Mam malo penez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.2.20 17:05

Jako prodavacce (s VS) mi nabidli vic nez kdykoliv pote v kancelari. A stejne jsem ve zkusebce odesla. Prace na dvanactky, cely den v klimatizovane bubline, kdy jsem nevedela, jestli prsi nebo sviti slunicko, podbizet se zakaznikum, aby byla trzba, pak mi na smenu nedorazila prodavacka, tak jsem musela za ni. Po trech mesici na nohach s porad dokola se opakujici hudbou jsem byla fyzicky i psychicky na odpis. No dekuji stacilo. Radeji za min v kanclu od do a odpoledne a vikendy volne nez vic penez, ale zivot dle obchodu. Anonym osob. udaje.

• Citovat
  • Upravit
8040
19.2.20 17:28

Tuhle diskuzi upřímně nějak moc nechápu. Nikdo nikoho nikde nedrží a každý má možnost jít za lepším. Já upřímně také nejsem moc spokojená se svým platem, ale mám malou dcerku a vyhovuje mi pracovní doba, jinak bych odešla, ale ani omylem by mě nenapadlo se s někým porovnávat. Pokud nejsem spokojena, jdu jinam a nezávidím kamarádce. Já ani netuším, kolik moje kamarádky berou a upřímně mě to ani nijak zvlášť nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
19.2.20 17:33

Buď v klidu. Na tom začátku to takto bývá, nicméně, a teď nechci generalizovat, než mě tu někdo ukamenuje, je celkem pravděpodobné, že Tvůj plát se bude postupem času zvedat mnohem rychleji, než prodavačce. Samozřejmě, záleží, kde a na jaké pozici pracuješ a hlavně budeš pracovat, ale obecně to tak bývá, je na to koneckonců x různých statistik. Samozřejmě nemluvím o tom, že šikovnej instalatér, kterých je jak šafránu, si časem klidně vydělá desetitisíce, zatímco sekretářka skončí třeba na 25k. Spíš mám na mysli ty rozdíly, kdy se můžeš třeba z juniorské pozice (pokud se tedy jedná o management), časem vyšplhat na seniorskou, a tam je ten rozdíl sakra znát. To samé třeba lékaři nebo advokáti… Můj partner bral v začátcích, jako ta prodavačka, ale pak to poměrně rychle a hodně stoupne, rozhodně neúměrně víc, než právě třeba té prodavačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
19.2.20 17:39

Za mě je to velmi málo, ale zas..chceš-li víc, musíš taky něco nabídnout.. :nevim: máš možnost lepšého uplatnění až dostuduješ? umíš něco specifického, jak jsi na tom s jazyky?

btw: já jsem při VŠ měla přes léto na plný uvazek cca 40 tis i s dýšky, jako servírka, taky by sis mohla říct, servírka nemůže dělat za véc než já, ale může.. :nevim: takže nemysli si, že když jsi v administrativě, musíš mít víc..a mimo sezonu a při studiu při doučování jazyků 300-400 na hodinu..takže vše je o tobě..

Příspěvek upraven 19.02.20 v 17:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
19.2.20 17:40

Řemeslo má zlaté dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.20 17:47

Já mám 25 let praxe, vysokou, ale zdravotnictví. Denní směny a měla jsem 21 čistého.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.20 17:50

Všechno je to o nabídce a poptávce. Dnes je tolik absolventů různých středních škol, potažmo následně i VŠ, že ne všichni najdou adekvátní zaměstnání a tomu odpovídající plat. Záleží také na tom, co opravdu umíš. Pokud se cítíš nedoceněná, najdi si jiné místo. Dnes je opravdu doba, že šikovný člověk s výučním listem si mnohdy vydělá více jak absolvent SŠ a VŠ. A proč ne…dobré kuchaře, zedníky, truhláře, řezníky je těžké najít. Ale absolventů různých ekonomek, gymplů, gastronomických škol, sociálně právních,… je habaděj…Vzdělání není vždy všechno…Moje 2 kamarádky mají VŠ ekonomického směru. Jedna má plat něco přes 20 tis., ale je spokojená, protože má práci blízko domu a 3 děti, práce z domu není problém, stejně tak OČR…ta druhá bere 70 tis., ale v práci je pořád, nervy z obrovské zodpovědnosti, doma nutná paní na úklid a na hlídání…volný čas minimálně…obě studovaly výborně stejnou školu…ale dnes je každá jinde…Ale chápu, že to vnímáš jako nespravedlnost…já, když dostudovala před lety medicinu a měla plat 20 tis. hrubého, také jsem to vnímala stejně.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
19.2.20 18:04

Chlap je OSVČ, dělá střechy a jeho kamarád co má kdoví kolik škol a chodí v kvádru ho těžce financema dožene… proč? Možná proto, že muj maká rukama :nevim: Pokud máš peněz málo, najdi si jinou práci. Papír je ti dnes opravdu k ničemu. Kámoška s VŠ dělá recepční, druhá s právničinou servírku. Obě si myslely, že svět jim díky papíru leží u nohou. Trošku mi přijde, že pro tebe je prodavačka podřízený druh, tak šupky si to zkusit, pěkně do obchoďáku někam na 12 tky, svátky aj víkendy :*

• Citovat
  • Upravit
14084
19.2.20 18:09
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne, mam posledni dobou smisene pocity z prace, posledni dobou se vsude zveda mzda, no me vcera zvedlo ze zidle ze moje kamaradka ktera ma vyucni list (nic proti) bere vice nez ja studujici vs (zatim tedy s maturitou). Kamaradka pracuje jako pokladni v mensim supermarketu, ja sekretarka - tedy objednavky, dochazky, prace za nekolik manazeru, jeste je to docela dost formalni firma, tedy hledi dost na etiketu hlavne dresscode - podpatky, silonky, saty a sako, rikam si jestli by mi nebylo lepe jako prodavacka, kdyz berou vic a ja si tu musim hrat na nejaka hogo fogo a prodavacky pak maji vyssi plat nez ja. Jinak kamaradka 23 cisteho, ja 21, vim ze to neni o dost ale jde o princip, samozrejme ji to preji, ale rada bych za tuhle praci co mam rada vice penez, treba to obleceni take na neco vyjde a zadne osatne nemame

Taky pracuji i v kanceláři, bavi me to, rada mam schůzky s klienty..Beru teda vice…Kdyz jsem pracovala treba jako baristka, vydělávala jsem o hodne mene.. :nevim: -ale tak ja na výplatu nehledim, delam to, co me bavi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.20 18:11

Ja pracuji jako asistetka v bankovnictvi, VS, 15 let praxe, tedy jen 1 cizi jazyk, nejakou dobu jsem zila v zahranici. A mam 28 tis hrubeho. Krajske mesto. Pokladni v Lidlu ma stejne tolik jako ja.

• Citovat
  • Upravit
40437
19.2.20 18:12
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne, mam posledni dobou smisene pocity z prace, posledni dobou se vsude zveda mzda, no me vcera zvedlo ze zidle ze moje kamaradka ktera ma vyucni list (nic proti) bere vice nez ja studujici vs (zatim tedy s maturitou). Kamaradka pracuje jako pokladni v mensim supermarketu, ja sekretarka - tedy objednavky, dochazky, prace za nekolik manazeru, jeste je to docela dost formalni firma, tedy hledi dost na etiketu hlavne dresscode - podpatky, silonky, saty a sako, rikam si jestli by mi nebylo lepe jako prodavacka, kdyz berou vic a ja si tu musim hrat na nejaka hogo fogo a prodavacky pak maji vyssi plat nez ja. Jinak kamaradka 23 cisteho, ja 21, vim ze to neni o dost ale jde o princip, samozrejme ji to preji, ale rada bych za tuhle praci co mam rada vice penez, treba to obleceni take na neco vyjde a zadne osatne nemame

Ale vždyt jsi jenom administrativní poskok a vařič kafe s maturitou, nevidím mezi Tebou a prodavačkou rozdíl, navíc prodavačky jedou i víkendy a směny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14084
19.2.20 18:29
@free333 píše:
Ale vždyt jsi jenom administrativní poskok a vařič kafe s maturitou, nevidím mezi Tebou a prodavačkou rozdíl, navíc prodavačky jedou i víkendy a směny…

Me treba prace v kanceláři vyhovuje..Ten kontakt s klienty me naplňuje..Bavi me schůze s klienty..
A ne vařič kafe -to nerikej - to s baristou nema nic spolecneho :lol:!
A mam docela slušný plat i pri zkráceně pracovní dobe..

Příspěvek upraven 19.02.20 v 18:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.20 18:32

Mě vždycky přišlo smutný, že švagrová, která je atestovaná lékařka, má menší příjem než její bratr, který má jen základku. Jestli má o dva tisíce větší příjem prodavačka nebo kancelářská myš, tak to je mi šumák. Běž si zkusit tu prodavačku dělat…

• Citovat
  • Upravit
312
19.2.20 18:37

Takových vysokoškoláků znám hromady, co si stěžují že prodavačka má víc peněz. Ale neznám žádného, který by pohodlí kanceláře vyměnil za práci v Lidlu.
PS: při tom množství druhořadých vysokých škol které berou každého studenta který s pomocí příbuzných zvládne vyplnit přihlášku, není studium VŠ nic co by mělo být důvod pro vyšší mzdu. Pokud budeš schopná a nebo „všeho schopná“ určitě si časem vyděláš víc. Pokud ne, tak si budeš na malou mzdu stěžovat do konce života :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15405
19.2.20 18:49
@free333 píše:
Ale vždyt jsi jenom administrativní poskok a vařič kafe s maturitou, nevidím mezi Tebou a prodavačkou rozdíl, navíc prodavačky jedou i víkendy a směny…

Tyhle keci mají lidi co v životě v administrative nepracovali.. Taky občas slyším, jak mi v kanclu jen cumime do pc a nic neděláme.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat