama na to stejně každý musí přijít sám, protože jestli je do něj zamilovaná tak zákazy ani nic takového nepomůžou ba naopak to ještě zhorší vztahy mezi vámi. Jenže neznám povahu tvé sestry to je taky těžké radit ![]()
@7.straka Jak jste psala že si ségra může sbalit kufry, tak to je pravda a jeden z důvodů, proč se bojim s tím jít ven. Takhle, když ségra neví že to vím, je všechno v pohodě. Ženatý co my víme není, ale taky se můžeme plést, jistý si nejsme. Jestli je to nějakej násilník se zjišťuje těžko, ale myslím že by se to na ségře poznalo, kdyby jí nějak ubližoval
@pantomima Jestli se nedostaneme k ničemu jinýmu, tak snad k tomuhle jo. Nemám potřebu do toho zatahovat rodiče, aby kvůli mě měla ona problémy, to by mi moc nepoděkovala. Dík
Pokud máš o ségru takový strach, co si třeba sjednat schůzku s tím chlapem. Říct mu, že nechceš působit hystericky, ale že on musí pochopit, že ségře je 16 a ty o ní máš strach. Udělat takovou kamarádskou schůzku, jen si s ním normálně pokecat.
Uvidíš co je zač a jestli je potřeba na něj upozornit rodiče. Pak bych se do toho víc nevrtala.
@Anonymní píše:
@playerdom2602 a co sestra? Jak by zareagovala ona, kdyby ses jí na to zeptal? Třeba by ti řekla že jen flirtuje a nic vážného to není. Na druhou stranu je pravda, že ona si to musí vyřešit sama na to stejně každý musí přijít sám, protože jestli je do něj zamilovaná tak zákazy ani nic takového nepomůžou ba naopak to ještě zhorší vztahy mezi vámi. Jenže neznám povahu tvé sestry to je taky těžké radit
Nevím, jestli by flirtovala s jedním chlapem tak dlouho. A žádný drahý kabelky si domů nenosí, takže to taky nebude důvod. Btw ona byla vždycky v pohodě, hodná a chytrá a nikdy ani s nikým nechodila. Jsou mezi námi jenom 2 roky tak jsme si vždycky celkem rozuměli, nechci na ní být hnusnej, chápete…
Buď to nech být, nebo si o tom promluv se sestrou…proč vztah tají? Boji se rodičů? Stydí se za staršího přítele? Nebo to nechce zveřejnit on? Tohle se 100% otočí proti tobě. Když to řekneš rodičům, tak tě bude sestra nesnaset, že jsi to prasknul. Když to neřeknes a rodiče se to dozví jinde (a dříve nebo později se to dozví) odneses si to od nich… Jestli se se sestrou máte tak rádi, měl bys ji poprosit, aby to rodičům řekla sama, že tě to trápí a jsi v bezvychodne situaci. Pokud nedělá nic špatného nemá důvod to tajit.
Ahoj, zdravím
tak já jsem spíš z pohledu tvé sestry, neboť z vlastní zkušenosti vím že starší chlap ti může pomotat hlavu
stalo se mi něco podobného, kdy jsem se dala dohromady o 17 let starším chlapem a bála sem se to někomu říct aby mě neměli za blázna, našim se to taky nelíbilo ale nic my neřekli protože čekali tak nějak že to stejně nevyjde a taky že jo nevyšlo to po chvilce společneho bydleni ale tenkrát kdyby mi někdo řekl promysli si to pořádně tak bych si to možná rozmyslela a vyhnula se všem těm blbym komentářům atd. Já bych si o tom promluvila s mamkou jestli máte dobrý vztah a třeba bych ji řekla ať to nikomu zatím neříká a že tě to trápí a uvidíš, myslím si že pokud je mamka v pohodě tak to pochopí a třeba se ségry nenápadně zeptá sama jestli někoho má nebo tak. Nevím jestli jsem ti pomohla ale to je můj názor