Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
beruska2× píše:Crystal87 píše:v klidu
už jsme domluvené napsala jsem jí že nebudu lhát že prostě řeknu co vím naspala mi že to stačí tak snad to stačit bude ale i tka mám bobky taková věc brrtakovy veci tam resi denne na kila
já vím ale tomuhle se raději vyhýbám stačil mi soud s mým otcem a ted tohle ![]()
Oživuji diskuzi. Dnes ( překvapivě před pár minutami ) mi pošťačka donesla doporučený dopis z MěÚ. Mám jít, na radnici, podat svědectví k události kdy se poprali lidé u nás v práci. Háček je v tom, že ten den jsem pryč, vlastně celý týden. Sice je to v ČR, ale cca 80 km daleko. Byl někdo nucen tohle řešit? Zítra budu volat referentce která to vyřizuje. Můžou mi dát náhradní termín, případně svědectví doložit úředně ověřeným dopisem? Již jsem svědčila u soudu, ale na úřadě ne, tak nevím jestli je nějaký rozdíl.
@NovápaníA me treba volali jaky termin mi vyhovuje, ale to jsem byla svedcit na kriminalce…podle me se telefonicky domluvit na jiny termin da. Ono se to da i na soude..takze urad uplne v klidu
@NovápaníA To záleží na více okolnostech… Pokud se jedná např. o dovolenou, kterou můžete odložit třeba dokladem o rezervaci ubytování, neměl by to být problém. Z jednání vás omluví a pokud bude řízení pokračovat, předvolá na jiný termín. Taky se může stát, že bude mít svědků více a vaši výpověď už nebude k rozhodnutí potřebovat. Určitě to řešit co nejdříve a domluvit se.
@smurfka teď jsem našla informacíi, že soukromé aktivity ( např. výkon koníčku ) není důvod k neúčasti na přestupkovém řízení. Ale třeba svatba nebo pohřeb jo. To ale asi budou chtít doložit. Tak jsem zvědavá co řekne ta úřednice
![]()
@Travelerka díky, bylo nás tam asi šest, i s těmi bitkaři. A potvrzení, kde budu mám.
Příspěvek upraven 11.06.19 v 19:12
@NovápaníA jo od soudu se pise ze pokud se nedostavi tak pokuta 50 tisic, ale to kdyz se clovek dopredu neomluvi, myslim ze v pohode vymeni termin. Ne vzdy to vychazi vsem svedkum, je cas dovolenych, bud v poho..urcite vyhovi.
@smurfka manželův známý se jako svědek (k soudu ) nedostavil a do práce pro něj přijela eskorta
Ale jestli platil pokutu, nebo kolik, nevím.
@NovápaníAa omluvil se? Taky jde o to jestli to bylo poprve nebo uz se nedostavil vicekrat.
@smurfka Podle manžela měl svědčit rozvádějícím se sousedům, kteří se poprali. Prý to považoval za šaškárnu, které se nechce zúčastnit. Možná si nechtěl dělat zlo s příbuznými těch sousedů ( vesnice ). Více nevím, ani které straně měl svědka dělat.
@NovápaníA
Je jedno jake strane, pokud se dopredu omluvil, nemohla ho tahnout eskorta, pokud se na to vysral a delal ze nic, tak to pak jo.
Pokud se někdo bez omluvy nedostaví, běžně se udělují pořádkové pokuty a potom se předvádí policií. Někdy se pak předvádí hned bez prvotní pokuty. Lidi kolikrát na předvolání kašlou a pak jsou překvapení, že si pro ně do práce nebo domů přijde eskorta ![]()