Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych jí řekla, že půjdu, ale řeknu pravdu… auto tam nebylo, nepotkávala jsem ho, tedy tam zřejmě nebydlel.
rekla bych ze bydlim ve stejnem baraku, ze se tam nezdrzoval - nevidela jsi ho tam, auto tam nebylo atd ale ze loznici a Wc samozrejme kontrolovat nechodim …
rekla bych to takhle kamaradce at si rozhodne sama, kazdopadne nevis presne co mezi nima je a lhat kvuli tomu? taky by mi to vadilo…
Ano to jsem jí řekla ale to jim prý stačit nebude…ale já lhát nechci:(Bojím se problémů a kdyby mě nečekaně zaskočili nějakou otázkou.....dnes jí mám dát vědět a jsem opravdu na vážkách…nejspíš jí napíšu že ano ale že lhát nebudu jen aby jim to stačilo,vím že jí jde o každou korunu.
Já bych asi šla. Kdybych stopro věděla, že tam nechodí a ještě bydlela v jednom baráku a byla si tím jistá. Přeci jenom jde spíš o to dítě, aby mělo dostatek penízků. Nebrala bych to vůbec jako křivé svědectví. Některá pravidla jsou nastavena dost přísně. Ber to, že to děláš pro dobrou věc, nejdeš někoho podrazit a lhát v něčem zásadním. To hlavní, proč tam jdeš (že se nestará), je pravda.
urcite bych nelhala a navic zabredavat do takovych osobnich problemu druhych lidi je dost nevdecne - jestlize ona tvrdi ze tam chlap nebydlele a on e ano nebo ze ji penize dval, tezko nekdo potvrdi opak…na obou stranach…
ty vis co vis a tohle si musi vyresit se svym chlapem ona.. jestli ze je mu za tezko dat penize na sve deti, stejne ho platit nedonuti - posle ji jednou za par mesice smesnou castku aby na nej nemohly urady a je to..
takovych pripadu je hafo…
Hellik píše:
Já bych asi šla. Kdybych stopro věděla, že tam nechodí a ještě bydlela v jednom baráku a byla si tím jistá. Přeci jenom jde spíš o to dítě, aby mělo dostatek penízků. Nebrala bych to vůbec jako křivé svědectví. Některá pravidla jsou nastavena dost přísně. Ber to, že to děláš pro dobrou věc, nejdeš někoho podrazit a lhát v něčem zásadním. To hlavní, proč tam jdeš (že se nestará), je pravda.
jenze ona ukrivdena zenska je taky schopna si „pribarvit“ veci vic nez je zdravo, do toho nikdo treti nikdy nevidi…
no já vím co mezi nima a je ale v té době jsem tam prostě nechodila.....on jí dělá dost zle ted teda chce aby ho vzala zpátky ale po tom co jí udělal ona nechce ani se jí nedivím.....já jsem tam byla až déle stěhovali jsme se a nějak nebyl čas.....asi prostě kývnu ale lhát nebudu řeknu co vím a snad jí to pomůže…ona si musí půjčoval aby vyžili on jí dá kulový a sociálka taky zatím ne…
beruska2× píše:öno není co přibarvit načapal ho v posteli s jinou a ne poprvé tka už neodpustila,ona ted má nového přítele a je ráda že se ex zbavila ,jen jí jde aby platil aspon ty alimenty,jasně že ho nikdo nedonutí pokud nebude chtít stejně platit nebude ale chce udělat maximum víte jak to myslímHellik píše:jenze ona ukrivdena zenska je taky schopna si „pribarvit“ veci vic nez je zdravo, do toho nikdo treti nikdy nevidi…
No jasně. Když jsem to četla, tak jsem si říkala, že kdybych měla říkat něco, co nevím, tak bych taky nešla. Já si myslím, že samozřejmě lhát můžou oba a většinou si obě strany přibarvují. Ale pokud mám svědčit, že tam nechodí a stopro to vím, že tam nechodí, tak proč jí nepomoc. Na druhou stranu bych se taky bála, že se do toho zamotám. Rozhodně bych nelhala v těch zásadních věcech, to ne.
Hellik píše:
Já bych neriskovala. Kdyby se pravda (že jsem tam nebyla) provalila, tak by to bylo horší i pro kamarádk (horší než kdybych řekla pravdu, která by třeba nestačila). Protože tím by se zpochybnilo vše, co kamarádka kdy kde řekla.
Řekla bych kamarádce narovinu, že svědčit půjdu, ale budu říkat jen pravdu.
jo už jsem se s ní domluvila řeknu pravdu nebudu lhát fakt mám z toho strach i když to stejně nevím co mě tma čeká
Já bych u soudu řekla, že jsem se zdržovala v bezprostřední blízkosti oné paní natolik, abych poznala, jestli tam chodí nebo ne. A že jsem zcela přesvědčena, že jsem ho tam neviděla. To je pravda, ne? Neříkat, že jsi byla u ní - a nebyl tam. To bys lhala. Řekni pravdu, ale důrazně, třeba to stačit bude. Je možné, že kamarádka Tě argumentem, že nebude, jen žene do kouta. Řekni co víš, ale řekni to jasně a pevně. Pak budeš vystupovat jako věrohodná osoba.
už jsme domluvené napsala jsem jí že nebudu lhát že prostě řeknu co vím naspala mi že to stačí tak snad to stačit bude ale i tka mám bobky taková věc brr
Crystal87 píše:
už jsme domluvené napsala jsem jí že nebudu lhát že prostě řeknu co vím naspala mi že to stačí tak snad to stačit bude ale i tka mám bobky taková věc brr
v klidu
takovy veci tam resi denne na kila ![]()
Ahoj holky radši jako inko,nikdo to vědět nemusí…
Kamarádka po mě chce abych jí šla svědčit k soudu,ale mám obavy…Rozvádí se a potřebuje dosvědčit,že její ex tam od určitého měsíce není,potřebuje svědka co tam prý v té době chodil…poprosila mě.Vím že tam nebyl ale v té době jsem tam nechodila,pouze jsem v té době bydlela ve stejném baráku,takže jsem viděla že on se tam nezdržuje,neparkuje,apod…Ona prý potřebuje někoho kdo tam v té době chodil na návštěvy,ovšem to já nebyla,nikoho jiného bohužel nesežene…je to kvůli alimentům zpětně…jaký na to máte názor?Mám strach a nepřijde mi správné si to přibarvit že jsem tma chodila když v té době ne,nechci mít nějaké problémy za křivé svědectví či tak.jaký na to máte názor?