Mimoděložní těhotenství?

verona
23.4.10 13:53

Mimoděložní těhotenství?

Dobrý den,

měla jsem zpoždění, těhotenský test pozitivní (čárka nebyla stejně silná jako kontrolní, ale vidět byla). Poslední MS byla 9.3. Dnes jsem byla na kontrole u DR a ten mi řekl, že v děloze nic nevidí. Hodnota HCG je 687, a doktor řekl, že vidí malé množství volné tekutiny. Straší mě mimoděložním těhotenstvím a doporučil mi pozorování v nemocnici. Bohužel se mi to vůbec nehodí. Navíc si myslím, že ovu jsem mohla mít o týden později, takže by to byli dnes necelé 3 týdny od oplodnění, místo 4. Co si o to m myslíte? Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
95
23.4.10 14:04

Ahojky, když jsem si přečetla tvůj příspěvěk, tak jsem si říkala, jestli to nepíšeš náhodou o mně :-D Já jsem navštívila doktora s tím, že mě bolí v podbřišku, prohlédl mě a taky nic neviděl. Naštěstí mi vzal krev a druhý den jsem si měla zavolat ohledně výsledků. HCG jsem měla 495. Měl taky podezření na mimoděložní těhotenství, tak mě hned poslal do nemocnice. Ob den mi brali krev na HCG a dělali ultrazvuk. HCG pěkně stoupalo a za tři dny se z mimoděložního těhotenství vyklubala dvojčátka (4.tt) :dance: Dnes už jsem v 27.tt…
Přeji ti, ať ti to dopadne dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
23.4.10 14:08

S mimoděložním těhotenstvím bych si nezahrávala, i když u tebe o něj vůbec nemusí jít. Podle ms jsi v 6+3, něco by už tam být vidět mohlo, ale pokud jsi otěhotněla o týden později, tak by jsi byla 5+3, což je na UTZ ještě brzy. Nicméně po mé zkušenosti s mimoděložním bych si raději do té nemocnice lehla a nebo si zašla v pondělí na krev, plod je možné vidět na UTZ až od hodnoty hcg 1200-1500, což by jsi mít v pondělí, maximálně v úterý mohla. Tak ti držim palce, aby bylo vše OK a o mimoděložní se nejednalo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
23.4.10 15:19

nechci , tě nějak strašit - ale já jezdila po tři týdny na ultrazvuk a na krev<> Pořád mě stím strašili a já tomu vůbec nechtěla věřit - hodnoty byly takové 668, 101, 1872 - každá týden - v děloze nic stále neviděli zkoumali mě jak o život a pořád nic - minulý týden v pátek jsem jela do nemocnice stím , že víc krvacím a bez bolestí - a hned jsem jela na sál - protože to bylo mimoděložní v 7tt! raději poslechni lékaře. Oni vědí co ti říkají - hned po mě šla další na mimoděložní. Ale tobě přeju , ať to není . A ať ti to vše dobře dopadne a držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
23.4.10 17:21

ahojky já mela taky parádní hodnotu a v deloze tekutinu…také mimodeložní a za5 min 12 už bylo před prasknutím…a jinak me nic nebolelo jen sem týden už krvácela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verona
23.4.10 19:08

Děkuji za příspěvky, v nemocnici jsem podepsala negativní revers a šla domů. Napadlo mě totiž podívat se do bloku, kam si píšu MS a snažení. Oplodnění mohlo být tedy v rozmezí 28.3 - 3.4. Což by na ultrazvuku ještě nemuselo být vidět. DR to bral jen podle MS. Ale já jí měla cca týden, pak ještě chvíli špinění, tím pádem se mi celý cyklus posunul. To jsem si u něj bohužel neuvědomila. Trochu jsem se tím uklidnila a v pondělí zřejmě zas naklušu ke svému gynekologovi.

• Citovat
  • Upravit
deps
23.4.10 19:22

Verono,já byla u doktora ve 4t+2,tedy 16 dní po oplodnění a již tam viděl dutinku,takže podle mě by tam mělo již něco mělo být vidět.

• Citovat
  • Upravit
1128
23.4.10 20:48

bohužel se přikláním také k té horší variantě,určitě bych do té nemocnice šla,přeci je jdem o život,strašně bych ti přála,aby to bylo normální těhotenství,do nemocnice běž,a když to těhotenství bude v pořádku,tak budeš mít krásnou zprávu,držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
6.4.13 15:19

Ahoj holky,
před pár dny jsem našla pozitivní těhotenský test. Šla jsem k doktorce, protože už jednou jsem měla mimoděložní těhotenství. Na UZ samozřejmě nic. Tak mi vzali krev. Hodnota HCG byla 1349. V pondělí jdu znova na kontrolu. V podbřišku mě nic nebolí, cítím se dobře, žádné špinění, prostě nic. Při tom prvním to bodalo jak nožem už od začátku.
Tak jsem z toho taková nesvá.
Podle MS bych měla být 5+3, ale spali jsme spolu cca 22 den cyklu, takže by to vycházelo o týden méně - opožděná ovulace.
Doktorka říkala, že to může být klidně rané těhotenství v děloze, které ještě není vidět nebo mimoděložní nebo odumírající :nevim:
měla jste některá tak vysoké HCG u mimoděložního a žádné příznaky? :nevim:
 J

• Citovat
  • Upravit
540
19.5.13 22:26

:! Ahoj mamky,
nemáte některá podobnou zkušenost nebo radu? Bojím se mim. těhotenství…

Poslední MS jsem měla 19.4. a 2.5. asi ovulaci (neměřím BT) přičemž pouze 1.5. jsem měla nechráněný styk, při kterém mohlo dojít k otěhotnění. Dělala jsem si několik testů a do termínu předpokládané menstruace jasně negativní. Další test jsem si dělala dnes tj. 3 den po vynechání (tj.31 den cyklu) a byla tam slaboulinká čárka, zatím tzv.duch, ale byla tam.
Slaboulince jsem zašpinila, pobolívá mne podbřišek, celý víkend je mi zle, motá se mi hlava a MS nikde. Normálně před menses nemám sebemenší problémy a na tyto stavy netrpím. První těhu bylo naprosto bez problémů a příznaků…těhu jsem zjistila cca 14 DPO.

A teď mám obavy jestli by se nemohlo jednat o mimod. těhotenství… Další styk jsem neměla a takto slabý proužek na testu až 31 den ( 18 DPO - pokud byla v termínu) se mi moc nezdá… Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.5.13 22:48

Zkus zajít k dr na krev, i z krve jde poznat mimoděložní těhotenství podle toho jak hCG roste - ale musí se dělat víc odběrů za sebou :nevim: Na UTZ nevím, tam by to asi taky poznal, ale u tebe bude asi moc brzy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.5.13 08:37

Ahoj, pri mimodeloznim hodne boli brisko na strane, je to ostra bolest, me to budilo i v noci. Jinak ma Atominnka pravdu, HCG vetsinou neroste, i kdyz co jsem si nacetla, i to neni pravidlo, bohuzel. Drzim moc palce, na tu krev si urcite zajdi a uvidis:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
20.5.13 10:40

@Jimiša takové myšlenky jsou hodně předčasné. Jsi na začátku a mimoděložní těhotenství se projevuje nejčastěji mezi 6-8tt. Mě teda v 5tt.
Ale mě píchalo v podbřišku jako nožem.
HCG mi rostlo uplně normálně, takže podle HCg se to na 100% nepozná. Musí tě hlídat přes UZ a krev na HCg ti budou odebírat taky. Jestli poroste málo, je to asi tohle.
Zatím v děloze stejně nic neuvidí.
Bu´d tebou, tak ještě nestresuju. Myslím, že tvoje obavy jsou zatím zbytečné. Každé mimčo produkuje HCg jinak, takže čárečka může slabší, než u prvního. A taky nevíš, kdy jsi měla přesně ovulaci, ne?
fakt si myslím, že to bude v pořádku. příznaky co máš, má hodně holek.
Ale jestli se opravdu bojíš, tak si to nech pohlídat u lékaře.

• Citovat
  • Upravit
540
20.5.13 22:29

Ahoj mamky, děkuji ze příspěvky…nedalo mi to a zavolala jsem své lékařce. Sama mi potvrdila, že to HCG (pokud byl styk pouze ten jeden a toho 1.5.), tak by to mělo už být na testu víc vidět. Na UZ je dost brzy - nešlo by vidět nic. Nicméně, že si mám udělat zítra ráno další test a pokud bude výsledek opět nejistý, mám dojít na krev.

Jinak ovulace mohla být posunutá, ale to by snížilo možnost otěhotnění - vždy´t se uvádí životaschopnost spermií cca 48 hodin - nebylo víc příležitostí to zkusit - chlap mi odjel pracovně mimo město a dosud je pryč. Druhého prcka bych moc ráda, tak se třeba na myšlenku těhotenství příliš upínám a ty příznaky zveličuji…Dělám o víkendu v hospodě a je to tam fyzicky náročný…tak mi může být blbě i z únavy…a třeba těhotná vůbec nejsem.

Mě jen zaráží, že si jak těhotná připadám, ale test není evidentní - proto i zvažuji možnost mim. těh…ale jak píšu výše…možná to jen moc chci a moc se pozoruju.

Ještě jednou děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.7.14 14:22

Ahoj, poprosím vás o par rad. V poděli jsem prodelala mimoděložní s odebraním levého vejcovodu. včera jsem začela krvacet jako pri menstruaci.tak nevím jestli je všecko v poradku, pročetla jsem par članku a pišou že nekdo to dostva az za tyden dva. dekuji predem za rady. a jeste muzou se použivat tampony? petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí