Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tady by mi asi nešlo o to, jestli to byla krátkodobá nebo dlouhodobá nevěra. Nevěra je nevěra.
Spíš by mi vadilo, že jednou se na to přišlo a už se to,,odpustilo,, a udělalo se to znovu. Já bych dokázala dát šanci, ale druhá už by nikdy nepřišla. A on si to jaksi už vybral. A to, že nepřišla sebereflexe je další problém. Z mnoha, zde už existujích diskuzí, co jsem na toto téma přečetla, už mám obrázek, že právě to, jak se nevěrný zachová po odhalení má cenu. A tento to podělal rovnou 2× - udělala to podruhé (pokračoval) a bez snahy se,,změnit,,. Takže za mě velký špatný.
Ne. Už jen to, že tě cíleně podvedl a pak v tom pokračoval dále (???). Vůbec bych mu nevěřila, že to teď skončilo ![]()
Tak to je mi moc líto.
Ne, tohle už odpustit nelze. Držím palce, abys našla sílu se zvednout a odejít.
Musíš vědět sama, jak to vnitřně cítíš. Co mohlo vyvolat nevěru. Spíte spolu? Je to doma ok?
Konec, pokračovat a nebo oko za oko, zub za zub?
Máte dítě, barák… je to těžké. Co k němu cítíš ty? Miluješ ho? Představ si, že tvoje dítě bude k otci docházet třeba 14 dnů v měsíci, protože teď už není výlučná péče.. jak to psychicky zvládneš ty a jak to dítě? Je na otce zvyklé?
Já dokážu pochopit nevěru, pakliže to doma není ok a sex je jednou za rok, ale pokud je váš vztah jinak harmonický, z jeho z strany je to vůči tobě dost sprosté a neodpustitelné, ale zase pokud neodpustíš a budeš s ním žít dál, budeš se trápit, pokud neodpustíš a opustíš ho, všem 3 se obrátí život naruby. Pokud odpustíš po 2. On to zajisté udělá i po 3. Je to smutné. ![]()
Příspěvek upraven 14.03.26 v 17:50
Pokud se nechová hezky, tak to podle mého na odpuštění není.
Tak můžeš mu odpouštět porad dokola, ale ty jsi mu evidentně jedno
takže buď s ním budeš a on tě bude pořád podvádět, nebo konec
@Anonymní píše: Více
Ne. Je mu fuk ze ti ublizil, prej ninulost haha.
Odpustila jsi jednou, to staci. Uz to nedelej.
Nevěrný, opakovaně, a ani se nesnaží o nápravu…tohle nevypadá na happy end…kvůli dítěti můžete zkusit partnerskou poradnu (jestli máš žaludek na to mu dát ještě jednu poslední šanci na změnu), ale já osobně bych nevěru nedokázala odpustit.
Nesnižuj se k něčemu takovému, jako je odpouštět opakovanou nevěru.
Jednou ok, ale podruhé?
Měj nějakou hrdost a jestli se máš ráda, tak to hned ukonči.
Pokud to je tak, jak píšeš, tak si myslím, že ti svým chováním dokazuje, že mu na tobě nezáleží. Chápu, že je to těžké přijmout (byla jsem v podobné situaci ale bez závazků) ale opakované lhaní a podvádění bez nějaké snahy o nápravu… takový vztah vám už asi ani jednomu nepřinese nic než trápení.
Nevěra samotná by asi odpustit šla, tam je to o nastavení partnerů ale tohle mi přijde jako celková neúcta vůči tobě ![]()
A jaký je vas vztah? Spali jste spolu, trávili jste spolu čas?
Dokážu pochopit neveru, pokud vztah nefunguje. Kdyz neni sex ani společný čas.
Nejde rict zda odpustit či nikoliv. Ale tohle podle popisu je extrémní hnus. Ja bych to neodpustila.
Píšeš partner, takže to není manžel? Nemáte společné děti, jiné závazky? Pokud nic, tak bych vztah bez rozmýšlení ukončila..
Tak on s tou nevěrou nikdy neskončil a evidentně to ani neplánuje ukončit.
On o nějaké odpuštění vůbec stojí? ![]()
Ahoj, předem bych chtěla říct, že se sem jdu vypsat a jdu si pro názor někoho jiného. S partnerem jsme spolu čtyři roky. Máme dítko, kterému je rok a půl a něco málo přes rok mame koupený dům. Partner mě ovšem cca před půl rokem podvedl. A ne náhodou.. vyloženě někoho hledal. Našel ji, a navíc na tom samém místě kde jsme se tři roky před tím seznámili my dva. No nicméně tuhle nevěru jsemu po krátké pauze odpustila.. jenže cca 2 měsíce na to jsem zjistila, že to neskoncilo a oni spolu spí dál. Partner visel pořád na telefonu, nechtěl mi ho ani půjčit abych se podívala na něco na internetu když jsem neměla svůj, doma nebyl ani pro mě ani pro dítě. Jako bychom byli spíš pritez. Nakonec mi to přiznal, ale sám od sebe ne. Až když viděl že už je všechno venku a nevykrouti se. Prý neví proč se to stalo. Takže dlouhodobá nevěra, opakovaná, přestože jsem mu to už jednou odpustila. Na misto, kde jsme se seznámili se ani nechci vracet už. Další důležitá věc je, že partner vůči mě nemá ani špetku sebereflexe. Vůbec se nesnaží aby bylo všechno v pořádku. Říká že to ukončil, že chce být s námi. Ale chování úplně otřesné. Prý je to minulost. Zkrátka jakoby se to nestalo.. a to já neumím. Existuje horší druh nevěry? Odpustila byste některá?