Jeden má vše a druhý nic?

Anonymní
11.3.26 12:39

Jeden má vše a druhý nic?

Život mi přijde strašné nespravedlivý. Je mi přes 40. Nemám děti, přítele, s rodinou nejsem moc v kontaktu. Z práce jsem odešla. Jsem teď nezaměstnaná, ale mám za život něco našetřené, takže to není úplně problém. Vystřídala jsem za život už několik prací, ale poslední dobou tam dýl jak 2 roky nevydržím. Přijde mi, že je na mě vyvíjen strašný tlak.

Před 4 lety jsme měla přítele, ale zjistila jsem, že to nebyla láska, ale jen mě využíval na sex. Od té doby jsem měla pár známostí, ale každý mě po čase opustí.
Nejsem špatný člověk, alespoň si to myslím, ale užívám od vysoké školy antidepresiva, protože mi život prostě přijde nespravedlivý a moc se v tom plácám.

Nedávno jsem zjistila, že ten přítel, který byl vlastně ženatý a já mu dělala milenku, s manželkou žijí dál a dokonce si koupili dům a čekají 3 dítě. Já jí to tehdy řekla, že ji manžel podváděl, vypadala, že ho vyhodí ve vteřině z domu a nekonec to tak není. Proč chlap co podvádí ženu, se má líp, než já?

Přijde mi, že všichni kolem mě, mě jen využívají a že nikdy na mě nic dobrého nezbyde. Taky vám přijde, že někdo má všechno, i když si to nezaslouží a druhý nic?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9105
11.3.26 12:46

Mně přijde, že se úplně zbytečně stavíš do pasivní role. Život je jaký si ho uděláš. Tak ten svůj změň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34261
11.3.26 12:50
@Anonymní píše: Více

Já ti nevím no, ale tak nějak věřím na to, že jaký si to uděláš, takový to máš :nevim:
Zkus přemýšlet trošku pozitivně, to negativní z tebe úplně stříká.
Narazila jsi na zmetka, co podváděl ženu, takových je bohužel hodně, ale ne každý.
4 roky jsi měla přítele, a zjistila jsi že tě měl jen na sex? To mi přijde dost divný :think:
Ostatní tě opouštějí proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
11.3.26 12:54

Jsi moc negativní a to bude tvůj problém. Neřeš ostatní, řeš sebe. Už jen to, že jsi napráskala nevěrníka manželce. Zapracuj na sobě, ideálně vyhledej odbornou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
11.3.26 12:56

Stavíš se do role oběti. Každému život připraví nějaké překážky, někomu větší, někomu menší, ale vždy je jen na nás, jak se k nim postavíme. Každý z nás může vyprávět svůj příběh z pohledu nespravedlnosti a zahořklosti, nebo z pohledu vděčnosti a o tom, jak ho problémy posílily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
11.3.26 12:58

Holubičko, jaké si to uděláš, takové to máš. Každý má od života možnosti a je pouze na něm, jak toho užije/využije. Zrovna nedávno mi matka békala, jak to mají v práci strašné a málo peněz (to hlavně) plus blbí kolegové atdatdatd - dělá dělnici a za celý život nic jiného nezkusila - když jsem jinou dříve říkala, ať zkusí něco jiného, tak to se strašně vzpouzela, takže už jsem ji po Xté řekla totéž.
Jinak závist je holt podsvinče.
U tebe leda tak odcestovat, kde je levno, žít z úspor, najít si tam brigádu a zůstat tam…zkrátka úplně překopat svůj život. S hlavně z vlastní zkušenosti vím, že cizinci na nás strašně letí, ať je ti 20 nebo 50…protože jsi cizinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
11.3.26 13:01

@Ani123200 přesně, to je jako když jsem chtěla třeba svůj vlastní byt a říkala si, no jo, ale v práci tolik peněz nevydělám/neusetřím - a taky jsem nešla brečet na ministerstvo, ať nám přidají, že to je hrůza jinak bude demonstrace, ale zabrala a šla do zahraničí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30421
11.3.26 13:04

A co teda děláš dobrého, že si zasloužíš víc? Já teda nevidím nic. Nepracuješ, lituješ se, fňukáš. To je dost málo, nespravedlnost nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56314
11.3.26 13:06

Ale tvůj problém je, ze se soustředí na negativa. Najdi si koníček, zábavu a snaz se změnit to, jak vnímáš svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.26 13:06

S tímhle pasivním postojem k životu si štěstí nevyvoláš. :roll: třeba s tebou nikdo nevydrží právě proto jak moc jsi pasivní :roll:

• Citovat
  • Upravit
1686
11.3.26 13:09

Ten kdo řídí a vede, at už pracovně, vztahově nebo volnočasově se má vždycky lépe než ten kdo slepě následuje, protože ten co vede si definuje svoje štěstí.
Mě příjde život vcelku spravdlivý, kdo má ostré lokty má se dobře.

Z tvého příspěvku vyplývá že máš aktuálně čistý štít, žádné závazky, máš nějaké peníze a nemusíš hned hledat práci.
Rozmysli si pořádně co chceš v životě dělat a udělej to, a nebo udělej to první co tě napadne hlavně dělej něco.

Já jsem takové období v životě měl taky, po vyhození z práce bez přítelkyně zrovna jsem byl ráno u rodičů a běžela tam v tv panorama a výhled na sněžku. Druhý den jsem na Sněžce stál. Bylo to šíleně osvobozující a dodalo mi to energii začít v životě něco dělat.
Prostě nejhorší je pasivita, závist a svádění vlastních neúspěchů na ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.26 13:12

No je to nespravedlivé. Vidíš sama, že paní si spočítala, že je lepší nevěrník než hrdost. Tys asi chtěla jem kvalitního muže, tak ses se zmetky nesmířila. Neházej flintu do žita a seznamuj se dál. Třeba ještě někdo fajn přijde Já se po mnoha letech rozešla s manželem, protože mne začal deptat. Ale majetek a děti máme. Tebe aspoň nikdo nedeptal, ale zase nemáš děti no :nevim: anonym prosím

• Citovat
  • Upravit
7558
11.3.26 13:13

Přesně jaké si to uděláš takové to máš… úplná hloupost. U nás v práci jsou dotované obědy, zaměstnanci za ně doplácejí 65kč.. cena fajn. No ale všichni na ty obědy nadávají… málo slané, rozvařené, maso neochucené a pořád něco… ale všichni tam chodí a všichni to jedí a všichni u toho obědu nadávají :D :D :D. Já si vařím doma, už s nimi za ty roky ani na oběd nechodím nebo to je už fakt nepříjemné poslouchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
11.3.26 13:14

Ci za tym ze ta kazdy opusti nemoze byt to ze si negativista a este zavistlivy… to je dost nestastna kombinacia povahovych vlastnosti.

Nechcela by si zmenit lieky? Zacat na sebe trosku pracovat? Mozes zacat jazdit na koni, pomahat v nejakom dobrovolnickom centre… cokolvek, ale utapat sa v tom ako sa kazdy ma lepsie a vsetko zlo sveta pada iba na teba naozaj nikam nevedie.

Edit: Aj keby to hned tak bolo (objektivne nieje, ale pre ilustraciu) tak plakat nad tym ti nijako nepomoze… Jediny kto to moze zmenit si ty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.26 13:17
@jkra píše: Více

Ale to že někdo žije aktivně a má přátele a práci a cestuje přeci neznamená,.že bude mít rodinu s dobrým partnerem… slečna si nestěžuje, jen popisuje své zkušenosti. Někteří prostě radši sleví a žijí s nevěrníkem nebo jinak nevhodným partnerem a jiní ne. Málokdo má kvalitní vztah a hezké vztahy v rodině. Teda ma venek možná, ale pod povrchem kolik takových rodin znáš? Já je můžu spočítat na prstech jedné ruky. Jasně něco se najde vždy, ale kvalita to je rarita dneska.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky