Mam malo penez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
139
19.2.20 16:13

Dva tisíce navíc a už se citis blbě jelikož děláš VŠ.
VŠ není všechno, to neznamená ze budeš brát víc peněz. Znám to z rodiny a ano všichni berem víc jak on. Někteří dokonce dvojnásobek mzdy..
Spis se koukni co ona děla a co ty, proste má daleko větší prac. vykonnnost.
Ty sedíš, ona neprosedí cely den jak ty.
Má fyzickou zátěž, ty nulovou.
Přesto bys radši aby to podle tebe bylo spravedlivé a brala min, má vyucak a ty jsi vážený student VŠ.
Vybrala sis sama, nefnukej a změn to, můžeš jít taky dělat prodavačku. Volba je na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.2.20 16:18
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne, mam posledni dobou smisene pocity z prace, posledni dobou se vsude zveda mzda, no me vcera zvedlo ze zidle ze moje kamaradka ktera ma vyucni list (nic proti) bere vice nez ja studujici vs (zatim tedy s maturitou). Kamaradka pracuje jako pokladni v mensim supermarketu, ja sekretarka - tedy objednavky, dochazky, prace za nekolik manazeru, jeste je to docela dost formalni firma, tedy hledi dost na etiketu hlavne dresscode - podpatky, silonky, saty a sako, rikam si jestli by mi nebylo lepe jako prodavacka, kdyz berou vic a ja si tu musim hrat na nejaka hogo fogo a prodavacky pak maji vyssi plat nez ja. Jinak kamaradka 23 cisteho, ja 21, vim ze to neni o dost ale jde o princip, samozrejme ji to preji, ale rada bych za tuhle praci co mam rada vice penez, treba to obleceni take na neco vyjde a zadne osatne nemame

Tak si zvykej, protože taková je holt realita. Jsou pozice pro VŠ, kde se vydělává málo a spousta lidí s nižším vzděláním bere víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
19.2.20 16:25

Tak si běž vyzkoušet práci v obchodě, tahání těžkých věci, nepříjemné zákazníky, odpovědnost za peníze, přesčasy, práci od rana do večera, o víkendu. A přestaneš závidět :mavam: :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
19.2.20 16:30

Tak předpokládám že v kanceláři ti nikdo neřekne že jsi kráva, nikdo na tebe nevytáhne nůž, neohrožují tě zloději a fěťáci, neřvou na tebe zákazníci a nadřízení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21976
19.2.20 16:31

Když už zdůrazňuješ tak tu maturitu, tak jistě víš, že plat se vždy uvádí v hrubé mzdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.20 16:36

@ka2ka Tak v kanceláři jsme slyšela částo nějakou tu nadávali, jednou jsem byla skrcena, párkrát mi bylo vyhrožováno zabitím, párkrát mi do kanceláře přišla pomoci ochranka. Fetaky jsem v práci taky měla, za podřízeného jednou dokonce zrovna propuštěnoho vraha (brzy začal byl v práci agresivní). Záleží na tom, co člověk dělá, kde dělá.

• Citovat
  • Upravit
14376
19.2.20 16:37

@mado to by přece musela přiznat, že kamarádčin plus dělají jen příplatky za víkendy a směny, které ona nemá a o víkendu si užije svůj volný čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.20 16:37
@Anonymní píše:
@ka2ka Tak v kanceláři jsme slyšela částo nějakou tu nadávali, jednou jsem byla skrcena, párkrát mi bylo vyhrožováno zabitím, párkrát mi do kanceláře přišla pomoci ochranka. Fetaky jsem v práci taky měla, za podřízeného jednou dokonce zrovna propuštěnoho vraha (brzy začal byl v práci agresivní). Záleží na tom, co člověk dělá, kde dělá.
*nějakou tu nadavku
  • Citovat
  • Upravit
15492
19.2.20 16:39
@Kriss Tina píše:
Jo ja dělala s kamarádkou, každá teda jinou napln práce, ale stejný zaměstnavatel. Ona VŠ, plný úvazek a měla stejně jako já na poloviční s vyucnakem :lol: hele záleží jestli máš možnost někam růst, postupovat v kariéře. Nicméně se to nezdá, ale prodavačka, aby dosáhla těch 23 tisíc tak se musí nadrit, brát víkendy, leckdy směny delší než 12 hodin, je to těžká práce jak fyzicky tak psychicky…

To mi přijde teda dost nepoměr, že měla půlku toho, co ty. A ten rozdíl ve vzdělání. Nedovedu si představit tu náplň práce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
19.2.20 16:40
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne, mam posledni dobou smisene pocity z prace, posledni dobou se vsude zveda mzda, no me vcera zvedlo ze zidle ze moje kamaradka ktera ma vyucni list (nic proti) bere vice nez ja studujici vs (zatim tedy s maturitou). Kamaradka pracuje jako pokladni v mensim supermarketu, ja sekretarka - tedy objednavky, dochazky, prace za nekolik manazeru, jeste je to docela dost formalni firma, tedy hledi dost na etiketu hlavne dresscode - podpatky, silonky, saty a sako, rikam si jestli by mi nebylo lepe jako prodavacka, kdyz berou vic a ja si tu musim hrat na nejaka hogo fogo a prodavacky pak maji vyssi plat nez ja. Jinak kamaradka 23 cisteho, ja 21, vim ze to neni o dost ale jde o princip, samozrejme ji to preji, ale rada bych za tuhle praci co mam rada vice penez, treba to obleceni take na neco vyjde a zadne osatne nemame

no není nic jednoduššího, než dát výpověď a jít do kteréhokoli supermarketu tu pokladní dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
19.2.20 16:40
@Anonymní píše:
@ka2ka Tak v kanceláři jsme slyšela částo nějakou tu nadávali, jednou jsem byla skrcena, párkrát mi bylo vyhrožováno zabitím, párkrát mi do kanceláře přišla pomoci ochranka. Fetaky jsem v práci taky měla, za podřízeného jednou dokonce zrovna propuštěnoho vraha (brzy začal byl v práci agresivní). Záleží na tom, co člověk dělá, kde dělá.

tak jasně, ale vzhledem k tomu že psala že vyžadují slušné chování a kdesi cosi tak asi nebude mít práci jako ty, ale je fakt že s tebou bych neměnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
19.2.20 16:41

Mě třeba osobně přijde trapné srovnávat platy se vzděláním.
Vem si když je třeba málo. Instalateru můžou brát daleko víc než sekretářky nebo účetní a ty bys řekla že oni mají vyučni list a oni vs a měli by brát více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
19.2.20 16:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
19.2.20 16:49

Jinak ještě ktem platum nevím co. Je realita a co je pravda ale. Podle. Odpracovaných hodin za základní tarif je nevýhodnější dělat v lidlu dělají se tam. Nejkratší úvazky ze všech obchoďáku ale jestli to je pravda nebo to je jen.na papíře to by nám. Řekl někdo kdo tam. Pracuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
19.2.20 16:49

Počkej si až doděláš VŠ. Pak spolu s titulem a praxí půjdeš jinam za mnohonásobně větší peníze. V administrativě je strašně časté, že čerstvé absolventky nebo studující studentky berou mzdu, za jakou by to nikdo jiný nedělal. A po roce či dvou odcházejí jinam za lepším. Jako jo, zní to hrozně, že prodavačka bere víc jak sekretářka, ale ruku na srdce, fakt bys to chtěla dělat?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat