Mam malo penez?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Taky jsem se rozčilovala, že kámoška na poště má víc než já. Ale radši budu říkat, že pracuju na soudu, než jako prodavačka kdekoliv ![]()
- Citovat
- Upravit
A ty děláš na směny, vikendy? Já jsem taky v kanceláři, ale beru v potaz i tyhle věci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekvalifikovaná administrativa je podle mě pod prodavačkama.
Tím spíš, že to chce dělat každý, kdo neumí nic specifického.
Příspěvek upraven 19.02.20 v 15:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, jak moc jsi schopná. To, že má kamaradka víc než ty… Proč by neměla? Mít VŠ
nebo ji studovat znamená, že musíš mít vyšší plat než člověk s vyucnim listem?
To asi ne… Já jsem z velké rodiny, kde jsem černá ovce, jediná bez VŠ. A hádej co. Dosud jsem brala ze všech nejvíc
tak se zamysli, ve vzdělání to být nemusí. Třeba prostě jen nejsi tak schopna jako ta kamarádka…
Příspěvek upraven 19.02.20 v 15:58
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne, mam posledni dobou smisene pocity z prace, posledni dobou se vsude zveda mzda, no me vcera zvedlo ze zidle ze moje kamaradka ktera ma vyucni list (nic proti) bere vice nez ja studujici vs (zatim tedy s maturitou). Kamaradka pracuje jako pokladni v mensim supermarketu, ja sekretarka - tedy objednavky, dochazky, prace za nekolik manazeru, jeste je to docela dost formalni firma, tedy hledi dost na etiketu hlavne dresscode - podpatky, silonky, saty a sako, rikam si jestli by mi nebylo lepe jako prodavacka, kdyz berou vic a ja si tu musim hrat na nejaka hogo fogo a prodavacky pak maji vyssi plat nez ja. Jinak kamaradka 23 cisteho, ja 21, vim ze to neni o dost ale jde o princip, samozrejme ji to preji, ale rada bych za tuhle praci co mam rada vice penez, treba to obleceni take na neco vyjde a zadne osatne nemame
Kamarádka má výuční list, ty máš maturitu - a co? Jestli máš pocit, že jsi podhodnocená, hledej práci, kde budeš mít víc. Máš, co nabídnout? Papír ze školy je ti na nic, ten má dneska kde kdo. V tom z principu není žádný problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jako se rozčilovat, že vyučený instalatér bere víc než docent na univerzitě. Což bere. To je zákon nabídky a poptávky. Nejsou prodavačky, tak musí s platem nahoru. Sekretářek a různých office manažerů je přebytek, tak přece ti nikdo nebude zvedat plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to v tom supermarketu je většinou lék na dřina, to mi potvrdili všichni známí, kteří kdy jako prodavači pracovali… Je těžké to srovnávat. Zatím máš tedy maturitu, kariéru nejspíš začínáš, a zajímalo by mě, odkud plyne pocit, že se všude zvedá mzda? Třeba mí rodiče, můj manžel i tchýně dělají pro stejné firmy už několik let a žádné navýšení mzdy se nekonalo (ani u jednoho, sem tam se bavíme o situaci na trhu atd).
Jinak pokud máš pocit, že už tam děláš dost dlouho, jsi schopna, máš dobré výsledky a práce a zodpovědnosti hodně, proč se nezkusit na navýšení mzdy zeptat? Případně i na příspěvek na oblečení, když je dress kód vyžadován? Když se zeptáš slušně, určitě tě nevyhodí, možná tě s tím prostě jen odmítnou, nebo ti aspoň dají výhled do budoucnosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo ja dělala s kamarádkou, každá teda jinou napln práce, ale stejný zaměstnavatel. Ona VŠ, plný úvazek a měla stejně jako já na poloviční s vyucnakem
hele záleží jestli máš možnost někam růst, postupovat v kariéře. Nicméně se to nezdá, ale prodavačka, aby dosáhla těch 23 tisíc tak se musí nadrit, brát víkendy, leckdy směny delší než 12 hodin, je to těžká práce jak fyzicky tak psychicky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne, mam posledni dobou smisene pocity z prace, posledni dobou se vsude zveda mzda, no me vcera zvedlo ze zidle ze moje kamaradka ktera ma vyucni list (nic proti) bere vice nez ja studujici vs (zatim tedy s maturitou). Kamaradka pracuje jako pokladni v mensim supermarketu, ja sekretarka - tedy objednavky, dochazky, prace za nekolik manazeru, jeste je to docela dost formalni firma, tedy hledi dost na etiketu hlavne dresscode - podpatky, silonky, saty a sako, rikam si jestli by mi nebylo lepe jako prodavacka, kdyz berou vic a ja si tu musim hrat na nejaka hogo fogo a prodavacky pak maji vyssi plat nez ja. Jinak kamaradka 23 cisteho, ja 21, vim ze to neni o dost ale jde o princip, samozrejme ji to preji, ale rada bych za tuhle praci co mam rada vice penez, treba to obleceni take na neco vyjde a zadne osatne nemame
vsupermarketu by ses posr… to ni ver smeny na vikendy neustalej tlak udelaj prines dobehni… Dodelej hlavne tu vejsku to je dulezitejsi nez 2 usmolene tisice rozdil
proste to chce cas ale jako sekretarka opravdu vic mit nebudes i ten obchodni zastupce ma vice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Běž dělat prodavačku do supermarketu…
Budeš mít víc peněz a dresscode zdarma, navíc tě nebude bolet pr.del od sezení…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko a požádala jsi zaměstnavatele o zvýšení mzdy? Třeba Ti přidá… Jinak je to jak píšeš, v dnešní době jsou prodavači v hypermarketech placení stejne jako lidi v administrativě.. Zase na druhou stranu bych s nima neměnila, raději budu sedět v kanceláři, dělat práci co mě baví, budu u toho hezky oblečená, nez doplňovat konzervy do regálů, nebo se otravovat na pokladne se zákazníkama..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi nepřijde jako nepoměr. Zase si vem, že jako studentce ti v práci vycházejí vstříc - předpokládám, že chodíš na semináře a zkoušky. V těch administrativních pozicích dost záleží i na jazykovém vybavení, a pokud máš třeba jen 2 cizí jazyky (a třeba jen jeden céčkový), tak to je pro studenta celkem hezká výplata. Zase na druhou stranu máš mnohem víc možností najít si něco lepšího i obsahově (záleží na oboru), zatímco kamarádka zůstane +- na stejném. A osobně považuji vyučeného člověka za „erudovanějšího“ než random maturanta ze SŠ apod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží z čeho máš maturitu, co případně umíš a jakou vš studuješ. Popravdě na tvém místě bych už davno hledala jinou práci. nebo si vylepšovala kvalifikaci. Pravda, nevím z jakého jsi kraje, ale taky po okolí mají i ve fabrikách o dost víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale zase kolikrát jsou ty platy těžce vydřené… jde i o to jak je ta práce těžká než jen o vzdělání… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit