Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nezoufej já se stresovala 14 dní po tom co mi doktor řekl, že se mu to nechce podle ultrazvuku líbit, ale že tomu dáme čas a uvidíme a nakonec to dobře dopadlo teď je tomu už skoro 13 let
Pokud je hcg nizke tak je to treba individualni,ale nemelo by klesat,zkus v pondeli zavolat kolik jsi ho mela
http://rodina.cz/…/journal.asp?…
tam jsou vsechny tablky hcg,mrkni na to az uplne dola
Motýlku, záleží co viděl dr. před 14 dny…(čili v 7+3) Jestli pouze váček, bez embrya, tak by těhotenství mohlo být mladší, i když si stejně myslím, že po 14 dnech už by měl být vidět plod a srdíčko. Já jsem v 7+3 měla embryo 1cm (ale vím přesně, kdy jsem otěhotněla).
V 10.tt by mělo být zhruba embryo 2-3 cm, takže to by nepřehlédl.
Takže bohužel to spíš vypadá na tu horší variantu. Pokud bys měla pořád jen váček, tak revizi v pohodě odmítni, váček se začne brzy rozpadat a odejde sám. Revize je v tomhle případě úplně zbytečná. Nic se ti nestane. Já jsem nosila 4 týdny mrtvé embryo 2cm a taky se mi nic nestalo, až potom jsem šla na revizi.
v 7 týdnu viděl taky jen váček…teda spíše dva…říkal že to vypadá na dvojčata bylo to takový dvojitý…tak říkal že se uvidí co se z toho vyvyne …no a nakonec to vypada že se nevyvinulo vůbec nic
myslím, že jsem skoro jistě otěhotněla o víkendu 26-28. v těchto dnech…na revizi fakt nemusim kdyz je tam jen vacek??ja furt trochu věřím, že se tam něco objeví ale je mi jasný že je to spíš nereálný
ja jsem musela na revizi mela jsem vacek ktery odpovidal tak 5 tydnu,nebo spise mito bylo doporuceno,aby se to vsechno vycstilo,a nedostala zanet,ale doktor ti poradí.
Motýlku, nemusíš na revizi… Váček je jen malinká dutinka s tekutinou, není na ní co „revizovat“. Po pár týdnech se sám rozpadne a přijde MS. A potom se budete moct zase hned snažit (po revizi doporučují pauzu 3-6 měsíců, i když ani to není nutné).
U nás revizi doporučují každému, ale v takhle brzkém stadiu je fakt zbytečná. Navíc může mít komplikace, můžou ti přitom poškodit děložní stěnu nebo seškrábnout víc sliznice než je třeba a pak bys mohla mít problémy s dalším otěhotněním.
Ale pravděpodobně to budeš muset sama říct, že jí nechceš, nikdo ti tu možnost dávat nebude.
ahojky vsem…tak jsem dnes byla u doktora a bohuzel to dopadlo spatne
prohližel na ultrazvuku ale bylo to špatný…ve středu ráno nastupuju na revizi
mám z toho hrozný strach…nikdy jsem nebyla ani v nemocnici
budu tam muset byt pres noc…je mi hrozně smutno…už jsem se tak těšila jak to všem budu oznamovat a místo toho tohle
prý se to stává…a půl roku musím počkat
to je hrozně dlouhá doba, je to opravdu tak dlouho potřeba??
motylku ,to je mi moooc lito,vim co proziváš,ja jsem na revizi byla nastoupila jsem rano,je to velmi kratky vykon cca 10minut,prispi te a pak se probudis na tzv dospavacim pokoji,za hodinu jsem byla uplne vzhuru, a v 13:30 jsem sla domu,pres noc tam byt rozhodne nemusis je to ranne stadium tehu,ta revize je neco jako miniinterupce(jako ten vykon,minimalni zasah.neboj)sama jsem zdravotni sestra a byt na opacne strane je uplne o necem jinem,ale opravdu muzes za cca 5 hodin domu,obrecela jsem to ale pak se mi ulevilo,ja jsem totiz asi 3 tydny porad cekala co bude a nebude s mimi dal,a uz jsem z toho byla psychicky hotova,rekla jsem si bud at je mimi v poradku,nebo nez aby bylo nejake postizeene tak at uz to skonci a muzeme pracovat na druhem ,pockala jsem na prvni ms a uz to s manzelem zkousime,ptala jsem se na rovinu doktora jak to je a on rikal ze jeho nazor je(bylo to mlade tehu taky jsem mela jen vacek) ze pokud ma byt tehotenstvi dobré tak ikdyby na tebe trakare padaly tak bude a pokud nema byt tak muzes lezet …atd a dobre nebude,ze pokud se budu citit dobre tak by necekal,takze dostala jsem 1MS,ovulaci mam(dle ovulacnich testu) a tak to zkousime,uvidis prebolito je to tezke,moc ale chce to cas,a po potratu je jak pohnojeno uvidis brzo budes zase tehu,drzim pesticky!! ![]()
mooc děkuju za podporu
to je tak kratký?a nebolí to potom?doktor mi řekl že tam nastoupím ve středu ráno a ve čtvrtek ráno domů…že prý mám první těhotenství tak mě tam nechaj…snad to brzo přebolí a budeme to taky moct brzo zkusit znovu
tohle bych už ale nechtěla zažít
já jsem vlastně mimčo ještě neplánovala…ale jak to přišlo tak jsem se začla hrozně těšit…a tak přemýšlet v duchu co a jak bude…a pak tohle…ale snad to příště vyjde…ještě aby nebyl nějaký problém ve mě
přeci jen je mi už třicet…z té hystologie se pozná jestli není nejaký problém se mnou? tak přeji hodně štěstí při snažení a at se brzy zadaří
![]()
me je taky pres 30,presne 31........ne vazne tam nemusis byt pres noc,zeptej se na to v nemocnici,se mnou tam byla jedna pani a taky s myslela ze tam bude pres noc,ale nevim jake je to u vas ja byla v prerove,neboli to jen po tom mas takovy pocit jako po menzes a je ti smutno ale prejde to a pak se zacnes tesit na nove zkouseni,doktor rikal ze to bylo tak male zehistolka nic neukazala,a ze se to proste nekdy tak stane,ze to zaridi priroda,tak uvidime ja mam testy na stitnou zlazu,toxoplasmozu,hiv…atd alevse mam z prace(delam v nemocnici)muj doktor nechtel jeste delat nic,tak uvidime,drzimpesti a zvladni to!!!!!!!!!!!!!
Motýlku být tebou, opravdu bych tu revizi odmítla… Ale to je tvoje věc.
Přes noc tam být nemusíš - pokud půjdeš na zákrok ráno.
Já jsem po revizi půl roku nečekala, začali jsme se snažit hned po první MS.
Motylku, prožila jsem totéž před třemi týdny.
V 7+0 jsem šla na první utz a byly tam dva žloutkové váčky. Otěhotnit později jsem nemohla, vím kdy byla ovulace. V 8+2 jsem byla znovu na utz a sice se tam objevil zárodek, ale srdíčko pořád nebylo. Dr. mi ještě vzala hcg a klesalo z 20 tis na 17 tis. no a v 9+1 jsem šla na revizi.
Na podzim jsem potratila spontánně, tenkrákt jsem si vynutila na revizi nejít, protože jsem krvácela a pak to odešlo samo. Teď jsem ale žádné krvácení neměla, měla jsem pořád i těhu příznaky, proto jsem na revizi šla. Paradoxně je revize méně bolestivá než ten spontánní potrat. Ráno přijdeš do nemocnice, vezmeš si punčošky, odvezou tě na sál, píchnou narkozu na 10 min a za chvíli se probereš. Hodinu a půl po zákroku jsem šla domů, nic mně nebolelo, ani jsem nekrvácela, jen špinění. Vůbec se není čeho bát, jen je to celé smutné, protože tam kolem chodí ty maminy s pupkama.
Potom je důležité si kontrolovat teplotu a jestli nebolí břicho nebo silně nekrvácíš. Ale u mně bylo všechno hned v pořádku, byla jsem za chvíli jak rybička, jen ta doba do dalšího snažení se mi hrozně táhne. Chci počkat 2MS ale i tak je to dlouhé, mám dlouhé cykly.
Dr. mi vzala krev na trombofilní mutace, zbývající vyšetření mi prý udělá až po třetím potratu.
Neporadily byste mi holky jaké testy z krve, na jaké infekce je dobré udělat? Zkusila bych ještě přemluvit obvoďáka. Slyšla jsem o toxoplazmoze, borelioze, listerioze. Je ještě něco dalšího?
Děkuju moc za radu
ahojky…dekuju za info…stejne se bojim…kazdej rika ze to nic neni,ze to potkava spoustu holek..ale je to divnej pocit
snad to zvladnu…co ze mi daj punčochy?? tak se zkusím zeptat jestli mě nepustěj domů dřív..ale doktor říkal do rána do osmi…a neotěhotnět mi říkal půl roku…no tak jsem zvědavá…hlavně aby nebyl problém ve mě…
motylku posílám hodně síly na dálku..je mi líto, co se ti stalo . Sama jsem to prodělala a vím, jak ti asi je. U mě byla problém tzv. přepážka na děloze. Bohužel jsem musela třikrát potratit a prodělat zánět, aby si toho někdo všiml. Děkuji ještě jednou ústecké gyn.pohotovosti
Po odstranění jsem zdárně otěhotněla..bohužel půl roku je normální čekací doba po každém gyn. zákroku.
Hlavně si nic nevyčítej, odpočívej a hodně trpělivosti..