Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anna95 Zas tak dobré kamarádky nejsou. A přítelkyně je pro radikální řešení = říct to rodičům. Nebyla by nadšená, kdyby měla mojí ségře nějak citlivě promlouvat do duše.
Tobe ani tvoji pritelkyni do toho nic neni. Nadelaly jsme se segrou v puberte spoustu prusvihu, ale vzdycky jsme si vzajemne kryly zada. Jestli mas fakt nutkani do toho rejt, tak si promluv se segrou. Rodice do toho netahej - oni budou zbytecne vystresovani, nic s tim stejne udelat nemuzou a se segrou si nevratne poskodis vztah.
Nevím přijde mi to už moc let od sebe… 16 a 44 let. Sama jsem měla v 17 o cca 13 let staršího chlapa a i když sem s ním byla dlouho vím, že to byla chyba… Ja bejt tebou si se ségrou o tom popovídám (v klidu), ale měla bych asi podmínku, že bych ho chtěla poznat osobně.
Za prvé se mi zdá hodně divný, že jí 44letý chlap dělá cucfleky, to mi nějak nesedí. To je spíš výsada puberťáků, ne? Za druhé si myslím, že je to sestřina věc. Pod zákonem není, takže může chodit i se staříkem, ač se Ti to může zdát divný. A za třetí si myslím, že 44letý si spíš dá pozor, aby do něčeho nevlítla, než nějaký mlaďoch. Z toho mi vychází, že bych nedělala nic, max si se ségrou promluvila, ale netuším, proč by Tě měla poslouchat ![]()
@playerdom2602 Chceš radu? Nepleť se ostatním do života, nesleduj sestru a nech ji být.
Je to její věc.
Hele víš co, ono každá tvoje akce bude „po zásluze potrestána“ ![]()
Popravdě, řekla bych, že ségra je nad zákonem, chlap jí očividně nebije, ani si ji nevydržuje, a že jsou mladý žáby celý žhavý do postarších chlápků je celkem normální…
Maximálně bych ségře při vhodné chvilce řekla něco v tom smyslu, že si ji tuhle zahlídl s tím jejím šamstrem, a ať je opatrná a kdyby byl problém, tak ať ti dá vědět.
Bude si o tobě sice myslet, že si debil, ale když přijde na lámání chleba, bude vědět, že v tobě má oporu.
Jakákoliv jiná tvoje iniciativa dost pravděpodobně zažehne požár… ![]()
Moji kamarádce takový vztah se starším mužem vyšel, už je s ním přes 15 let a je ve věku našich rodičů. Sestře bych do života nezasahovala, třeba si spolu rozumí. On bude nejspíš rozvedený a ví co od života chce, může být fajn.. Věk prostě nehraje roli, pokud si spolu dva lidé rozumí. V těch 16 letech už sestra jistě ví co dělá pokud je rozumná.
Jako který normální chlap ve 44 klátí 16?! WTF! To prostě není normální. A ještě když o tom nechce mluvit ani s tebou. Je jasný, že jí říká, ať to tají. Normálně jí zmanipuloval.